Κιλκίς: Η περιγραφή αυτόπτη μάρτυρα στο enikos.gr για το τροχαίο – «Μου είπαν ότι κάποιος κοιμήθηκε στο τιμόνι»

Αυτόπτης μάρτυρας του τροχαίου στο Κιλκίς περιγράφει στο enikos.gr τι είδε όταν έφτασε στο σημείο του δυστυχήματος. «Λίγο πριν φθάσω στον τόπο του τροχαίου αντιλήφθηκα ότι κάτι συνέβαινε εξαιτίας του ότι τα προπορευόμενα οχήματα μείωσαν σημαντικά την ταχύτητα που κινούνταν. Όταν πέρασα από το σημείο είδα αρχικά το γκρι όχημα όπως ακριβώς φαίνεται στις φωτογραφίες. Σοκαρίστηκα…»

Κιλκίς: Φωτογραφίες ντοκουμέντα από το φρικτό τροχαίο στην Αθηνών – Ευζώνων

Του Μίλτου Σακελλάρη

«Στη συνέχεια στο ρεύμα κυκλοφορίας της ΕΟ και μέσα στα χωράφια είδα το λεωφορείο… Μόλις λίγοι επιβάτες είχαν καταφέρει να βγουν έξω από αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά περιγράφοντας τι ακριβώς συνέβη και το πώς αρκετοί τουρίστες παρέμεναν μέσα στο λεωφορείο.

Κιλκίς: Πώς έγινε το τροχαίο με τουριστικό λεωφορείο και ΙΧ – 4 οι νεκροί, νέες εικόνες-σοκ

«Ήταν εντυπωσιακό ότι από τους προπορευόμενους πάρα το γεγονός ότι είχαν σταματήσει στο σημείο δεν είχε ενημερώσει κάνεις τις αρχές. Αφού κατέβηκα από το αυτοκίνητο μου κι ενημέρωσα τηλεφωνικά το 100 για το συμβάν κινούμενη με τα πόδια προς το σημείο του ατυχήματος διαπίστωσα ότι στο τροχαίο ενεπλάκη και 3ο όχημα από το οποίο οι επιβαίνοντες ήδη είχαν βγει. Το τελευταίο αυτοκίνητο είχε προορισμό τη Σερβία», επισήμανε και συνέχισε: «Τόσο ο οδηγός του λεωφορείου όσο και η επιβαίνουσα στο δεύτερο ΙΧ περιέγραψαν ότι το γκρι όχημα εξετράπη της πορείας του βρέθηκε στο αντίθετο ρεύμα και στην συνέχεια έκανε σβούρες. Και οι δύο πιθανολογούσαν ότι ο οδηγός του πρώτου επιβατικού αυτοκινήτου αποκοιμήθηκε».

Πώς έγινε το τροχαίο δυστύχημα

Συγκεκριμένα, γύρω στις 6.30 το πρωί της Κυριακής, στο ύψος του χωριού Άσπρος, ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τέσσερα άτομα συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με λεωφορείο που ερχόταν από την άλλη κατεύθυνση, με αποτέλεσμα την εκτροπή του λεωφορείου και ανατροπή του σε παρακείμενο της οδού κανάλι βάθους 2,5 μέτρων, χωρίς νερό. Στο τροχαίο ενεπλάκη και αυτοκίνητο που ακολουθούσε στην κατεύθυνση προς Ευζώνους. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα maxitis.gr, λίγο μετά τη σύγκρουση ένα άλλο Ι.Χ. όχημα στο οποίο επέβαιναν μία μητέρα με το ανήλικο παιδί της έπεσε επάνω στο πρώτο Ι.Χ. αυτοκίνητο.

Από το πρώτο ΙΧ ανασύρθηκαν 3 άτομα χωρίς τις αισθήσεις τους, ενώ ο τέταρτος επιβάτης του ίδιου αυτοκινήτου, ένας 60χρονος, μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο “Ιπποκράτειο” νοσοκομείο, στη Θεσσαλονίκη. Διασωληνώθηκε όμως παρά τις προσπάθειες των γιατρών, κατέληξε λίγο αργότερα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα maxitis.gr

Στο λεωφορείο επέβαιναν 81 άτομα (78 επιβάτες και 3 συνοδοί). Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν 49 από τους 81 επιβάτες του τουριστικού λεωφορείου, που έφερε πινακίδες Σερβίας, ενώ για ιατρικές εξετάσεις μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και μία μητέρα με το ανήλικο παιδί της, που επέβαιναν στο δεύτερο ΙΧ, που ενεπλάκη στο δυστύχημα μετά τη σύγκρουση του πρώτου αυτοκινήτου με το λεωφορείο. Η τροχαία διεξάγει έρευνα για τη συνθήκες του δυστυχήματος.

Στο Ιπποκράτειο οι Σέρβοι τραυματίες από το τροχαίο στους Ευζώνους

Συνολικά 19 τραυματίες από το τροχαίο βρίσκονται στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης για την παροχή πρώτων βοηθειών, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Οι περισσότεροι δεν είναι σε σοβαρή κατάσταση, και αυτή την ώρα πραγματοποιούνται χειρουργεία για κατάγματα.

Από τους υπόλοιπους τραυματίες οι 26 μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Κιλκίς και ένας στη Γουμένισσα. Το προξενείο της Σερβίας ενημερώθηκε από νωρίς για το ατύχημα και έστειλε όχημα να παραλάβει όσους αποχωρούν από το νοσοκομείο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ