Κολωνός: «Σοβαρότατες ενδείξεις εμπλοκής κι άλλων προσώπων» – Τι είπε ο δικηγόρος των κατηγορουμένων

Για σοβαρότερες ενδείξεις εμπλοκής κι άλλων προσώπων στην υπόθεση φρίκης της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης της 12χρονης, στον Κολωνό, μίλησε ο διορισμένος δικηγόρος των δύο κατηγορουμένων που προφυλακίστηκαν.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι δεν ήθελε να τους αναλάβει αλλά υποχρεώθηκε από την ανακρίτρια. «Επειδή κανένας δικηγόρος από τον κατάλογο αυτεπάγγελτων δεν δέχτηκε να αναλάβει την υπόθεση αυτή –  υποχρεώθηκα από την ανακρίτρια να αναλάβω εγώ. Μιας και ήξερα την υπόθεση και έπρεπε να γίνει η ανάκριση σήμερα, ήταν απαιτούμενη η παράσταση δικηγόρου», είπε αρχικά ο Βασίλης Χρονόπουλος, μετά τις απολογίες των δύο κατηγορουμένων.

Ο 53χρονος, όπως είπε, «αποδέχθηκε ότι είχε σεξουαλικές επαφές με την ανήλικη, το ίδιο και ο δεύτερος κατηγορούμενος.  Ως προς τις λοιπές κατηγορίες αρνούνται και ειδικά ο πρώτος κατηγορούμενος τήρησε το δικαίωμα του για την σιωπή μέχρι να συμπληρωθεί η ανακριτική δικογραφία, η οποία έχει πολύ δρόμο ακόμη για να μπορέσει να βγει να πει αυτά που πρέπει να πει, να αποδειχθεί η αλήθεια. Αυτό που μπορώ να πω από το μέχρι τώρα υλικό της δικογραφίας είναι ότι αυτό που έχει βγει προς τα έξω σε σχέση με αυτό που πραγματικά έχει γίνει απέχει πάρα πολύ».

Ερωτηθείς εάν από την κατάθεση τους φαίνεται εμπλοκή προσώπου από το ευρύτερο περιβάλλον της οικογένειας της 12χρονης, είπε πως «ναι, αυτό φάνηκε και από τα στοιχεία της δικογραφίας» και πρόσθεσε ότι «υπάρχουν διάφορα σημεία και αντιφάσεις και υπάρχουν σοβαρότατες ενδείξεις εμπλοκής και άλλων προσώπων».

«Ο 53χρονος είπε κάποια πράγματα γενικά για την κατηγορία, αποδέχτηκε αυτό που του αναλογεί και αυτό που πραγματικά έχει κάνει. Για τα υπόλοιπα μέχρι να συμπληρωθεί η δικογραφία δεν θέλει να πει κάτι. Ο δεύτερος κατηγορούμενος, η κατηγορία του ήταν πολύ μικρότερη και απολογήθηκε», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Σε ερώτηση εάν ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι υπήρξε συναίνεση του παιδιού, ο δικηγόρος απάντησε: «Για τι συναίνεση τώρα μιλάτε για ένα ανήλικο 12 χρόνων;… Το μόνο άτομο το οποίο αυτή τη στιγμή πρέπει να είναι στο απυρόβλητο είναι το παιδί, το οποίο έχει υποστεί τεράστια ζημιά. Αλλά αυτό που έχει βγει προς τα έξω σε σχέση με αυτό που πραγματικά έχει γίνει απέχει πάρα πολύ».

Τόνισε, τέλος, ότι «είναι αρκετοί αυτοί που εμπλέκονται. Αυτό που διαφαίνεται μέχρι τώρα είναι ότι δεν υπάρχει κάποιου είδους κύκλωμα, είναι μεμονωμένες περιπτώσεις. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο κύκλωμα, δεν υπάρχει κάποια οργανωμένη δράση όπως έχει παρουσιαστεί. Αυτό μένει να αποδειχθεί και από τα υπόλοιπα στοιχεία που θα μπουν στη δικογραφία. Διατηρώ επιφυλάξεις μέχρι να τα δω και εγώ αυτά, οπότε και εγώ πάντα μιλάω με το τι έχω στη διάθεση μου. Είμαστε σε αναμονή».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ