Κορινθία: Απολογείται σήμερα ο 47χρονος «παλαιοχριστιανός» – Άφαντα παραμένουν τα παιδιά της οικογένειας

Απολογείται σήμερα ο 47χρονος πατέρας της οικογένειας των «παλαιοχριστιανών» που ζει σε παράπηγμα και έχει σκάψει μέχρι και λαγούμι 30 μέτρων στην ορεινή Κορινθία. Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες για τα παιδιά, τα οποία με εξαίρεση τον 15χρονο γιο, ο οποίος με εισαγγελική εντολή βρίσκεται στο νοσοκομείο Παίδων, παραμένουν άφαντα.

Κορινθία: «Τους έλεγα να στείλουν ξανά τα παιδιά στο σχολείο» λέει η νονά του 6χρονου της οικογένειας παλαιοχριστιανών

Ο 47χρονος θα βρεθεί ενώπιον του εισαγγελέα και θα απολογηθεί για μια σειρά από αδικήματα. Έχει συλληφθεί για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο, απείθεια, αλλά και για τη μη συμμόρφωση με τον νόμο περί υποχρεωτικότητας φοίτησης των παιδιών σε σχολείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα μαζί με τα παιδιά ενδεχομένως να κρύβονται σε μοναστήρι παλαιοημερολογιτών στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας και μάλιστα σ’ ένα από τα πλέον δυσπρόσιτα, καθώς δεν υπάρχει ούτε τηλέφωνο για επικοινωνία με τον «έξω κόσμο.

Κορινθία: «Μέχρι και σήμερα πληρώνεται κανονικά» ο 46χρονος Παλαιοχριστιανός – Τι απαντά η αντιδήμαρχος για την τηλεργασία

Αρνείται να κάνει τεστ DNA ο 47χρονος

Αρνείται να κάνει τεστ DNA ο 47χρονος αυτοαποκαλούμενος «παλαιοχριστιανός». Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες διαβιεί το ζευγάρι και τα ανήλικα παιδιά, έχουν μπει στο μικροσκόπιο των αρχών, ενώ ερωτήματα έχουν προκύψει σχετικά με το 11 μηνών βρέφος, που οι ίδιοι έχουν αναφέρει ότι είναι το παιδί της κόρης του.

Ο 47χρονος «παλαιοχριστιανός» επιβεβαιώνει ότι αρνήθηκε να κάνει εξέταση DNA, που θα έριχνε φως στην υπόθεση, καθώς δηλώνει αρνητής. «Από πού και ως πού να δώσω βιολογικό υλικό; Υποχρεωτικό, ξευποχρεωτικό, εγώ είμαι εναντίον αυτών, των βιομετρικών. Ούτε το εμβόλιο. Ούτε ηλεκτρονικό αποτύπωμα, δακτυλικό έδωσα», είπε στην εκπομπή LiveNews.

Κορινθία: Στο νοσοκομείο ο πατέρας της οικογένειας των παλαιοχριστιανών

Σχετικά με τα σενάρια περί αιμομιξίας, ο ίδιος απαντά: «Ποιο παιδί μωρέ, αιμομιξία; Τι λέτε τώρα; Εγώ τους είπα όταν βγω θα  κοιτάξω να την βρω, αφού μου έχουν πάρει και τα τηλέφωνα και όλα και είμαι ταραγμένος με αυτή την υπόθεση. Ελπίζω να μην πήγε σε καμιά Ικαρία, πρέπει να βγω να μιλήσω με τους συγγενείς. Πριν από 15 χρόνια έκανα παρέα με έναν άνθρωπο, ήμασταν… ακόμα δεν υπήρχε όλο αυτό ως θέμα, καμία σχέση. Δεκαπέντε χρόνια και άνθρωπο να έχεις σκοτώσει στο συγχωρούνε».

Η υπόθεση έχει προκαλέσει και εισαγγελική παρέμβαση. Η Εισαγγελία Κορίνθου έδωσε εντολή στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Ξυλοκάστρου να διερευνήσουν, εάν τα παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο και εάν ο τρόπος ζωής τους τα εκθέτει σε κινδύνους.

Ο εισαγγελέας ζητάει να μάθει πόσα είναι τα παιδιά στο κοινόβιο, πόσα από αυτά είναι κάτω των 16 ετών και δεν πηγαίνουν σχολείο, όπως προβλέπει ο νόμος, και τι συμβαίνει με ένα βρέφος 11 μηνών που ζει μαζί τους, αγνώστου πατρός.

Στο «μικροσκόπιο» εξάλλου έχει μπει και το καθεστώς εργασίας του 45χρονου στον δήμο Ερέτριας – Αμαρύνθου. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, εργάζεται με τηλεργασία στον τομέα της καθαριότητας, ενώ ο μισθός του ξεπερνά τα 1.000 ευρώ.

Η Υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, έκανε γνωστό πριν από μερικά 24ωρα ότι έχει ζητήσει από τις αρμόδιες αρχές να διεξάγουν έλεγχο «προκειμένου να δούμε πού υπηρετεί, με ποιο καθεστώς στον δήμο Ερέτριας – Αμαρύνθου της Εύβοιας, ο 45χρονος πατέρας της οικογένειας των Παλαιοχριστιανών της Κορίνθου».

Με ψευδώνυμο στα social media ο 45χρονος «παλαιοχριστιανός» – Τα επαγγέλματα που «δήλωνε»

Ο 47χρονος συστήνεται στο Facebook ως συγγραφέας, εκπαιδευτικός, σπηλαιολόγος, βοτανολόγος, πολύτεκνος πατέρας 8 παιδιών αλλά πάνω από όλα, όπως γράφει, Ορθόδοξος Ρωμιός.
Με αναρτήσεις του λίγες ημέρες πριν ξεσπάσει η αναπάντεχη θύελλα στη ζωή του και αποκαλυφθούν οι συνθήκες διαβίωσης του ιδίου και της οικογένειας του, αποκάλυπτε πτυχές του χαρακτήρα του και της δράσης του.

Διατηρούσε δικό του διαδικτυακό blog, και σελίδα στο Facebook, με τα ψευδώνυμα στα προφίλ του να είναι «Χάρος» ή «Βαρκάρης», γεμάτο κείμενα κατά του εμβολιασμού για την Κορωνοϊό και κανάλι στο youtube με συμβουλές για το τι χόρτα κάνουν τις καλές χορτόπιτες.

Με στολή παραλλαγής στην Ικαρία το 2016 καταγράφει τους μονολόγους του. Είναι η εποχή που έχει φύγει από σχολείο της Αθήνας όπου εργαζόταν ως μουσικός, ενώ δεν κρύβει την προτίμηση του στο κόμμα της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με συγγενείς του, είναι η περίοδος που έρχεται σε καθημερινή βάση με μέλη παραθρησκευτικών οργανώσεων που τον επηρέασαν και τον έκαναν να αλλάξει την ζωή του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ