Κηφισιά: Γονείς σε ρόλο «αστυνομικού της γειτονιάς» για να προστατεύσουν τα παιδιά τους

Η τρομακτική έξαρση του φαινομένου της παραβατικότητας ανηλίκων ανησυχεί τους γονείς σε πολλές περιοχές της Αττικής. Τα απανωτά περιστατικά βίας μεταξύ ανηλίκων στην Κηφισιά τους τελευταίους μήνες, έκαναν τους γονείς να βγουν στους δρόμους και να κάνουν οι ίδιοι περιπολίες.

Μιλώντας στην κάμερα του mega, κάτοικος της Κηφισιάς δήλωσε: «Έχω δει μπροστά μου να χτυπάει ο ένας τον άλλον αν του παίρνει το κινητό. Και του γιου μου κάποτε τον στρίμωξαν στον σταθμό και του πήραν το κινητό και λεφτά».

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο όταν η Κηφισιά γεμίζει νεαρά παιδιά, 15 γονείς της ομάδας «Kifisia Watch» εποπτεύουν τους δρόμους. Ο ιδρυτής της πρωτοβουλίας «Kifisia Watch» ανέφερε: «Είχαμε περιστατικό με μαχαίρι την άνοιξη και δημιουργήθηκε η πρωτοβουλία γιατί βλέπαμε ότι ήταν ένα φαινόμενο που έπαιρνε έκταση».

Τα στατιστικά της αστυνομίας είναι αποκαλυπτικά: Μόνο τον περασμένο μηνά έγιναν πάνω από 1.300 συλλήψεις ανηλίκων στην Αττική για διάφορες παραβατικές πράξεις.

«Έχουμε αποτρέψει 4 περιστατικά ξυλοδαρμού. Το πιο σοκαριστικό 8 ανήλικοι εναντίον 1 ανηλίκου. Καλέσαμε την αστυνομία και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα», συμπληρώνει ο ίδιος.

Οι γονείς ανησυχούν καθώς βλέπουν ομάδες νεαρών που έρχονται με τον Ηλεκτρικό στην Κηφισιά από άλλες γειτονιές και προβαίνουν σε παραβατικές συμπεριφορές.

«Πολλοί έρχονται επί τούτου για να κλέψουν. Δείτε και το περιστατικό στον ΗΣΑΠ μέρα μεσημέρι κλέψανε το κινητό με pepper spray και με λοστό», επισημαίνει ο ιδρυτής της πρωτοβουλίας.

Σε κάθε περίπτωση οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν πιο εντατική αστυνόμευση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ