Κηφισός: Έτσι θα λειτουργούν οι «ράμπο» της Τροχαίας για να περιοριστεί το μποτιλιάρισμα

Ο Κηφισός είναι ο πλέον επιβαρυμένος οδικός άξονας της Αττικής, με αποτέλεσμα χιλιάδες Αθηναίοι να ταλαιπωρούνται καθημερινά. Ιδίως τις ώρες αιχμής, σχηματίζονται ουρές χιλιομέτρων, με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα να είναι σχεδόν ακινητοποιημένα.

Στο πλαίσιο των μέτρων που ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου με στόχο την αποσυμφόρηση του Κηφισού,  δύο γερανοί αλλά και μοτοσικλετιστές της Τροχαίας θα έχουν πλέον σταθερή παρουσία κατά μήκος της λεωφόρου αρχής γενομένης από σήμερα.

Ο Διοικητής του Γ’ Τμήματος της Τροχαίας ΒΑ Αττικής, Κωνσταντίνος Γεωργακόπουλος, μίλησε στην ΕΡΤ και εξήγησε πώς θα λειτουργούν οι “ράμπο” του Κηφισού.

«Από χθες το πρωί δύο γερανοφόρα οχήματα της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής επικουρούμενα από τους δικυκλιστές της Τροχαίας επιτηρούν το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Αθηνών – Λαμίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Το ένα γερανοφόρο βρίσκεται στη γέφυρα Βρυούλων, το άλλο γερανοφόρο βρίσκεται έξω από τα ΚΤΕΛ Κηφισού» τόνισε ο κ. Γεωργακόπουλος και εξήγησε:

«Έχει γίνει σχεδιασμός για τη θέση τους ώστε να μην παρεμποδίζουν την κυκλοφορία και κυρίως για όταν χρειαστεί να έχουμε μία άμεση επέμβαση, μία έγκαιρη ενημέρωση και γρήγορη εξυπηρέτηση όλων των οδηγών, ώστε να μπορέσουμε να απομακρύνουμε σε ελάχιστο χρονικό διάστημα τα ακινητοποιημένα οχήματα λόγω μηχανικής βλάβης που ακινητοποιούνται ή λόγω τροχαίων με υλικές ζημιές».

Ο κ. Γεωργακόπουλος ανέφερε ότι υπάρχουν ταυτόχρονα και άλλες δράσεις της Τροχαίας Αττικής, όπως για τη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης, όπου υπάρχουν τα μπλόκα της Διεύθυνσης Τροχαίας σε καθημερινή βάση.

Η προτεραιότητα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Αναφορικά με την οδική ασφάλεια ο κ. Οικονόμου σημείωσε πως στόχος είναι να εμπεδωθεί μια κουλτούρα καλύτερη οδηγικής συμπεριφοράς και από πλευράς της η Τροχαία θα ενισχύσει την πρόνοια για την οδική ασφάλεια και βεβαίως την καλύτερη ποιότητα ζωής που συνδέεται άμεσα με την κίνησή μας στους δρόμους. Όπως είπε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη μεταξύ άλλων, ένας από τους βασικούς στόχους είναι κάτι που έχει τονιστεί ξανά το προηγούμενο διάστημα και αφορά στις ποινές για οδικές παραβάσεις οι οποίες θα πρέπει να βαίνουν αυξανόμενες σε περιπτώσεις υποτροπής.

Παράλληλα, ο υπουργός έκανε λόγο για στοχευμένες παρεμβάσεις για παραβάσεις παράνομης στάθμευσης, αυτοσχέδιους αγώνες και ηχορύπανση, ενώ μίλησε και για παρεμβάσεις στον Κηφισό, όπως αυτή που ανακοινώθηκε το πρωί της Δευτέρας, όπου εγκαθίστανται γερανοφόρα οχήματα για την αποσυμφόρηση στην περίπτωση ακινητοποιημένων οχημάτων εξαιτίας βλάβης ή ατυχήματος.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ