Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού και rapid test έναντι 100 και 200 ευρώ – Νέες καταγγελίες

Νέες καταγγελίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης. Όπως είπε μιλώντας στο MEGA, η αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Άννα Μαστοράκου γιατροί και υγειονομικοί καταγγέλλουν τις πιέσεις που δέχονται για την έκδοση ψευδών πιστοποιητικών.

«Υπάρχει πίεση σε γιατρούς και υγειονομικούς για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού αλλά και πίεση για πλαστά θετικά μοριακά ή rapid τεστ ώστε να λάβουν κάποιοι πιστοποιητικά νόσησης για να αποφύγουν τον εμβολιασμό για έξι μήνες», σημείωσε η κα Μαστοράκου.

Όπως υποστήριξε η ίδια, «τα κέντρα διενεργούν τα τεστ και καταγράφουν στο μητρώο covid το αποτέλεσμα, άρα ο ενδιαφερόμενος ανάλογα με το αποτέλεσμα έχει και το αντίστοιχο αποτέλεσμα. Υπάρχουν πολίτες που πιέζουν γιατρούς και κέντρα για ψευδές θετικό rapid test έναντι αμοιβής».

«Έχει καταγγελθεί από γιατρούς», υπογράμμισε.

καταγγελίες Μαστοράκου

Όπως είπε, μιλάμε για 100-200 ευρώ για την έκδοση ενός ψευδούς θετικού τεστ, ώστε να βγει το πιστοποιητικό νόσησης και να αποφεύγεται ο εμβολιασμός για έξι μήνες.

Ο ιατρικός κόσμος αρνείται, αλλά η πίεση είναι πολύ μεγάλη και μπορεί κάπου κάποιος γιατρός να έχει ενδώσει.

Για ποιες περιοχές υπάρχουν καταγγελίες

«Υπάρχουν καταγγελίες για πάρα πολλές περιοχές και για την Πάτρα. Υπάρχουν αναφορές και από Χαλκίδα και από Δράμα. Έχει ξεκινήσει έρευνα. Υπάρχουν αναφορές που μπαίνουν στο μικροσκόπιο. Υπάρχουν και αναφορές ότι αντιεμβολιαστές έχουν παρεισφρήσει σε γραμμές εμβολιαστικών κέντρων», είπε η κα Μαστοράκου και πρόσθεσε:

«Υπάρχουν αντιεμβολιαστές που το κάνουν για ιδεολογικούς λόγους κι άλλοι που το κάνουν με χρηματικά κίνητρα».

Δείτε το βίντεο του MEGA:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ