Κόντρες – Οδηγοί μιλούν στον ΑΝΤ1 για τους αυτοσχέδιους αγώνες: «Είναι αρρώστια, ξέρουμε ότι αυτό που κάνουμε είναι παράνομο»

Παρά τα αυξημένα μέτρα της Τροχαίας, συνεχίζονται τα ραντεβού δεκάδων οδηγών αυτοκινήτων, κυρίως νέων, για κόντρες και αυτοσχέδιους αγώνες σε δημόσιους δρόμους.

«Είναι αρρώστια, δεν μπορώ να το εξηγήσω εάν έχεις το μικρόβιο δεν σου φεύγει», λέει χαρακτηριστικά οδηγός που συμμετέχει σε αυτοσχέδιους αγώνες.

Και στην συνέχεια ο ίδιος συμπληρώνει: « Γνωρίζουμε, βέβαια, ότι αυτό που κάνουμε είναι παράνομο κι ότι υπάρχει μεγάλη περίπτωση να θέσουμε σε κίνδυνο τον εαυτό μας και ενδεχομένως κάποιον άλλον. Αυτό που ζητάμε στην ουσία είναι όλο αυτό να γίνει νόμιμο».

Τέλος, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο οδηγός: «Στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχω δώσει περίπου 35.000 ευρώ. Έχει τύχει στην παρέα μου να πουλήσουμε τα γρήγορά μας αυτοκίνητα λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων ή δύσκολης οικονομικής κατάστασης και έχουμε υποσχεθεί να μην ξανασχοληθούμε. Όμως αρχίζουμε και μπλέκουμε πάλι».

Σημειώνεται πως μόνο το πρώτο Δεκάμηνο του 2023, η αστυνομία έχει καταγράψει 623 παραβάσεις για παράνομους αγώνες ταχύτητας σε όλη την χώρα, εκ των οποίων οι 314 έχουν πραγματοποιηθεί στην Αττική.

Από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Αθήνας Νίκος Ρήγας μιλώντας για τους αυτοσχέδιους αγώνες, τόνισε: « Το γενικότερο πρόβλημα στην χώρα μας είναι ότι δεν υπάρχουν ειδικοί χώροι και πίστες, ώστε να διεξάγονται αυτοί οι αγώνες με συγκεκριμένες προϋποθέσεις».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως περίφημα «στέκια» όπου λαμβάνουν χώρα τέτοιοι παράνομοι αγώνες βρίσκονται στην Παραλιακή, το Ολυμπιακό χωριό αλλά και η Περιφερειακή οδός του Αιγάλεω.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ