”Καμπανάκι” των ξενοδόχων για τις επιπτώσεις στον τουρισμό από τις πρόωρες εκλογές

Αρνητικές επιπτώσεις έχουν προκαλέσει στον τουρισμό η απόφαση για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών καθώς και η παράταση της προεκλογικής περιόδου, σύμφωνα με ειδικούς του κλάδου.

Όπως επισημαίνουν σε δημοσίευμα της εφημερίδας ‘”Ελεύθερος Τύπος”, λόγω εκλογών οι Έλληνες δεν κάνουν κρατήσεις ενώ όσοι είχαν προγραμματίσει διακοπές αρχές Ιουλίου προχωρούν σε ακυρώσεις.

Τώρα οι ξενοδόχοι ξαναζούν το προεκλογικό καυτό καλοκαίρι του 2015 με αρνητικές και αλυσιδωτές αντιδράσεις σε πολλούς τομείς της οικονομίας που σχετίζονται είτε άμεσα είτε έμμεσα με τον τουριστικό τομέα.

Οι Έλληνες δεν τολμούν να κάνουν κρατήσεις, με την αβεβαιότητα των εκλογών, επισημαίνει ο κ. Δημήτρης Πολλάλης, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λακωνίας. «Ξαναζούμε την αβεβαιότητα με τις εκλογές το καλοκαίρι του 2015. Έχουμε προβλήματα με τις ακυρώσεις των κρατήσεων από Έλληνες και από μεμονωμένους ξένους. Επιβράδυνση παρουσιάζει και ο ρυθμός των κρατήσεων σε σχέση με πέρυσι. Κάτι οι εκλογές, κάτι ότι είμαστε ακριβός προορισμός και δυστυχώς η χρονιά δεν θα δώσει καλά αποτελέσματα για τον κλάδο. Την επομένη των εκλογών ο τουρισμός πρέπει να είναι ψηλά στην ατζέντα της νέας κυβέρνησης, αφού είναι ο μόνος κλάδος που στήριξε τη χώρα μέσα στην κρίση. Θέλουμε κίνητρα για να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί και όχι υπερφορολόγηση».

Τώρα «παγωνιά», όπως λέει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης. «Έχουν παγώσει οι κρατήσεις. Το μεγαλύτερο πρόβλημα έρχεται από την ελληνική αγορά, από την οποία περιμέναμε να δουλέψουμε ιδιαίτερα τον Ιούλιο. Υπάρχει συγκράτηση στις κρατήσεις από το εξωτερικό, αλλά όχι σε τόσο μεγάλο ποσοστό όπως οι Έλληνες», προσθέτει ο κ. Ζαφείρης.

«Η κατάσταση θυμίζει τις εκλογές το καλοκαίρι του 2015. Στην Κω οι ξενοδόχοι ανησυχούν για τον ρυθμό των κρατήσεων. Γενικά οι εκλογές μόνο αρνητικά και αναταράξεις φέρουν όταν πραγματοποιούνται μεσούσης της τουριστικής περιόδου», τονίζει η Κωνσταντίνα Σβύνου, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω και πρόεδρος του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων.

«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε ακυρώσεις αλλά ανησυχούμε για τον ρυθμό των κρατήσεων τον οποίο και παρακολουθούμε καθημερινά. Η συγκράτηση στις κρατήσεις από την ελληνική αγορά προβληματίζει και δημιουργεί προβλήματα στον κλάδο», τονίζει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ξενοδόχων Κ. Γρηγόρης Τάσιος και συμπληρώνει «οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής από Έλληνες για τον Ιούλιο απωλέσθησαν. Χάθηκαν λόγω εκλογών όχι μόνο από αβεβαιότητα, αλλά και από το γεγονός ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων ήταν υποψήφιοι. Δαπάνησαν μεγάλο μέρος των χρημάτων τους στις εκλογές που ήταν μέρος του προϋπολογισμού των διακοπών».Πηγή :ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.