Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος για τον οποίο δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε το κινητό στην τουαλέτα

Το να παίρνετε το κινητό σας στο μπάνιο για να περάσετε… δημιουργικά τον χρόνο σας στην τουαλέτα μπορεί να μην είναι και τόσο καλή ιδέα, σύμφωνα με έναν γαστρεντερολόγο που έχει σπουδάσει στο Στάνφορντ και στο Χάρβαρντ.

Σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο TikTok ο Δρ Saurabh Sethi αποκάλυψε ότι το σκρολάρισμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενώ κάνεις την ανάγκη σου, μπορεί πραγματικά να έχει κάποιες σοβαρές συνέπειες για την υγεία.

«Πρώτον, η χρήση του τηλεφώνου σας ενώ κάνετε το “νούμερο δύο” μπορεί να οδηγήσει σε παρατεταμένο κάθισμα στην τουαλέτα, το οποίο μπορεί να προκαλέσει καταπόνηση και πίεση στο ορθό και τον πρωκτό σας», εξήγησε ο Sethi.

@doctorsethimd Here is why you should stop using phone on the toilet #guthealth #guttok #healthtips #hemorrhoids #analfissuretok #constipation #phone #healthtok ♬ original sound – Dr Sethi Gastroenterologist

«Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα όπως αιμορροΐδες, ραγάδες πρωκτού και πρόπτωση ορθού», συνέχισε.

Οι αιμορροΐδες, που συμβαίνουν όταν οι φλέβες ή τα αιμοφόρα αγγεία γύρω από τον πρωκτό σας διογκώνονται, είναι αρκετά συχνές αλλά επώδυνες, σύμφωνα με το Johns Hopkins Medicine. Οι ρωγμές του πρωκτού είναι παρόμοιες, εκτός από το ότι αντί να ερεθίζουν τις φλέβες, είναι μια ρωγμή ή σχίσιμο στην επένδυση του πρωκτικού σας καναλιού, σύμφωνα με την Cleveland Clinic Ωστόσο, ίσως πιο σοβαρή είναι η πρόπτωση του ορθού, σύμφωνα με τον Sethi. Αυτό “συμβαίνει όταν το ορθό πέφτει και περνά από το άνοιγμα του πρωκτού”, σύμφωνα με την Penn Medicine.

Αλλά αυτοί δεν είναι οι μόνοι λόγοι για να μην πάρετε το κινητό σας στην τουαλέτα μαζί σας.

«Ένα άλλο ζήτημα είναι ότι μπορεί να αποτελέσει έδαφος αναπαραγωγής για βακτήρια», υπογράμμισε. «Μελέτες έχουν δείξει ότι ένα μέσο smartphone είναι πιο βρώμικο από ένα κάθισμα δημόσιας τουαλέτας, οπότε προσπαθήστε να αποφύγετε την χρήση, ενώ βρίσκεστε στην τουαλέτα».

Για όσους δεν πιστεύουν ότι μπορούν να αποχωριστούν το τηλέφωνό τους, είχε μια ακόμη συμβουλή. «Αλλά αν δεν μπορείτε να μην το πάρετε μαζί, τουλάχιστον να έχετε ένα απολυμαντικό μαντηλάκι για να καθαρίσετε το τηλέφωνο αφού τελειώσετε», κατέληξε.

Στην ενότητα σχολίων του κλιπ στο TikTok, ορισμένοι παραδέχτηκαν ότι έβλεπαν το βίντεο, ενώ ήταν στην τουαλέτα. «Βλέπω αυτό το βίντεο καθισμένος στην τουαλέτα», έγραψε ένας χρήστης. Ένας άλλος πληκτρολόγησε, «Με έχουν πιάσει, είναι σαν να με βλέπει τι κάνω».

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ