Κερατσίνι: «Η Όλγα έσβησε σε πέντε λεπτά» – Όσα αποκαλύπτει η ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατο της 8χρονης

Ανείπωτη θλίψη και πόνο προκαλούν οι λεπτομέρειες που αποκαλύπτει η Realnews από την ιατροδικαστική έκθεση για την οκτάχρονη Όλγα, που έχασε τη ζωή της με τραγικό τρόπο όταν εγκλωβίστηκε σε μεταλλική πόρτα εργοστασίου, στο Κερατσίνι, στις 17 Νοεμβρίου.

ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, ο θάνατος του άτυχου κοριτσιού προήλθε από ασφυξία, 5 λεπτά από τη στιγμή που σφήνωσε στη μετακινούμενη πόρτα, βάρους περίπου ενός τόνου.

Δυστυχώς, ο θάνατός της ήταν βασανιστικός εξαιτίας των πολλαπλών καταγμάτων που υπέστη από το συντριπτικό χτύπημα στην πόρτα, ενώ, όπως αναγράφεται στην ιατροδικαστική έκθεση, υπήρχαν αίματα στο προσωπάκι και στα μαλλιά του παιδιού. Τα παραπάνω στοιχεία έρχονται σε αντίθεση με τα μέχρι τώρα δεδομένα, σύμφωνα με τα οποία η οκτάχρονη πάλευε να παραμείνει στη ζωή για περισσότερα από 25 λεπτά.

Τη δυσαρέσκειά του για τη χρονοβόρα διαδικασία όσον αφορά την ιατροδικαστική έκθεση εκφράζει στην «R» ο δικηγόρος της οικογένειας της μικρής Όλγας, Γιάννης Μπαρκαγιάννης, επισημαίνοντας ότι πλέον μοιάζει εξαιρετικά αμφίβολη η μετατροπή της κατηγορίας.

Κερατσίνι 8χρονη

«Η ιατροδικαστική έκθεση προσκομίστηκε στη δικογραφία, έπειτα από περίπου έναν μήνα. Χρονικό διάστημα το οποίο μας στερεί τη δυνατότητα διορισμού δικού μας ιατροδικαστή για να επανεξεταστεί η σορός του άτυχου παιδιού», δηλώνει ο Γ. Μπαρκαγιάννης και συμπληρώνει:

«Με αυτόν τον τρόπο δυσχεραίνεται έντονα η αρχική μας θέση για μετατροπή της κατηγορίας σε κακούργημα από την απλή κατηγορία πλημμελήματος με την οποία διώκονται όλοι οι παρευρισκόμενοι στο σημείο που βρήκε τραγικό τέλος η Όλγα». Ανάμεικτα είναι τα συναισθήματα των συγγενών του οκτάχρονου κοριτσιού, για τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έκθεσης, οι οποίοι ακόμα δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι έφυγε τόσο άδικα από τη ζωή η μικρή Όλγα.

Όπως λένε στην «R», από τη μία είναι στενοχωρημένοι και απογοητευμένοι γιατί συνειδητοποιούν ότι η επιβολή αυστηρών ποινών στους υπεύθυνους για τον θάνατο του παιδιού καθίσταται πλέον δύσκολη. Από την άλλη μεριά, νιώθουν ανακουφισμένοι γιατί το κοριτσάκι τους δεν βασανίστηκε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

 Απαντήσεις

Απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα για τις τελευταίες στιγμές της Όλγας ψάχνουν να βρουν οι συγγενείς του άτυχου κοριτσιού.

Όπως δηλώνουν στην «R», επιθυμούν να λάμψει η αλήθεια και να πληρώσουν όσοι ευθύνονται για τον θάνατο της Όλγας.

«Όπως αποδείχθηκε από το οπτικοακουστικό υλικό, κάποιοι την ώρα που έφτασε η Αστυνομία στο εργοστάσιο ήταν κλεισμένοι μέσα σε αυτό και δεν έφυγαν ποτέ. Ειλικρινά, δεν ξέρουμε τι μπορεί να σημαίνει αυτό και, επίσης, δεν γνωρίζουμε αν τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες, αμέσως μετά το τραγικό συμβάν», λένε στην «R» άνθρωποι από το στενό οικογενειακό περιβάλλον της οκτάχρονης.

Όλες τις προηγούμενες ημέρες, οι συγγενείς της Όλγας με αγωνία ανέμεναν την ιατροδικαστική έκθεση, ωστόσο με έκπληξη διαπιστώνουν, όπως λένε, κάποιες αντιφάσεις. «Κάποια πράγματα δεν μας ταιριάζουν απόλυτα.

Η καρδιολόγος που έφτασε με το ΕΚΑΒ γράφει ότι το παιδί φαίνεται να ήταν αναίσθητο για παραπάνω από είκοσι λεπτά. Η άποψη αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ιατροδικαστική έκθεση», τονίζουν οι συγγενείς της μικρής Ολγας.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας Γ. Μπαρκαγιάννη αποδεκτά έγιναν από την Εισαγγελία τα αιτήματα που είχαν κατατεθεί για τον επανέλεγχο των καταγραφών από το ΕΚΑΒ, αλλά και των εγγράφων που πιστοποιούν ότι η βαριά μετακινούμενη μεταλλική πόρτα πληροί τις νόμιμες προϋποθέσεις και συγκεκριμένα αν υπάρχουν τοποθετημένα δύο φωτοκύτταρα, ένα μπροστά και ένα στο πλάι, για να εντοπίζουν τις κινήσεις.

Σημειώνεται ότι τα αιτήματα για την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και για το οπτικοακουστικό υλικό δεν έγιναν αποδεκτά από την Εισαγγελία.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το δημοσίευμα της Realnews

Κερατσίνι

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ