Καρδίτσα: Τα πρώτα στοιχεία από την έρευνα για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Στα πρώτα στοιχεία από την έρευνα για το σκάνδαλο με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, στο Κέντρο Υγείας Παλαμά στην Καρδίτσα, αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Όπως σημείωσε ο κ. Θεμιστοκλέους, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης της Δευτέρας, “δεν υπάρχουν ενδείξεις για εκτεταμένη διενέργεια εικονικών εμβολιασμών”.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στην υπόθεση των εμβολιασμών στο Κέντρο Υγείας Παλαμά, ο Μάριος Θεμιστοκλέους είπε:

“Βρίσκεται σε εξέλιξη η ΕΔΕ, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί πολύ σύντομα και έχει διαταχθεί εισαγγελική έρευνα. Μιλάμε για έναν πολύ περιορισμένο αριθμό ατόμων, που φέρονται να έχουν πάρει πιστοποιητικό εμβολιασμού, ενώ δεν έχουν εμβολιαστεί, από εσκεμμένες ενέργειες συγκεκριμένου ατόμου και εξετάζεται η συμμετοχή άλλων ατόμων στη διαδικασία αυτή”.

“Δεν υπάρχουν ενδείξεις για εκτεταμένη διενέργεια εικονικών εμβολιασμών”, τόνισε για να προσθέσει ότι:

“υπάρχουν δικλίδες ασφαλείας της επιχείρησης ‘Ελευθερία’ που καθιστούν δύσκολη, έως εξαιρετικά δύσκολη, την καταχώρηση εμβολιασμού, που δεν έχει γίνει. Σε κάθε περίπτωση είναι μία έκνομη δραστηριότητα με διοικητικές και ποινικές κυρώσεις και μάλιστα τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία και αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου”.

Σε αυτό το σημείο, υπογράμμισε ότι σχεδόν σε όλες τις χώρες της ΕΕ έχουν αναφερθεί ανάλογα περιστατικά, σημειώνοντας ότι χαρακτηριστικά, σε αρκετές περιπτώσεις “αποκαλύπτεται ότι τα άτομα που έχουν λάβει ψευδή βεβαίωση, όταν νοσήσουν και καταλήξουν σε ένα νοσοκομείο, είναι τα πρώτα που καταγγέλλουν τον γιατρό που τους έχει δώσει πλαστό πιστοποιητικό”.

Προκαταρκτική για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Ποινική προκαταρκτική εξέταση διέταξε σήμερα ο προϊστάμενος της εισαγγελίας εφετών Λάρισας Σταμάτης Δασκαλόπουλος για το θέμα με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα η Άννα Κανδύλη, αντικείμενο της έρευνας που θα διενεργήσει ο εισαγγελέας πρωτοδικών Καρδίτσας είναι η διερεύνηση ποινικών ευθυνών προς κάθε κατεύθυνση.

Δηλαδή, και αυτών που εξέδωσαν τα πιστοποιητικά αλλά και αυτών, στο όνομα των οποίων εκδόθηκαν.

Τι δήλωσε ο υπουργός Υγείας

Νέα στοιχεία για το σκάνδαλο με τους μαϊμού – εμβολιασμούς και τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού στο Κέντρο Υγείας Καρδίτσας έδωσε ο Θάνος Πλεύρης. Ο υπουργός Υγείας μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε ότι «μόλις δημοσιοποιήθηκε το θέμα μίλησα με τον διευθυντή της 5ης ΥΠΕ, Φώτη Σερέτη και ζήτησα να διαταχθεί ΕΔΕ και να σταλεί ο φάκελος στην εισαγγελία με μια ιδιαιτερότητα: από την πλευρά του υπουργείου θα ζητηθεί και η δίωξη των ανθρώπων που πήγαν και έκαναν χρήση των πιστοποιητικών, όσων ταυτοποιηθούν. Δηλ. εκείνοι που πήγαν και ζήτησαν να μπουν στα πρακτικά ως εμβολιασμένοι, χωρίς να κάνουν το εμβόλιο».

Ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι «το σύστημα Ελευθερία είναι θωρακισμένο και οι όποιες ανάλογες περιπτώσεις είναι λίγες», ενώ πρόσθεσε πως η υπόθεση στην Καρδίτσα είναι μία δυναμική διαδικασία και μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 44 περιπτώσεις ως ύποπτα περιστατικά, που συνδέονται δηλ. με τη συγκεκριμένη υπάλληλο και εξετάζονται.

 

Εμβολιασμοί

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.