Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος: Εγκλωβίστηκε στο τρένο – “Ταλαιπωρηθήκαμε για 2 ώρες”

Τεράστια ταλαιπωρία για τους επιβάτες που αποφάσισαν την Πέμπτη να ταξιδέψουν από Αθήνα – Θεσσαλονίκη με τρένο, καθώς το υπερσύγχρονο «Λευκό Βέλος» έμεινε για ώρες σταματημένο προκαλώντας μεγάλες καθυστερήσεις. Ένας εκ των επιβατών ήταν ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, ο οποίος περιέγραψε τις στιγμές που έζησε.

“Κατ’ αρχάς να διευκρινίσω ότι η αμαξοστοιχία αυτή δεν είναι το “Βέλος”, το οποίο ακινητοποιήθηκε πιο έξω από την Αθήνα. Είναι η επόμενη αμαξοστοιχία Αθήνα – Θεσσαλονίκη η οποία ακινητοποιήθηκε στον σταθμό Κέντρο Αχαρνών. Ήμασταν εγκλωβισμένοι άνθρωποι ΑμΕΑ, βρέφη, καρκινοπαθείς που πηγαίνανε για χημειοθεραπείες, όλοι μας ταλαιπωρηθήκαμε εγκλωβισμένοι για δύο ώρες σχεδόν χωρίς εξαερισμό, χωρίς κλιματισμό μέσα στη ζέστη χωρίς να γνωρίζουμε τι γίνεται.

Μας ανακοίνωσαν ότι έκοψε η ΔΕΗ το ρεύμα, ενώ έγινε μπαμ, πετάχτηκαν σπίθες και χάλασε το σύστημα που ηλεκτροδοτούσε τη μηχανή της αμαξοστοιχίας.

Ανακοίνωσαν επίσημα ότι κόπηκε το ρεύμα. Αναρωτηθήκαμε είναι δυνατόν στην κεντρική αμαξοστοιχία και γιατί δεν φέρνουν μηχανή που δεν λειτουργεί με ρεύμα, αλλά με πετρέλαιο ντίζελ. Ή να συνεχίσουμε το δρομολόγιο μας ή να επιστρέψουμε στο σταθμό Λαρίσης…” είπε αρχικά ο ηθοποιός.

“Κανένα πρωτόκολλο, κανένας χειρισμός λες και ήταν κάποιοι ιδιώτες που ανέλαβαν μία αμαξοστοιχία να τη μετακινήσουν. Εγώ αντιλήφθηκα ότι μόνο ελεγκτές υπήρχαν εκεί. Καμία εξυπηρέτηση, κανένα μπουκαλάκι νερό. Δεν υπήρχε τίποτα. Μας γυρίσανε στο σταθμό Λαρίσης. Κατεβήκαμε έξαλλοι όλοι. Μας ανακοίνωσαν ότι υπάρχουν λεωφορεία που θα μας μεταφέρουν στον προορισμό μας. Δεν ίσχυε αυτό. Υπήρχαν λεωφορεία που πήγαν μόνο Οινόη και Χαλκίδα.

Φωνάζαμε στον γκισέ ποιος είναι ο υπεύθυνος και μας λέγανε δεν υπάρχει υπεύθυνος. Άνθρωποι δεν είχαν πού να μείνουν στην Αθήνα. Έψαχναν να βρουν ξενοδοχεία. Μας είπαν πηγαίνετε να πάρετε το αντίτιμο από τον γκισέ και στον γκισέ μας έλεγαν δεν έχουμε λεφτά στο ταμείο να σας δώσουμε την αποζημίωσή σας.

Δεν ξέρουμε τι να κάνετε. Τελικά, έμεινε ένα λεωφορείο απ’ έξω αφού φώναζε ο κόσμος επί μία ώρα, διαμαρτύρονταν, φώναζε ο κόσμος σαν ζούγκλα παλεύαμε ποιος θα προλάβει να μπει σε ένα λεωφορείο που θα πήγαινε Λάρισα και Θεσσαλονίκη” ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ