«Κλειδί» το κινητό για τη δολοφονία της φοιτήτριας – Τα σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές

Έρευνες προς κάθε κατεύθυνση για τη διαλεύκανση της υπόθεσης του θανάτου της 21χρονης φοιτήτριας στη Ρόδο πραγματοποιούν οι λιμενικοί και οι αστυνομικοί. Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκεται το κινητό της τηλέφωνο το οποίο ακόμα δεν έχει εντοπιστεί. Το ενδιαφέρον έχει στραφεί στις τελευταίες επικοινωνίες που είχε η άτυχη Ελένη πριν να χαθούν τα ίχνη της, ενώ αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι -σύμφωνα με τη Δημοκρατική – το κινητό της τηλέφωνο έδειχνε την Παρασκευή να είναι online στο Facebook, αν και το άψυχο σώμα της 21χρονης βρέθηκε το πρωί της 28ης Νοεμβρίου στη θαλάσσια περιοχή Φωκίας στους Πεύκους κοντά στο φυλάκιο Γκίνας, σε δύσβατο σημείο, που επισκέπτονται κυρίως ψαράδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής έχουν κληθεί να καταθέσουν δύο Έλληνες και ένας αλλοδαπός, με τους οποίους η 21χρονη είχε επικοινωνία τις τελευταίες ώρες πριν εξαφανιστεί.

Σημαντικό στοιχείο αποτελεί και ένα βίντεο-ντοκουμέντο από κάμερα ασφαλείας καταστήματος, στο οποίο η κοπέλα φαίνεται να μπαίνει σε ένα αυτοκίνητο που οδηγούσε άνδρας και να απομακρύνονται. Η καταγραφή έγινε την Τρίτη και έπειτα τα ίχνη της χάθηκαν.

Σύμφωνα με αρχικές εκτιμήσεις των αρμοδίων αρχών, ο θάνατος της 21χρονης φοιτήτριας από το Διδυμότειχο οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια, καθώς δεν υπάρχουν οι οποιεσδήποτε ενδείξεις για ατύχημα ή αυτοχειρία. Αυτό προκύπτει και από την ιατροδικαστική εξέταση, το πόρισμα της οποίας παραδόθηκε στις διωκτικές αρχές του νησιού.

Σύμφωνα με τη Ροδιακή, η ιατροδικαστική εξέταση ξεκαθαρίζει ότι η άτυχη κοπέλα δολοφονήθηκε από άγνωστο ή άγνωστους δράστες. Μάλιστα στο σώμα της φέρεται να υπάρχουν και άλλα χτυπήματα εκτός από αυτά που της προκάλεσαν τα βράχια ή η θάλασσα.

Σημαντικό στοιχείο είναι επίσης και ο χρόνος θανάτου της 21χρονης, ο οποίος προσδιορίζεται το προηγούμενο βράδυ ή ακόμη και τα ξημερώματα της 28ης Νοεμβρίου, της ημέρας δηλαδή κατά την οποία εντοπίστηκε η σορός της στην περιοχή «Φώκια» στους Πεύκους της Λίνδου. Σημειώνεται ότι η αναγνώρισή της σορού της 21χρονης έγινε από το τατουάζ που έφερε στη γάμπα του δεξιού της ποδιού, ένα τριαντάφυλλο σε χρώμα μαύρο και κόκκινο.

Τα σημάδια στραγγαλισμού

Όπως δήλωσε ο πατέρας της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 υπήρχαν σημάδια στραγγαλισμού στον λαιμό της.

“Ο θάνατος προήλθε από πνιγμό αλλά υπήρχαν σημάδια στραγγαλισμού. Ήταν σε λιπόθυμη κατάσταση και πετάχτηκε στη θάλασσα. Της έβγαλαν τα ρούχα και την πέταξαν και έμεινε στα βράχια. Όλα αυτά μου τα είπε προφορικά ο ιατροδικαστής και τώρα περιμένω τις τοξικολογικές εξετάσεις” είπε μεταξύ άλλων ο τραγικός πατέρας της φοιτήτριας.

Όπως επεσήμανε: “Το μόνο που γνωρίζω ως πληροφορία από το Λιμεναρχείο είναι ότι την Τρίτη το βράδυ η κόρη μου μιλούσε με μια φίλη της στο facebook και η Ελένη είπε στη φίλη της ‘τώρα θα σου κλείσω το τηλέφωνο γιατί κάποιος μου χτυπάει την πόρτα'”.

“Εάν ήξερα κάτι δεν θα άφηνα το παιδάκι μου απροστάτευτο”

“Πρέπει τώρα να τελειώσουμε το κομμάτι το δικό μας, που είναι η ταφή του παιδιού μας και να μπορέσουμε να συνηθίσουμε την ιδέα ότι από τέσσερα μέλη θα είμαστε τρεις”, είπε ο πατέραςτης φοιτήτριας , μιλώντας στο Open.

“Το πιο δυσάρεστο ήταν όταν μπήκαμε σήμερα το πρωί στο σπίτι. Προσπαθώ να μην αφήσω κάποιο προσωπικό της αντικείμενο. Ακόμα και το χαρτί κουζίνας, τις τσίχλες που είχε μισοδαγκωμένες και τα αποτσίγαρα θέλω να τα πάρω μαζί μου” σημείωσε ο πατέρας της άτυχης 21χρονης και πρόσθεσε: “Κάθε μέρα σχεδόν μιλούσαμε, είτε με εμένα είτε με τη μητέρα της. Αν υπήρχε κάτι και μου το είχε πει θα έπαιρνα κατευθείαν το αεροπλάνο για να έρθω. Δεν θα άφηνα το παιδάκι μας απροστάτευτο από κανέναν”.

Τα καυτά ερωτήματα

Οι Αρχές καλούνται να απαντήσουν σε κρίσιμα ερωτήματα, όπως γιατί η 21χρονη βρέθηκε μέσα στη νύχτα και εκτός τουριστικής περιόδου στη συγκεκριμένη περιοχή. Πήγε με τη θέλησή της ή κάποιος άλλος την ανάγκασε;

Εάν τελικά αποδειχτεί ότι πρόκειται για έγκλημα (όπως όλα δείχνουν), τελέστηκε εκεί ή κάπου αλλού και η άτυχη νεαρή κοπέλα μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της ή ακόμη και νεκρή και πετάχτηκε στη θάλασσα προκειμένου να «κρύψουν» τα ίχνη τους ο δράστης ή οι δράστες;

Ερωτήματα άλλωστε δημιουργεί και το γεγονός ότι η κοπέλα δεν φορούσε ρούχα παρά μόνο ένα μοβ σουτιέν, ενώ στη γύρω περιοχή, παρά τις έρευνες που έγιναν από τους Λιμενικούς δεν βρέθηκαν τα προσωπικά της αντικείμενα. Το στοιχείο αυτό επιβεβαιώνει εν μέρει το σενάριο ότι η 21χρονη μεταφέρθηκε στην περιοχή της Λίνδου με ή χωρίς τις αισθήσεις της.

Επί του παρόντος υπάρχουν μόνο εικασίες και πιθανολογείται ότι είτε η 21χρονη βρισκόταν με κάποιον άγνωστο με τον οποίο είχε συνάψει εφήμερη σχέση και ο οποίος «ξεφορτώθηκε» το πτώμα της στο σημείο αυτό, είτε είχε μεταβεί στο συγκεκριμένο σημείο και εκεί συνέβη το αποτρόπαιο έγκλημα.

Πηγή: ροδιακή, δημοκρατική, espresso, ant1news

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ