Κολωνός: Ενώπιον του εισαγγελέα η μητέρα της 12χρονης – Στο μικροσκόπιο λογαριασμοί και κινητά

Ενώπιον του εισαγγελέα θα βρεθεί στις 11 το πρωί η μητέρα της 12χρονης στον Κολωνό η οποία συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης με την κατηγορία της διακεκριμένης μαστροπείας κατ’ εξακολούθηση, παραμέλησης ανηλίκου και άλλων αδικημάτων σε βαθμό κακουργήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 37χρονη αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία για να απολογηθεί, καθώς οι δικηγόροι της οικογένειας θέλουν να έχουν στα χέρια τους τη δικογραφία για να την μελετήσουν.

Τα στοιχεία που «έκαψαν» την μητέρα

Οι εξελίξεις στην φρικτή υπόθεση που συγκλονίζει, είναι καταιγιστικές. Ο χρόνος άρχισε να μετρά αντίστροφα για την μητέρα όταν εντοπίστηκαν χρηματικά ποσά στον λογαριασμό της μητέρας της 12χρονης.

Μάλιστα, τα εμβάσματα φέρονται να έχουν γίνει από τον 42χρονο και όχι από τον 53χρονο. Τα εμβάσματα πραγματοποιήθηκαν σε χρόνο προγενέστερο από την καταγγελία που έγινε σε βάρος του 53χρονου Ηλία Μίχου και πριν ανακαλύψει η θεία τα μηνύματα στο κινητό του παιδιού.

Σημειώνεται ότι ο Γιάννης Σοφιανίδης, στην απολογία του, ομολόγησε ότι είχε συνευρεθεί με την 12χρονη περισσότερες από μια φορές έναντι αμοιβής. Φέρεται να υποστήριξε πως την αμοιβή την έδινε στο κορίτσι και όχι στον συγκατηγορούμενό του. Συγκεκριμένα, πληροφορίες αναφέρουν ότι φέρεται να είπε πως τα χρήματα τα κατέθετε στον λογαριασμό της μητέρας.

Η σύλληψη της μητέρας της 12χρονης από τον Κολωνό ζητήθηκε από την Ανακρίτρια με βασική κατηγορία την διακεκριμένη μαστροπεία. Η 33η Ανακρίτρια φαίνεται να περιλαμβάνει στο ένταλμα για την σύλληψη της γυναίκας και άλλες κατηγορίες, ωστόσο το γεγονός πως η κύρια κατηγόρια που της αποδίδει είναι αντίστοιχη με του Ηλία Μίχου, που κατηγορείται για το ίδιο αδίκημα, ανάμεσα σε άλλα , όπως ο βιασμός, σημαίνει πως θεωρεί ότι το παιδί εκδιδόταν με τη συμβολή της μητέρας του.

Εξάλλου, ακόμη ένα εύρημα που περιλαμβάνεται στη δικογραφία και φαίνεται πως ήταν καθοριστικό για την σύλληψη της 37χρονης ήταν το γεγονός πως έχουν βρεθεί πολλές κλήσεις και SMS με τον 53χρονο συλληφθέντα.

Ακόμα πάντως παραμένει αναπάντητο το εξής ερώτημα που έχει να κάνει με τον ρόλο της 37χρονης μητέρας: Εξέδιδε το παιδί από κοινού με τον Ηλία Μίχο ή μόνη της; Από εδώ και πέρα, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr,  η κύρια ανάκριση θα ερευνήσει αν έμαθε ότι εξέδιδε την κόρη της ο 53χρονος και άρχισε να παίρνει ποσοστά πριν γίνει η καταγγελία, ή εξέδιδε την 12χρονη και μόνη της.

«Φύλλο και φτερό» θα κάνουν οι Αρχές τους τραπεζικούς λογαριασμούς του 53χρονου, του οικογενειακού κύκλου του και των μελών της οικογένειας της 12χρονης για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν χρήματα που δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματά τους και ενδέχεται να προέρχονται από μαστροπεία. Ο έλεγχος θα γίνει δηλαδή για να διακριβωθεί εάν έχει τελεστεί το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ