Qatar Gate – Le Soir: Παραιτήθηκε ο ανακριτής Μισέλ Κλεζ

Η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία  ανακοίνωσε την αποχώρηση του ανακριτή,  με δελτίο Τύπου το βράδυ της Δευτέρας, επικαλούμενη παράγοντες που “θα μπορούσαν να εγείρουν ορισμένα ερωτήματα, σχετικά με την αντικειμενική λειτουργία της έρευνας”.

Στο Qatar Gate «ορισμένα στοιχεία ήρθαν πρόσφατα στο φως της δημοσιότητας. Θα μπορούσαν να εγείρουν ορισμένα ερωτήματα σχετικά με την αντικειμενική λειτουργία της έρευνας», έγραψε η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε το βράδυ της Δευτέρας.

«Για προληπτικούς λόγους και προκειμένου να επιτραπεί στο δικαστικό σύστημα να συνεχίσει το έργο του με ηρεμία και να διατηρηθεί ο απαραίτητος διαχωρισμός μεταξύ της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής και των επαγγελματικών υποχρεώσεων, ο ανακριτής Michel Claise μας ενημέρωσε ότι αποφάσισε απόψε να αποσυρθεί από την υπόθεση. Αυτό συμβαίνει παρά την απουσία οποιουδήποτε πραγματικού στοιχείου που θα μπορούσε να θέσει υπό αμφισβήτηση την εντιμότητα οποιουδήποτε από τα εμπλεκόμενα μέρη και το σημαντικό έργο που έχει επιτελέσει ο ίδιος και οι ανακριτές στην υπόθεση αυτή”, συνεχίζει η ανακοίνωση».

Η γαλλική εφημερίδα Le Soir αναφέρει ότι «άλλος ανακριτής, ο οποίος έχει ήδη παρέμβει πολλές φορές στο παρελθόν στην υπόθεση, είναι αυτός που θα αναλάβει» την έρευνα.

Παραίτηση μετά την προσφυγή της Εύας Καϊλή

Αξίζει να σημειωθεί ότι μερικές ώρες πριν από την ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας του Βελγίου, οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή, είχαν καταγγείλει ότι η ευρωβουλευτής ήταν υπό παρακολούθηση, όσο συμμετείχε στις εργασίες της επιτροπής του Pega και για το λόγο αυτό έκανε προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καταγγέλλοντας παραβίαση του ασύλου της.  Σε κοινή τους δήλωση για την υπερασπιστική γραμμή της Εύας Καϊλή, οι δικηγόροι της, Σβεν Μάρι και Δημήτρης Δημητρακόπουλος, ανέφεραν ακόμα ότι η Εύα Καϊλή, έχει γίνει στόχος δημοσιευμάτων που περιγράφουν σενάρια συνωμοσίας.

Το πλήρες κείμενο των δικηγόρων της Εύας Καϊλή αναφέρει τα εξής:

«Η κ. Εύα Καϊλή προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μεταξύ άλλων, για  παραβίαση της βουλευτικής της ασυλίας, καθώς παρακολουθείτο από μυστικές υπηρεσίες  κατά την περίοδο που συμμετείχε στην επιτροπή του Pega, η οποία, θεσμικά,  διερευνούσε την ύπαρξη παράνομου λογισμικού, με το οποίο παρακολουθούνταν οι δραστηριότητες των ευρωβουλευτών και των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η δημοσίευση αυτής της είδησης προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον, αν και υπήρχαν  λίγα, συγκεκριμένα, μέσα ενημέρωσης που επιτέθηκαν συστηματικά στην κα Καϊλή, που την κατηγορούσαν ότι δημιουργεί σενάρια συνωμοσίας. Όμως η συγκλονιστική είδηση που ακολούθησε, σύμφωνα με την οποία παρακολουθείται ακόμη και ο ανακριτής Michel Claise, τους άφησε
άφωνους!

Δεν υπάρχει σενάριο συνωμοσίας. Φαίνεται ότι η ζοφερή πραγματικότητα είναι πως στις Βρυξέλλες, την πρωτεύουσα της Ευρώπης, έχουν εγκατασταθεί οι γεωπολιτικές συγκρούσεις του Αραβικού Κόλπου, της Βόρειας Αφρικής, της Αραβικής Χερσονήσου και αυτών θύμα είναι σήμερα η κα Εύα Καϊλή , αύριο οι δικαστές και οι εισαγγελείς, και μεθαύριο ποιος;»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ