Κορονοϊός: Έφτασαν στην Ελλάδα τα πρώτα εμβόλια – Αντίστροφη μέτρηση για τους εμβολιασμούς

Στη χώρα μας έφτασαν τα πρώτα εμβόλια κατά του κορονοϊού, ανήμερα των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το ΟΡΕΝ, το πρώτο φορτηγό της Pfizer, που μεταφέρει την πρώτη παρτίδα των 9.750 δόσεων εμβολίων πέρασε από το τελωνείο του Προμαχώνα στις 6 το απόγευμα της Παρασκευής. Εκεί βρέθηκε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος συντονίζει την όλη επιχείρηση.

Υπό τη συνοδεία ισχυρών δυνάμεων της αστυνομίας, το φορτηγό κατευθύνεται προς τις αποθήκες όπου θα φυλάσσονται τα εμβόλια. Σημειώνεται ότι η τοποθεσία των χώρων αυτών παραμένει μυστική. Από εκεί θα ξεκινήσει η διανομή τους στα κέντρα εμβολιασμού.

Την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου πρόκειται να ξεκινήσουν οι πρώτοι εμβολιασμοί σε πέντε νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής (Ευαγγελισμός, Σωτηρία, Αττικόν, Θριάσιο, Ασκληπιείο Βούλας), όπως έχει ήδη γίνει γνωστό. Οι πρώτοι Έλληνες που θα εμβολιαστούν θα είναι μία νοσηλεύτρια και ένας ηλικιωμένος συμπολίτης μας.

Την Κυριακή θα εμβολιαστούν επίσης η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την επόμενη ημέρα θα γίνει η διανομή των εμβολίων προς τα νοσοκομεία αναφοράς, στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας, στο ΑΧΕΠΑ, στο Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων και στην Πάτρα, έτσι ώστε να αρχίσουν οι εμβολιασμοί στο υγειονομικό προσωπικό των νοσοκομείων αυτών στις 29 Δεκεμβρίου.

Εκτός απροόπτου, έως τις 30 Δεκεμβρίου η χώρα μας θα παραλάβει την πρώτη μεγάλη παρτίδα εμβολίων της Pfizer 83.850 δόσεων. Έως το τέλος Ιανουαρίου αναμένεται να παραλάβουμε 429.000 δόσεις και άλλες 333.450 δόσεις έως τέλος Φεβρουαρίου. Μέχρι το τέλος Μαρτίου η Ελλάδα θα έχει παραλάβει 1.265.550 δόσεις, μόνο από την Pfizer.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ