Σοκάρει η δολοφονία της φοιτήτριας στη Ρόδο – Τα σημάδια που παραπέμπουν σε στραγγαλισμό και το μυστήριο με το Facebook

Ειδικό κλιμάκιο του τμήματος ανθρωποκτονιών του Λιμενικού Σώματος, που έφτασε στη Ρόδο εσπευσμένα από την Αθήνα, συνδράμει από το μεσημέρι του Σαββάτου τις έρευνες των ανακριτικών υπαλλήλων του Τμήματος Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου για την πλήρη εξιχνίαση των συνθηκών κάτω από τις οποίες βρήκε φρικτό θάνατο η 21χρονη φοιτήτρια του Tμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου Ε. Τ. του Ι., κόρη αντιδημάρχου του Δήμου Διδυμότειχου.

Η άτυχη 21χρονη φοιτήτρια σπούδαζε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Ρόδο και η αναγνώρισή της έγινε από το τατουάζ που έφερε στη γάμπα του δεξιού της ποδιού, ένα τριαντάφυλλο σε χρώμα μαύρο και κόκκινο, ενώ συγγενείς της ήρθαν στο νησί και επιβεβαίωσαν την ταυτότητά της και επίσημα. Συγκλονισμένοι οι γονείς της άτυχης κοπέλας αδυνατούν να πιστέψουν αυτό που έχει συμβεί στο παιδί τους και ζητούν απαντήσεις.

Σύμφωνα με αρχικές εκτιμήσεις των αρμοδίων αρχών, ο θάνατος της 21χρονης φοιτήτριας από το Διδυμότειχο οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια, καθώς δεν υπάρχουν οι οποιεσδήποτε ενδείξεις για ατύχημα ή αυτοχειρία. Αυτό προκύπτει και από την ιατροδικαστική εξέταση, το πόρισμα της οποίας παραδόθηκε στις διωκτικές αρχές του νησιού. Υπενθυμίζεται ότι η σορός της 21χρονης Ελένης εντοπίστηκε τις προηγούμενες ημέρες στη θαλάσσια περιοχή “Φώκια”, στους Πεύκους της Λίνδου.

Θορυβημένοι είναι οι αξιωματικοί που έχουν επιληφθεί των ερευνών από τα σημάδια που φέρει στον λαιμό της και παραπέμπουν σε απόπειρα στραγγαλισμού.

Σε έρευνα που έγινε με την συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου στο σπίτι της δεν προέκυψαν στοιχεία που θα μπορούσαν να δώσουν απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα ενώ κομβικής σημασίας για την πορεία των ερευνών αποτελεί η άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών της συνομιλιών, που έχει ήδη παραγγελθεί.

Σημειώνεται εξάλλου ότι το κινητό της τηλέφωνο έδειχνε προχθές να είναι online στο Facebook, αν και ο θάνατός της προσδιορίζεται μέχρι και 48 ώρες πριν από την ανεύρεση της σορού της. Υπενθυμίζεται ότι το άψυχο σώμα της 21χρονης βρέθηκε το πρωί της 28ης Νοεμβρίου 2018 στη θαλάσσια περιοχή Φωκίας στους Πεύκους κοντά στο φυλάκιο Γκίνας, σε δύσβατο σημείο, που επισκέπτονται κυρίως ψαράδες. Εντοπίστηκε γυμνή, φορώντας έναν λυμένο μοβ σουτιέν, όμως δεν προέκυψαν σημάδια βιασμού, ενώ τραύματα που φέρει κυρίως στο πρόσωπο αποδίδονται επί του παρόντος σε πτώση στα βράχια καθώς το σώμα της παρασυρόταν από τα κύματα.

Τονίζεται ακόμη ότι δεν έχουν βρεθεί τα ρούχα της ως και άλλα προσωπικά της αντικείμενα πέριξ της παραλίας, ενώ κανείς δεν γνωρίζει γιατί η φοιτήτρια πήγε στο συγκεκριμένο σημείο. Για το τελευταίο, επί του παρόντος υπάρχουν μόνο εικασίες και πιθανολογείται ότι είτε είχε συνάψει εφήμερη σχέση με κάποιον ο οποίος «ξεφορτώθηκε» το πτώμα της στο σημείο αυτό, είτε είχε μεταβεί στην περιοχή και εκεί συνέβη το αποτρόπαιο έγκλημα.

Πηγή πληροφοριών: dimokratiki.gr / ΑΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ