Γερανοί και μοτοσικλέτες στον Κηφισό – Τα μέτρα για να περιοριστεί το μποτιλιάρισμα

Η κίνηση αποτελεί καθημερινό «πονοκέφαλο» για τους οδηγούς. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου ανακοίνωσε πριν από λίγο μέτρα για τη μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου στην Αθήνα και την αποσυμφόρηση του Κηφισού. Όπως είπε ο κ. Οικονόμου στην ΕΡΤ από σήμερα κατά μήκος του Κηφισού θα τοποθετηθούν δύο γερανοί και μοτοσικλέτες.

Σκοπός της κυβέρνησης, είναι όταν γίνεται κάποιο τροχαίο να παρεμβαίνουν αμέσως και να απομακρύνουν τα οχήματα από τον Κηφισό για να μην δημιουργείται κυκλοφοριακό κομφούζιο.

«Ο Κηφισός είναι μια από τις βασικές εισόδους της Αθήνας αλλά και εμπορικής λειτουργίας ολόκληρης της Αττικής» δήλωσε ο κ. Οικονόμου τονίζοντας ότι μια από τις βασικές αιτίες ταλαιπωρίας είναι οι βλάβες και τα ατυχήματα.

«Από σήμερα θα εγκαταστήσουμε μόνιμα γερανοφόρα οχήματα της τροχαίας με οδηγούς για να παρεμβαίνουν πιο γρήγορα» υποστήριξε ο υπουργός.

Ταυτόχρονα, όπως είπε, μοτοσυκλέτες θα ανεβοκατεβαίνουν στα δύο ρεύματα της Λεωφόρου Κηφισού για να υπάρχει άμεση εικόνα και αντίδραση των προβλημάτων στον κεντρικό οδικό άξονα της Αθήνας.

«Με αυτόν τον τρόπο αντίδρασης όταν υπάρχουν ατυχήματα και φιλοδοξούμε ότι με τον τρόπο αυτό θα συμβάλλουμε στην αποσυμφόρηση του Κηφισού», σημείωσε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ