Κρήτη: Συνεχίζονται οι κόντρες στον ΒΟΑΚ – «Θεατές» εντός του αυτοκινητόδρομου – ΒΙΝΤΕΟ

Οι επικίνδυνες κόντρες αυτοκινήτων και μηχανών στον ΒΟΑΚ της Κρήτης συνεχίζονται, με αποκορύφωμα πρόσφατο «αγώνα» που έλαβε χώρα κάτω από τη Γέφυρα Παπαναστασίου στο Ηράκλειο.

Όπως αναφέρει το cretapost.gr, η συνεχιζόμενη τάση κάποιων οδηγών να διαπραγματεύονται τις ταχύτητες τους και να παραβλέπουν τους κανόνες ασφαλείας έχει προκαλέσει ανησυχία στο Ηράκλειο. Αυτό αποδεικνύεται περίτρανα μέσα από ανάρτηση του προέδρου του Ε.ΣΥ.ΠΡΟ.Τ.Α. (Σύλλογος Εθελοντών για την Πρόληψη Τροχαίων Ατυχημάτων), Γιάννης Λιονάκη.

Ο αγώνας, που έγινε το βράδυ του Σαββάτου 21/10, εξελίχθηκε σε ένα «θέαμα» εξαιρετικά επικίνδυνο. Παρόλο που οι θεατές παρακολουθούσαν τον αγώνα ενθουσιασμένοι, η ανησυχία για τον κίνδυνο που εκτίθενται οι οδηγοί και οι θεατές είναι προφανής. Το ερώτημα που απομένει αναπάντητο είναι εάν οι διοργανωτές θα αναλάβουν δράση για την αποτροπή τέτοιων επικίνδυνων εκδηλώσεων στο μέλλον.

Η ανάγκη για εποπτεία και εφαρμογή των κανόνων ασφαλείας είναι επιτακτική, με τους υπεύθυνους και τους συμμετέχοντες να πρέπει να σταματήσουν την ανεύθυνη συμπεριφορά τους αμέσως, προτού τους οδηγήσει σε μοιραίες συνέπειες.

Ο αγώνας για ασφαλείς δρόμους και υπεύθυνη οδήγηση πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα για την τοπική κοινότητα.

Δείτε την ανάρτηση του Γιάννη Λιονάκη:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ