Σέρμπος στον Realfm 97,8: Όσο προχωράει η αποδυνάμωση της Ρωσίας, τόσο θα απομειώνεται η διαπραγματευτική ισχύς της Τουρκίας

«Η Τουρκία κερδίζει (με την επιθετική ρητορική σε βάρος της Ελλάδας) σε επίπεδο εσωτερικής πολιτικής ενόψει κρίσιμων προεδρικών εκλογών που έχουν χαρακτήρα επιβίωσης για τον ίδιο τον Ερντογάν» δήλωσε ο Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Σωτήρης Σέρμπος στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, στο τέλος της ημέρας υπάρχουν αθώοι άνθρωποι που έχασαν την ζωή τους» σχολίασε σχετικά με την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη.

«Πρέπει να αποδοθεί η δικαιοσύνη για όσους ευθύνονται για αυτό το τρομοκρατικό χτύπημα. Όμως υπάρχει μια προϊστορία. Και στις πιο σύγχρονες πτυχές της, δηλαδή το 2015 και το 2016 υπάρχουν πολλές έρευνες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας χωρίς καν να έχει στοιχειοθετηθεί κάτι. Άρα είναι λογικό να υπάρχουν υπόνοιες για το πώς εξελίχθηκε αυτή η επίθεση, η δράστις, το γεγονός ότι κατευθύνθηκε στο σπίτι της και δεν αναζήτησε κάποια έξοδο εκτός χώρας. Και κυρίως πόσο έτοιμη ήταν η «μηχανή» της Τουρκίας» πρόσθεσε.

«Όσο προχωράει η αποδυνάμωση της Ρωσίας, τόσο θα απομειώνεται η διαπραγματευτική ισχύς της Τουρκίας» επεσήμανε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ