Κακοκαιρία: Σάρωσε η «Αθηνά» Εύβοια, Κόρινθο, Μεσσηνία και Θεσσαλονίκη – Ζημιές και προβλήματα

Η κακοκαιρία «Αθηνά» συνεχίζει να… σαρώνει στο πέρασμά της. Στο έλεός της βρέθηκαν Εύβοια, Θεσσαλονίκη, Κόρινθος και Μεσσηνία.

Στην Εύβοια η καταστροφή είναι βιβλική. Πριν καλά – καλά προλάβουν να επουλώσουν τις πληγές που άφησαν πίσω τους οι πύρινες γλώσσες του καλοκαιριού, οι κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν την κακοκαιρία που ήρθε να ολοκληρώσει το καταστροφικό έργο του περασμένου Αυγούστου.

Όπως ανέφερε στο GRTimes, o αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πολιτικής Προστασίας και Συντήρησης Πρασίνου του δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, Αργύρης Λιάσκος, «η κατάσταση είναι τραγική. Έχουμε δεκάδες πλημμυρισμένα σπίτια και ανυπολόγιστες ζημιές στο οδικό δίκτυο. Ζημιές και πλημμύρες τόσο προς την παραλία της Αγίας Άννας, στην Αχλαδιά, στην Κοτσικιά και στην παραλία της Κοτσικιάς. Ό,τι δεν πρόλαβε να κάψει η φωτιά το κατέστρεψαν οι πλημμύρες».

«Έχουν έρθει πυροσβεστικά κλιμάκια τα οποία δεν έχουν σταματήσει να αντλούν ύδατα από κατοικίες, ενώ μηχανήματα έργου προσπαθούν να αποκαταστήσουν ότι μπορούν, όμως το έργο τους είναι πάρα πολύ δύσκολο» συμπληρώνει o κ. Λιάσκος.

κακοκαιρία Αθηνά - Εύβοια

Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας αναφέρουν ότι όσα σπίτια δεν παραδόθηκαν στις φλόγες τον Αύγουστο πλημμύρισαν, καθώς οι καμένες δασικές εκτάσεις δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν ούτε τους τεράστιους όγκους νερού που κατέβηκαν από τα ορεινά, αλλά ούτε και τα φερτά υλικά. Αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή, δεν πρόλαβαν να γίνουν καθώς το διάστημα από τις καταστροφικές πυρκαγιές είναι πολύ μικρό.

Μεγάλες ζημιές προκλήθηκαν το βράδυ της Κυριακής, στην Ερέτρια, όπου τα έντονα φαινόμενα τα πήραν όλα και τα σήκωσαν στην κυριολεξία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ζημιές αντιμετωπίζουν τα καταστήματα της περιοχής σε εξοπλισμό και εγκαταστάσεις, ενώ σε αρκετά σημεία δέντρα ξεριζώθηκαν στην κυριολεξία, φράζοντας τους δρόμους και σε άλλα κόπηκαν ακόμα και καλώδια της ΔΕΗ, όπως φαίνεται στις φωτό του eviathema.gr

Ζημιές επίσης, αντιμετωπίζουν οι χώροι έξω από το Δημαρχείο, οι παιδικές χαρές καθώς και η κεντρική πλατεία.

Ζημιές και προβλήματα στη Μεσσηνία από την κακοκαιρία «Αθηνά»

Ζημιές και άλλα προβλήματα σε διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας προκάλεσε το πέρασμα της κακοκαιρίας “Αθηνά” σύμφωνα με το eleftheriaonline.gr.

Σύμφωνα με τις έως τώρα αναφορές τα μεγαλύτερα προβλήματα καταγράφηκαν στην Τριφυλία με επίκεντρο την περιοχή του Μαράθου, όπου έπεσαν δεκάδες δέντρα, ενώ καταπλακώθηκε και ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο.

Πτώσεις δένδρων και στην Κυπαρισσία, όπου από το μπουρίνι έσπασε και η τζαμαρία ενός καταστήματος, αλλά και στον Πύργο Τριφυλίας.

κακοκαιρία Αθηνά - Μεσσηνία

Από πτώση δένδρων διακόπηκε και η κυκλοφορία στον δρόμο Τσακώνα – Καλό Νερό κοντά στον κόμβο Λουτρού Οιχαλίας, ενώ δυνατό μπουρίνι πέρασε και από τα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Αριστομένη ξηλώνοντας καμινάδες.

κακοκαιρία Αθηνά- Μεσσηνία

Στην Καλαμάτα εκτός από δέντρα, πρόβλημα παρατηρήθηκε και με την ηλεκτροδότηση σε περιοχές όπως Λέικα, Κατσαρέικα, Κουταλά κ.α.

Η κακοκαιρία «χτύπησε» και την Κόρινθο

Η κακοκαιρία «χτύπησε» την Κορινθία. Από τους ισχυρούς ανέμους έπεσαν δέντρα στο Χιλιομόδι, Σπαθοβούνι και Κουταλά Κορινθίας, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, όπως φαίνεται στα βίντεο του korinthostv.gr.

Η Πυροσβεστική χρειάστηκε να επέμβει σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις για κοπές δέντρων.

Θεσσαλονίκη: Ζημιές στην Ευκαρπία λόγω της κακοκαιρίας

Ζημιές σημειώθηκαν στην περιοχή της Ευκαρπίας στη Θεσσαλονίκη το βράδυ της Κυριακής, λόγω του έντονου αέρα και της βροχής, που είχαν σαν αποτέλεσμα την πτώση ενός δέντρου και μιας πινακίδας.

Ειδικότερα, αργά το βράδυ της Κυριακής εξαιτίας της επέλασης της κακοκαιρίας η ταμπέλα ενός φαρμακείου σε κεντρικό δρόμο έπεσε, ενώ το ίδιο συνέβη και με ένα δέντρο προς το τέρμα των λεωφορείων στην περιοχή Πλατάνια, σύμφωνα με το thesstoday.gr.

Σημειωτέον δε πως πρόκειται για το παλαιότερο πλατάνι της περιοχής, το οποίο κόπηκε στα δύο.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ