Κορονοϊός: Βρέφος 9 μηνών και 2 παιδιά σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης

Στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» στην Θεσσαλονίκη εισήχθη την Τρίτη ένα βρέφος μόλις 9 μηνών με κορονοϊό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα thestival.gr, το κοριτσάκι νοσηλεύεται σε απλή κλίνη covid, ενώ η κατάσταση της υγείας ευτυχώς δεν είναι ανησυχητική.

Ωστόσο, κατά την διάρκεια της χθεσινής εφημερίας, στην οποία εισήχθη και το 9 μηνών βρέφος, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 54 εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό.

Πέρα από το κοριτσάκι, εισήχθησαν χθες ένα αγόρι 6 ετών και ένα αγόρι 14 ετών.

Να σημειωθεί ότι γονείς και των τριών παιδιών που νοσηλεύονται με κορονοϊό στο νοσοκομείο “Παπαγεωργίου” είναι – όπως επικαλείται πάντα το τοπικό ΜΜΕ- ανεμβολίαστοι και αρνητές του κορονοϊού.

Παρόλα αυτά, η κατάσταση της υγείας του 6χρονου δεν είναι ανησυχητική, επομένως σύμφωνα με πληροφορίες των πηγών μας, το παιδί θα πάρει εξιτήριο σήμερα.

Όσο για το 14χρονο αγόρι που εισήχθη την Τρίτη με κορονοϊό στο εν λόγω νοσοκομείο, το ίδιο νοσηλεύεται σε απλή κλίνη covid.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι γονείς και των τριών παιδιών που νοσηλεύονται με κορονοϊό στο νοσοκομείο “Παπαγεωργίου” είναι ανεμβολίαστοι και αρνητές του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του επιμελητή Α’ στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» στο τοπικό μέσο, κ. Χρήστος Παπαστεργίου, το κοριτσάκι κόλλησε κορονοϊό από το οικογενειακό του περιβάλλον, είτε τους γονείς είτε τους παππούδες του.

Η κατάσταση των ΜΕΘ του νοσοκομείου στην Θεσσαλονίκη

Όπως αναφέρει η σχετική ιστοσελίδα, γεμάτες είναι οι ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου». Συγκεκριμένα, 25 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, ενώ άλλοι 15 είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Ακόμη, 178 είναι οι ασθενείς που νοσηλεύονται συνολικά σε απλές κλίνες covid.

Στην αναμονή βρίσκονται 8 ακόμη ασθενείς βραχείας νοσηλείας, σύμφωνα με τον επιμελητή Α’ στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», καθώς περιμένουν την απόφαση των θεράποντων γιατρών τους για το αν θα γίνει η εισαγωγή τους και θα χρειαστεί να παραμείνουν στο νοσοκομείο ή εάν θα γυρίσουν σπίτι τους, συνεχίζοντας εκεί τη φαρμακευτική αγωγή τους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ