Θάνος Πλεύρης: Από τα χαράματα στο υπουργείο – Οι πρώτες δηλώσεις

Ο νέος υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, πήγε στο γραφείο του από τα χαράματα. Συγκεκριμένα στις 6:28 ήταν στην είσοδο του υπουργείου, με το συνεργείο της ΕΡΤ να τον περιμένει από νωρίς για τις πρώτες δηλώσεις μετά την ορκωμοσία.

“Καλημέρα. Είναι η πρώτη ημέρα, ήρθαμε από το πρωί, εργαζόμαστε και ενημερωνόμαστε” δήλωσε ο Θάνος Πλεύρης, που ήταν από τις “εκπλήξεις” του χθεσινού ανασχηματισμού.

“Από εκεί και πέρα παρακολουθούμε όλη την κατάσταση και τη διαχειριζόμαστε. Καταλαβαίνετε ότι κατά βάση και εμείς αυτή τη στιγμή ενημερωνόμαστε. Θα διαχειριστούμε όλα τα θέματα και δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα λειτουργίας” σημείωσε ο υπουργός Υγείας.

“Ο Νόμος εφαρμόζεται και εφαρμοστεί. Όταν ενημερωθούμε θα είμαστε έτοιμοι να πούμε παραπάνω πράγματα” τόνισε, καθώς σήμερα είναι η πρώτη ημέρα εφαρμογής των αναστολών για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς.

Θάνος Πλεύρης: Το μήνυμα στους ανεμβολίαστους

Ο νέος υπουργός Υγείας χθες έκανε λόγο για “μεγάλη ευθύνη” στις πρώτες δηλώσεις του, έπειτα από τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

Προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, ο Θάνος Πλεύρης τόνισε: “τώρα πολλή δουλειά και λίγα λόγια. Η πολλή δουλειά συνεχίζεται, δεν σταματά το κυβερνητικό έργο, συνεχίζεται όπως ακριβώς ξεκίνησε”.

Κληθείς να στείλει ένα μήνυμα στους ανεμβολίαστους, είπε ότι “από έναν άνθρωπο, ο οποίος έχει βρεθεί διασωληνωμένος, δίνω το μήνυμα ότι είμαι δίπλα στους ανθρώπους αυτή τη στιγμή που βρίσκονται στη ΜΕΘ, δίπλα στις οικογένειές τους και να ακούσουν όσοι διστάζουν για να μην βρεθούν σε αυτή την θέση. Πρέπει να εμβολιαστούμε για την υγεία μας πρώτα απ’ όλα και μετά και για το κοινωνικό σύνολο. Από έναν άνθρωπο που έχει περάσει από τη θέση της ΜΕΘ”.

Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου μετά την ορκωμοσία του ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης δήλωσε: «Είναι το υπουργείο που δεν σταματάει η δουλειά, συνεχίζεται το κυβερνητικό έργο. Είπαμε πολλή δουλειά, λίγα λόγια και πάνω απ’ όλα βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή και πρέπει και να πείσουμε τους συμπολίτες μας αλλά και βοηθήσουμε όλους όσους είναι στο σύστημα».

Για την αυριανή ημέρα που θα εφαρμοστεί ο νόμος για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στις δομές υγείας ο κ. Πλεύρης ανέφερε: «Ξημερώνει δύσκολη ημέρα αλλά πάντοτε υπάρχει λύση για όλα τα προβλήματα».

Πλεύρης Κικίλιας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ