Κέρκυρα: «Αυτός είναι ικανός να με σκοτώσει» – Μαρτυρία σοκ από τον παιδίατρο που δέχτηκε απειλές και προπηλακισμούς

Σάλος έχει προκληθεί στην Κέρκυρα, με τον θάνατο αλόγου άμαξας, που κατέρρευσε στη μέση του δρόμου, την ώρα που μετέφερε τουρίστες. Ο ιδιοκτήτης του συνελήφθη και του έχει επιβληθεί και διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ, για κακοποίηση ζώου.

Κέρκυρα: Νεκρό άλογο στο κέντρο της πόλης – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Εικόνες ντροπής στο κέντρο της Κέρκυρας. Άλογο άμαξας, έχει καταρρεύσει στη μέση του δρόμου. Ο ιδιοκτήτης του με τη βοήθεια συναδέλφων του προσπαθεί όπως-όπως να το μεταφέρει σε φορτηγό. Περαστικοί που σοκάρονται, από τις βάρβαρες ενέργειές τους προσπαθούν να παρέμβουν. Αμαξάδες διαπληκτίζονται και με ποδηλάτη και κινούνται απειλητικά εναντίον του.

Ο παιδίατρος Διονύσης Μπαζίνας περιγράφει στον ΑΝΤ1 τις απειλές και τους προπηλακισμούς που δέχθηκε.

Κέρκυρα: Βίντεο ντοκουμέντα με το νεκρό άλογο στο κέντρο της πόλης – «Φορτωμένη με τουρίστες η άμαξα»

Υπήρχαν κάτι νταήδες εκεί πέρα, οι οποίοι όσο φωνάζανε οι τουρίστες, διαμαρτυρόμενοι για την αγριότητα που είχανε δει, τόσο οι αμαξάδες μιλούσαν όλο και πιο άσχημα

«Φώναζαν οι τουρίστες διαμαρτυρόμενοι για την αγριάδα που είχανε δείξει οι αμαξάδες, μιλούσανε όλο και πιο άσχημα και τους είπα “εντάξει παιδιά, έχει ο Θεός, υπάρχουν και τα κοινωνικά δίκτυα κι εκεί έφυγα. Αυτό, φαίνεται πως του πυροδότησε τον φόβο. Με ακολούθησε ο ψηλός από πίσω πολύ απειλητικά σε απόσταση αναπνοής. Δεν με είχε πείσει ότι θα με χτυπούσε, οπότε έμεινα αρκετά ψύχραιμος. Μετά ακολούθησε ο δεύτερος ο τύπος όπου τον βλέπω να με κοιτάει. Στο βλέμμα του είδα φόνο, θάνατο, λέω αυτός είναι ικανός να με σκοτώσει».

Κέρκυρα: Τι έδειξε η νεκροψία για το άλογο που ξεψύχησε στο κέντρο της πόλης

Η Στάμη Τζωρα πρόεδρος φιλοζωικές οργανώσεις Κέρκυρα ανέφερε: «Κινητοποιήθηκαν πάρα πολύ γρήγορα οι αμαξάδες, δηλαδή μέσα σε 10 λεπτά ήταν στο περιστατικό και προσπαθούσαν ίσως να αποσιωπήσουν το περιστατικό , δηλαδή να μαζέψουν το άλογο και να φύγουν… Διαπληκτίστηκαν με πολίτες για να μην βγει ίσως παραπέρα».

Το άλογο οδηγήθηκε στην κτηνιατρική υπηρεσία και υποβλήθηκε σε νεκροψία νεκροτομή, που έδειξε πως το ζώο, είχε πρόβλημα στα πνευμόνια του.

Για το άτυχο ζώο, μίλησε Ο Σπύρος Δεσύλλας κτηνίατρος: «εξωτερικά δεν έδειχνε σημάδια κακοποίησης…Ήμουνα στο σημείο της νεκροτομής και εκεί όντως διαπιστώσαμε αλλοιώσεις μακροσκοπικές στον πνεύμονα, αυτό θα μπορούσε να είχε οδηγήσει και σε κάποιο πνευμονικό εμφύσημα, αν αυτό είχε συμπτωματολογία ή όχι νωρίτερα θα πρέπει να διερευνηθεί».

Φιλοζωικές οργανώσεις της Κέρκυρας πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, καθώς το άλογο όπως λένε δεν θα έπρεπε να μεταφέρει τουρίστες σε βόλτες αναψυχής, μέσα στην αφόρητη ζέστη, καθώς η κυκλοφορία αμαξών απαγορεύεται από τις 2:00 έως τις 5:00 το μεσημέρι.

Ο ιδιοκτήτης του ζώου συνελήφθη και με την κατηγορία της κακοποίησης ζώου, οδηγηθηκε στον εισαγγελέα, ενώ του επιβλήθηκε και διοικητικό πρόστιμο ύψους 30 χιλιάδων ευρώ. Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζήτησε ήδη από τον εισαγγελέα Κέρκυρας να διερευνηθούν οι συνθήκες θανάτου του αλόγου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ