Κως: Θρίλερ με το σημείο όπου βρέθηκε η σορός της 27χρονης – Το πόρισμα του ιατροδικαστή και η νέα κατάθεση του συντρόφου της

Παραμένουν τα ερωτήματα για τη δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια στην Κω.

Μετά τον εντοπισμό της σορού της σε ερημική τοποθεσία του νησιού, οι Αρχές ερευνούν πλέον τις συνθήκες της δολοφονίας της άτυχης γυναίκας, αλλά και το πώς η σορός της βρέθηκε σε σημείο το οποίο είχε ερευνηθεί κατ’ επανάληψη τις προηγούμενες ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι το σημείο, όπου εντοπίστηκε το πτώμα της 27χρονης μέσα σε σακούλα, τυλιγμένο με σεντόνι, σκεπασμένο με κλαδιά, βρίσκεται σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το σπίτι του 32χρονου από το Μπαγκλαντές, ο οποίος έχει συλληφθεί και κατηγορείται για αρπαγή και γενετήσια πράξη με άτομο ανίκανο προς αντίσταση.

«Είναι ένα γεγονός που μας έχει συνταράξει, ελπίζουμε σύντομα να βρεθεί ο ένοχο.  Εθελοντές υποστηρίζουν ότι είχαν ψάξει τις προηγούμενες μέρες στο συγκεκριμένο σημείο» δήλωσε ο αντιδήμαρχος της Κω, Σταμάτης Καμπουράκης.

«Την Παρασκευή το απόγευμα περάσαμε από εδώ και εγώ προσωπικά και με σκυλί και drone και δεν βρήκαμε κάτι. Το drone κατέβηκε εδώ γύρω από το δέντρο και είδαμε τις εικόνες και δεν φαίνεται κάτι» δήλωσε ο επικεφαλής των ερευνών της Πολιτικής Προστασίας, Θωμάς Καραθωμάς.

Μαρτυρικό θάνατο από ασφυξία «δείχνει» το πόρισμα του ιατροδικαστή

Το απόγευμα της Δευτέρας 19 Ιουνίου εκδόθηκε το πόρισμα του ιατροδικαστή και εστάλη στην ανακριτική και εισαγγελική Αρχή. Σύμφωνα με το πόρισμα , ο θάνατος της 27χρονης ήταν μαρτυρικός  και προήλθε από ασφυξία, χωρίς ωστόσο να έχει αποσαφηνιστεί ο ακριβής τρόπος.

Πλέον, οι Αρχές έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για να συγκεντρώσουν αποδεικτικά στοιχεία σε βάρος υπόπτων έπειτα από την εξέταση του κινητού της 27χρονης και των δειγμάτων DNA από τα αντικείμενα που βρέθηκαν με το πτώμα.

«Δεν έκανα τίποτα» υποστήριξε ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές

Στο επίκεντρο των ερευνών παραμένει 32χρονος από το Μπαγκλαντές, ο οποίος ήταν ο τελευταίος που συνάντησε την άτυχη γυναίκα και φέρεται να έχει παραδεχτεί μόνο ότι είχε σεξουαλική επαφή μαζί της. Επίσης εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπήρξε και συνεργός.

Ο 32χρονος που οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον της ανακρίτριας, ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί με την κατηγορία της αρπαγής και της γενετήσιας πράξης με άτομο ανίκανο προς αντίσταση. Όπως δήλωσε ο δικηγόρος του εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου, θα απολογηθεί την Τέταρτη στις 12 το μεσημέρι.

«Δεν έκανα τίποτα» ήταν τα πρώτα λόγια του 32χρονου από το Μπαγκλαντές κατά την έξοδό του από τον ανακριτή.

Για συμπληρωματική κατάθεση ο σύντροφος της 27χρονης

Στην ανακρίτρια κλήθηκε σήμερα εκτάκτως και ο σύντροφος της Αναστάζια. Για περίπου δυο ώρες απαντούσε στις ερωτήσεις, που σύμφωνα με την ΕΡΤ, αφορούσαν διευκρινήσεις σχετικά με τη βραδιά της εξαφάνισης αλλά και μηνύματα που είχαν ανταλλάξει.

Συγκλονίζουν οι συγγενείς της Αναστάζια

Τραγική φιγούρα αποτελεί η μητέρα της 27χρονης όπου μόλις είχε ενημερωθεί για την εξαφάνιση της κόρης της, έσπευσε στη Κω μαζί με ιδιωτικό ερευνητή.

«Τα άτομα που το έκαναν πρέπει να τιμωρηθούν όπως τους αξίζει. Θα ήθελα 10 λεπτά να συναντηθώ με αυτόν τον άνδρα και να το “τελειώσω” εγώ. Ελπίζω η δολοφονία της αδελφής μου να είναι μια προειδοποίηση για άλλα κορίτσια όταν θα είναι σε άλλες χώρες να προσέχουν τις παρέες τους» είπε ο αδερφός της.

«Η Αναστάζια απήχθη, βιάστηκε και δολοφονήθηκε»

Την πεποίθησή του ότι η κόρη του έπεσε θύμα αρπαγής, βιασμού και δολοφονίας, εξέφρασε ο πατέρας της 27χρονης Αναστάζια, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε πολωνικό ΜΜΕ.

«Ήταν καλό κορίτσι, αν και απερίσκεπτο. Νόμιζε ότι όλοι ήταν φιλικοί», δήλωσε ο πατέρας της άτυχης γυναίκας στο onet.pl και διευκρίνισε ότι σήμερα η μητέρα και ο σύντροφός της πρόκειται να προχωρήσουν στην ταυτοποίηση της σορού.

«Το πτώμα της λέγεται ότι είναι σε τρομερή κατάσταση, αφού βρισκόταν μέσα στην ζέστη για έξι ημέρες. Η αναγνώριση έπρεπε να γίνει χθες, αλλά ίσως ήθελαν πρώτα να προετοιμάσουν σωστά το πτώμα ώστε να μην πάθει σοκ η σύζυγός μου», ανέφερε ο πατέρας της Αναστάζια.

Όπως είπε, όταν η γυναίκα του έσπευσε στην Ελλάδα, την Παρασκευή, ο ίδιος είχε ήδη ένα κακό προαίσθημα. «Της είπα, “θα πας για το πτώμα”», παραδέχεται. «Ήθελε όμως και οι δύο να επιστρέψουν σώες και αβλαβείς». Ο ίδιος παρέμεινε στο Βρότσλαβ. Σύμφωνα με τα όσα περιέγραψε ο πατέρας της 27χρονης, λίγες μέρες πριν την τραγωδία, η Αναστασία είχε κάψει το χέρι της. Τονίζει ότι αυτό το ατύχημα της είχε κοστίσει ψυχολογικά, γιατί νοιαζόταν πολύ για την εμφάνισή της.

«Η Αναστάζια ήταν ένα όμορφο κορίτσι. Στην αρχή νόμιζα ότι την πήγαν σε έναν οίκο ανοχής. Στη συνέχεια, όμως, όταν ο 32χρονος συλληφθείς εξήγησε στην αστυνομία ότι είχε συνευρεθεί οικειοθελώς μαζί της και μετά την άφησε, κατάλαβα ότι δεν μπορούσε να τελειώσει καλά», πρόσθεσε ο πατέρας της 27χρονης.

«Την εξαπάτησαν, περίμεναν να βραδιάσει»

«Την εξαπάτησαν, προφανώς περίμεναν να βραδιάσει. Ίσως στις λίγες ώρες που πέρασε μαζί τους, της έβαλαν κάτι στο ποτό. Όταν τηλεφώνησε στον φίλο της, είπε ότι θα την παραλάμβανε ένας άνδρας. Αλλά αντ’ αυτού την οδήγησε σε κάποιο άδειο οικόπεδο. Οι υπόλοιποι άνδρες μπορεί να τράπηκαν σε φυγή, επειδή ακούσαμε ότι περισσότεροι άνθρωποι την βίασαν», λέει ο πατέρας της νεκρής Αναστάζια. Ο ίδιος εκφράζει την ελπίδα οι υπεύθυνοι για τον θάνατό της να τιμωρηθούν. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Αναστάζια απήχθη, βιάστηκε και δολοφονήθηκε», τόνισε ο πατέρας της δολοφονημένης γυναίκας.

Σάλος με την υπόθεση στην Πολωνία

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Ματέους Μοραβιέτσκι ζήτησε την έκδοση του δράστη για να δικαστεί από την πολωνική Δικαιοσύνη. «Είμαι συγκλονισμένος από την άγρια δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια», έγραψε στο twitter ο πρωθυπουργός της Πολωνίας. Και συνέχισε: «Ο δράστης πρέπει να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρές συνέπειες. Ως εκ τούτου, θα ζητήσουμε από την Ελλάδα την έκδοση του υπόπτου, ώστε να βρεθεί αντιμέτωπος με πολωνικό δικαστήριο και να λάβει την μέγιστη προβλεπόμενη ποινή».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Πολωνίας, Ζμπίγκνιου Ζιόμπρο ανέφερε ότι έχει ήδη διατάξει έρευνα και την υπόθεση θα χειριστεί η Εισαγγελία στο Βρότσλαβ. «Οι εισαγγελείς θα ζητήσουν άμεσα από τους Έλληνες ανακριτές να τους παρέχουν στοιχεία», ανέφερε στο twitter ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ