Κόρινθος: Αγέλη άγριων σκύλων επιτέθηκε σε τουρίστες—”Νόμιζα ότι θα πεθάνω”

Επίθεση από αγέλη άγριων σκύλων δέχτηκε στα μέσα του μήνα παρέα τουριστών στην περιοχή Σουσάκι, κοντά στην Κόρινθο.

Τρία παιδιά από τη Βρετανία και ο Έλληνας πατέρας τους ενός παιδιού έπεσαν θύματα της αγριότητας περίπου 15 σκύλων, κοντά στο Ηφαίστειο, στο Σουσάκι, όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα, Daily Mail. Τραυματίες είναι ο Ντάνι Kαπετάνιος, εννέα ετών, ο πατέρας Σταμάτης 52 ετών και η ξαδέρφη του Ρόξυ, 11 ετών. Σύμφωνα με την εφημερίδα το περιστατικό έγινε πριν από περίπου 15 ημέρες. Στην παρέα ήταν ακόμα ένα παιδί, ο Τέντυ, 9 ετών, το οποίο όμως τα σκυλιά δεν το πείραξαν.

Το ηφαίστειο στο Σουσάκι
Το μη ενεργό ηφαίστειο στο Σουσάκι, της Κορίνθου.

Μετά από έξι ημέρες νοσηλείας σε νοσοκομείο, ο Σταμάτης Καπετάνιος δήλωσε ότι επέστρεψε στο σπίτι του όπου θα προσπαθήσει να συνέλθει ψυχολογικά. Όπως λέει ο ίδιος μετά την επίθεση το χέρι του είχε μείνει σχεδόν παράλυτο και όταν τα σκυλιά έφυγαν αναγκάστηκε να οδηγήσει με ένα χέρι μέχρι το πιο κοντινό νοσοκομείο.

Τα τρία παιδιά
Τα τρία παιδιά στο Σουσάκι

Ο Σταμάτης Καπετάνιος, προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών δήλωσε στην MailOnline ότι πέρασε τον «μεγαλύτερο φόβο» της ζωής του, όταν η αγέλη των αιμοδιψών σκύλων περικύκλωσε την παρέα του σε ένα δημόσιο μονοπάτι. Ήταν περίπου 300 μέτρα μακριά τους, λέει όταν τα πρωτοείδαν, αλλά μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα βρέθηκαν μπροστά τους, γαυγίζοντας άγρια. “Συναντήσαμε το θάνατο”, λέει ο Σταμάτης και εξήγησε ότι έβαλε το σώμα του ανάμεσα στους σκύλους και τα παιδιά.

 

Όπως είπε χρησιμοποίησε την τσάντα του για να διώξει τα σκυλιά, αλλά εκείνα του δάγκωσαν το χέρι, τον τράβηξαν δυνατά και τον έριξαν κάτω και άρχισαν να τον δαγκώνουν. “Νόμιζα ότι θα πεθάνω”, δήλωσε στην εφημερίδα. Τα σκυλιά του έκοψαν το αφτί και του άφησαν παράλυτο το χέρι.
Μετά κυνήγησαν τα τρία παιδιά. Μόνον ο Τέντυ γλίτωσε τις δαγκωματιές. Ο Σταμάτης δήλωσε ότι όταν είδε τα σκυλιά να επιτίθενται στα παιδιά, βρήκε τη δύναμη να σηκωθεί και να ξανακυνηγήσει με την τσάντα του τα σκυλιά τα οποία αυτή τη φορά έφυγαν.

Το αυτί του Σταμάτη
Το τραύμα στο αυτί του Σταμάτη

Η παρέα μπήκε στο αυτοκίνητο και ο Σταμάτης που είχε χάσει το κινητό του στην διάρκεια της επίθεσης, αναγκάστηκε να οδηγήσει 20-25 λεπτά με το ένα χέρι, μέχρι να φτάσουν στο νοσοκομείο.
Εκεί οι γιατροί έκαναν oρούς στα παιδιά και περιποιήθηκαν τα τραύματά τους, ενώ ο Σταμάτης Καπετάνιος υποβλήθηκε σε εγχείρηση 2,5 ωρών για να μην χάσει το χέρι του.

Ο ίδιος και η γυναίκα του υπέβαλαν μήνυση για το περιστατικό, και είπαν ότι η αστυνομία είχε εντοπίσει τα άγρια σκυλιά το 2021 και εξέφρασε την απορία πώς οι τοπικές αρχές δεν είχαν λάβει μέτρα για να περιορίσουν ή και να τα θανατώσουν, όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα. Είπαν ακόμα ότι θεωρούν υπεύθυνους τους δημοτικούς άρχοντες της περιοχής.
“Το χειρότερο από όλα είναι ότι το σημείο είναι τουριστικό και είναι ακόμα ανοιχτό για το κοινό. Αν πας εκεί θα βρεις το θάνατο”, δήλωσε ο Στaμάτης Καπετάνιος, στην Daily Mail

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ