Κακοκαιρία: Πού θα σημειωθούν έντονα καιρικά φαινόμενα τη νύχτα – Δείτε LIVE πώς θα κινηθεί τις επόμενες ώρες

Μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι, αναμένεται να συνεχιστεί η κακοκαιρία που πλήττει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Κακοκαιρία: Πλημμύρισε το προπονητήριο στο ΟΑΚΑ όπου προπονείται ο Μίλτος Τεντόγλου

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, τα φαινόμενα θα είναι επικίνδυνα έως και την Παρασκευή (27/1) με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Σύμφωνα με το meteo, ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν μέχρι το τέλος της ημέρας και κατά τη διάρκεια της νύχτας σε Bορειοανατολικό Αιγαίο, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Επικίνδυνα φαινόμενα έως αύριο – Το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Σημαντική επιδείνωση του καιρού με κατά τόπους επικίνδυνα φαινόμενα προβλέπεται έως και αύριο Παρασκευή, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τοπικές χαλαζοπτώσεις και τις πυκνές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά-ημιορεινά αλλά και σε περιοχές στα βόρεια με σχετικά χαμηλότερο υψόμετρο.

Μπλακ άουτ στο Πολυτεχνείο λόγω της κακοκαιρίας – Οι φοιτητές έδωσαν εξετάσεις με φακούς – ΦΩΤΟ

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε την Τρίτη (24/1) επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ενώ από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία επισημαίνεται ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις από το αρχικό Δελτίο.

Για σήμερα ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

  • μέχρι το μεσημέρι στα νοτιότερα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Πελοπόννησο
  • στην ανατολική Πελοπόννησο, στην κεντρική και την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες με εξασθένηση από το απόγευμα στην κεντρική Στερεά και τη Θεσσαλία και από τις βραδινές ώρες στις υπόλοιπες περιοχές
  • από το μεσημέρι στις Κυκλάδες και στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, με εξασθένηση τις βραδινές ώρες αρχικά στην κεντρική και βαθμιαία στην ανατολική Μακεδονία
  • από αργά το απόγευμα στη Θράκη και τα νησιά του βορείου Αιγαίου
  • από το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τη νύχτα στα Δωδεκάνησα.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά-ημιορεινά και τοπικά σε περιοχές στα βόρεια με σχετικά χαμηλότερο υψόμετρο οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές:

«Συμβαίνει τώρα: Λεωφόρος Κηφισίας»: Το ΒΙΝΤΕΟ- έπος του Netflix για την κακοκαιρία
  • στη δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο (με ενδεικτικό υψόμετρο τα 500-600 μέτρα και πάνω)
  • στη Θεσσαλία (με ενδεικτικό υψόμετρο τα 600-700 μέτρα και πάνω)
  • στη δυτική και κεντρική Στερεά (με ενδεικτικό υψόμετρο τα 800-900 μέτρα και πάνω)
  • από το μεσημέρι στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη (ενδεικτικό υψόμετρο τα 500-600 μέτρα και πάνω).

Οι νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο σταδιακά θα ενισχυθούν στα 8 και τοπικά στα 9 μποφόρ.

Παρασκευή 26/01

Αύριο Παρασκευή, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται έως και τις πρώτες πρωινές ώρες στη Θράκη, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και τις ανατολικές Κυκλάδες, έως και τις πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και έως το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά-ημιορεινά, οι οποίες έως και τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους πυκνές στη Θράκη (ενδεικτικό υψόμετρο τα 500-600 μέτρα και πάνω). Οι νότιοι άνεμοι θα φθάνουν τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τα 8 με 9 μποφόρ τις πρωινές ώρες.

Meteo: Ισχυρά φαινόμενα στη βορειοανατολική χώρα και στο Ανατολικό Αιγαίο από το βράδυ της Πέμπτης

To μέτωπο καταιγίδων που επηρέασε αρκετά τμήματα της χώρας, τις βραδινές ώρες της Πέμπτης 26/01 προσεγγίζει το Ανατολικό Αιγαίο, την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν μέχρι το τέλος της ημέρας και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Παρασκευή 27/01, τόσο στις προαναφερθείσες περιοχές όσο και στα νησιά του Bορειονατολικού Αιγαίου, ενώ τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 27/01 θα μετατοπιστούν σταδιακά προς τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Στους προγνωστικούς χάρτες που ακολουθούν αποτυπώνεται η εκτιμώμενη κατανομή του υετού τις μεταμεσονύκτιες ώρες της Πέμπτης 26/01 και τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 27/01.

Καιρός Κακοκαιρία meteo

Καιρός Κακοκαιρία meteo

Δείτε τις καταιγίδες σε πραγματικό χρόνο ΕΔΩ

Δείτε LIVE πώς κινείται η κακοκαιρία

Σε ποιες περιοχές θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία

Με αποφάσεις που εξέδωσαν όλοι οι δήμαρχοι των Δωδεκανήσων τα σχολεία αύριο, Παρασκευή, θα είναι κλειστά.

Στην Αττική, όπως ανακοίνωσε η Περιφέρεια θα λειτουργήσουν κανονικά όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, την Παρασκευή.

Κλειστά θα παραμείνουν την Παρασκευή (27/1) όλα τα σχολεία στην Ζάκυνθο, έπειτα από απόφαση του Δημάρχου.

Προβλήματα σε όλη την χώρα

Πολλά προβλήματα, κυρίως σε Αττική, Ζάκυνθο και Λακωνία προκάλεσε η κακοκαιρία. Ισόγεια και υπόγεια πλημμύρισαν, ενώ δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν οδηγοί και να χρειαστεί η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Από την Τετάρτη, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έχει λάβει συνολικά 394 κλήσεις. Οι κλήσεις, αφορούν κυρίως αντλήσεις υδάτων, απεγκλωβισμούς από ανελκυστήρες, κοπές δέντρων και μεταφορά πολιτών προς ασφαλή σημεία.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, επιπυραγός, Ιωάννης Αρτοποιός, τα περισσότερα προβλήματα αντιμετωπίστηκαν στην Αττική όπου έγιναν 204 κλήσεις στην Πυροσβεστική, ενώ ενέργειες πραγματοποιήθηκαν σε 113 περιπτώσεις, κυρίως για αντλήσεις υδάτων, απεγκλωβισμούς από ανελκυστήρες, μεταφορές ατόμων -κυρίως οδηγών- προς ασφαλή σημεία. Ακόμη, 100 κλήσεις δέχθηκαν στη Ζάκυνθο, ενώ ενέργειες πραγματοποιήθηκαν σε 30 περιπτώσεις κυρίως για αντλήσεις υδάτων. Ο κ. Αρτοποιός επανέλαβε την ισχυρή σύσταση για περιορισμό των μετακινήσεων στις απολύτως απαραίτητες κατά την εκδήλωση των καιρικών φαινόμενων.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη εστάλησαν μηνύματα μέσω του 112 στους κατοίκους της Αττικής, της Εύβοιας, της Μαγνησίας, των Σποράδων, της Κέρκυρας, της Θάσου, της Σαμοθράκης, της Λήμνου, της Λέσβου, της Χίου, της Σάμου και της Ικαρίας, της Τεγέας, του Κορυθίου, της Αρκαδίας και των Δωδεκανήσων για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες-θυελλώδεις άνεμοι) τις επόμενες ώρες. Επίσης, συστήνεται στους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Ισχυρή σύσταση για περιορισμό των μετακινήσεων

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, υπό τον υπουργό, Χρήστο Στυλιανίδη, αξιολογήθηκαν τα μετεωρολογικά δεδομένα. Όλος ο μηχανισμός παραμένει σε αυξημένη ετοιμότητα, ενώ αποφασίστηκε ότι η ενεργοποίηση του 112 για την αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων προς τους κατοίκους θα συνεχιστεί ανάλογα με την εξέλιξη των φαινομένων σε συγκεκριμένες περιοχές.

Παράλληλα παραμένει η ισχυρή σύσταση προς τους πολίτες για τον περιορισμό των μετακινήσεων στις απολύτως απαραίτητες κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης των φαινομένων.

Η ΕΛ.ΑΣ. συνιστά στους πολίτες που βρίσκονται σε περιοχές όπου εκδηλώνονται έντονα καιρικά φαινόμενα να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις. Σε περίπτωση που είναι απαραίτητο να μετακινηθούν, θα πρέπει να λαμβάνουν ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης ακολουθώντας τις οδηγίες των αστυνομικών της Τροχαίας, καθώς και άλλων συναρμόδιων Αρχών.

Δείτε ΕΔΩ πού υπάρχουν προβλήματα στο οδικό δίκτυο, λόγω των καταιγίδων και της χιονόπτωσης

Στη Λεωφόρο Ποσειδώνος η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο από την δεξιά λωρίδα, στο ύψος του παλαιού ιππόδρομου, στο ρεύμα προς Πειραιά, λόγω απάντλησης υδάτων.

Επίσης, έχει διακοπεί και η κυκλοφορία στο γεφυράκι «Βάρδας» στη Ραφήνα, στο ρεύμα προς Λ. Μαραθώνος, λόγω υπερχείλισης υδάτων.

Νωρίτερα, είχε κλείσει και η οδός Χαριλάου Τρικούπη, από το ύψος της οδού Ναυαρίνου λόγω καθίζησης του οδοστρώματος. Το απόγευμα της Πέμπτης, ο δρόμος δόθηκε ξανά στην κυκλοφορία.

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση

Έντονα είναι και τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αρκετών περιοχών της Αττικής με τις διακοπές ρεύματος να είναι συνεχείς. Στα Άνω Λιόσια υπήρξε εκτεταμένη βλάβη στο δίκτυο με συνέπεια να παρουσιάζονται σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση. Νωρίτερα επιδιορθώθηκε βλάβη στο δίκτυο στο κέντρο της Αθήνας.

Επίσης αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των συρμών σε ολόκληρο το δίκτυο της Γραμμής 1 του μετρό, σύμφωνα με ενημέρωση της ΣΤΑΣΥ. Σημειώνεται, πως το μεσημέρι της Πέμπτης υπήρξε ολιγόλεπτη προσωρινή παραμονή των συρμών στους σταθμούς της Γραμμής 1 λόγω διακοπής ρεύματος στο ΚΕΛ της Ειρήνης με αποτέλεσμα να υπάρξουν προβλήματα στην κυκλοφορία των συρμών.

Επίσης αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στις γραμμές 2 και 3 του μετρό. Νωρίτερα καταγράφηκαν καθυστερήσεις, καθώς λόγω της κακοκαιρίας υπήρχαν συνεχείς πτώσεις τάσης σε υποσταθμούς ρεύματος της ΔΕΗ. Οι γραμμές ωστόσο ήταν σε λειτουργία.

Εγκλωβίστηκαν οδηγοί στο Μαρούσι – Ο δρόμος που έχει μετατραπεί σε λίμνη

Σε πολλές περιοχές της Αττικής οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια. Νωρίτερα, στο Μαρούσι  εγκλωβίστηκαν οδηγοί μέσα στα αυτοκίνητά τους και έζησαν στιγμές αγωνίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα αυτοκίνητα «κόλλησαν» στα νερά στην υπόγεια διάβαση της Σπύρου Λούη στο Μαρούσι με την Πυροσβεστική να σπεύδει στο σημείο.

Αντίστοιχη εικόνα στην οδό Αγίου Αθανασίου στο Μαρούσι η οποία έχει μετατραπεί σε λίμνη. Δείτε τις φωτογραφίες που έστειλε αναγνώστης του enikos.gr

Κακοκαιρία Μαρούσι

Στο μήνυμα που εστάλη από το “112” στην Αττική γίνεται προειδοποίηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες και αναφέρεται: «Περιορίστε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων στις απολύτως απαραίτητες».

Έπεσε μπαλκόνι στην Ερμού – ΦΩΤΟ

Το μεσημέρι της Πέμπτης κατέρρευσε η βάση ενός μπαλκονιού στο κέντρο της Αθήνας. Το περιστατικό συνέβη στην Ερμού, στον πιο κεντρικό εμπορικό δρόμο της πρωτεύουσας.

Όπως βλέπετε στην φωτογραφία, το περβάζι έχει διαλυθεί και έχει πέσει στο πεζοδρόμιο, με αποτέλεσμα το μπαλκόνι να αιωρείται. Στο κτίριο στεγάζεται γνωστό κατάστημα με κοσμήματα, η είσοδος του οποίου έχει κλείσει πρόχειρα με κορδέλες, καθώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για όσους περνούν από το σημείο.

Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες από το μπαλκόνι

Ερμού μπαλκόνι

μπαλκόνι ερμού

Πλημμύρισε νηπιαγωγείο στην Καλλιθέα – Απομακρύνθηκαν τα παιδιά

Στην Καλλιθέα, ένα νηπιαγωγείο πλημμύρισε ξανά σήμερα, λόγω της σφοδρής καταιγίδας. Πρόκειται για το κτίριο όπου συστεγάζονται το 3ο νηπιαγωγείο και το 8ο δημοτικό σχολείο.

Λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης μπήκαν νερά στις αίθουσες του νηπιαγωγείου, που βρίσκονται στο ισόγειο του κτιρίου, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Οι δάσκαλοι έβγαλαν τους μικρούς μαθητές από τις τάξεις, ενώ ενημερώθηκαν με email οι γονείς που έσπευσαν να παραλάβουν τα παιδιά τους.

Δείτε το βίντεο:

Ποτάμια οι δρόμοι σε Νέο Κόσμο, Αργυρούπολη, κέντρο Αθήνας

Το πρωί της Πέμπτης 26/01 η μέρα έγινε νύχτα και οι ουρανοί άνοιξαν στην Αττική, με τους δρόμους να μετατρέπονται σε ποτάμια.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που έστειλε αναγνώστης από την Φραντζή, στον Νέο Κόσμο. Πρόκειται για έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της περιοχής ο οποίος μετατράπηκε σε… ποτάμι.

Κακοκαιρία - Νέος Κόσμος - Φραντζή

Νέος Κόσμος πλημμύρισε Φραντζή

Χαρακτηριστικές είναι και οι εικόνες που έστειλε αναγνώστης του enikos.gr από την Αργυρούπολη. Οι δρόμοι έχουν πλημμυρίσει στην περιοχή.

Το παρακάτω βίντεο είναι από τις οδούς Λέοντος και Ελευθερίας, βγαίνοντας για λεωφόρο Βουλιαγμένης:

Σε βίντεο που έστειλε αναγνώστης του enikos.gr από το κέντρο της Αθήνας, διακρίνεται η Χαριλάου Τρικούπη να έχει πλημμυρίσει από την ισχυρή καταιγίδα και τα νερά να ξεπηδούν ορμητικά από τα φρεάτια που βρίσκονται στην άκρη του δρόμου.

Μάλιστα όλο το πεζοδρόμιο της Ακαδημίας έχει «βουλιάξει» ενώ τα νερά έχουν μπει μέσα στα καταστήματα.

 

Κερατσίνι: Το φρεάτιο έγινε… σιντριβάνι

Στη Λεωφόρο Δημοκρατίας στο Κερατσίνι, φρεάτιο βούλωσε και πλημμύρισε, με αποτέλεσμα να μετατραπεί σε… σιντριβάνι.

Όπως βλέπετε στη φωτογραφία που έστειλε αναγνώστης του enikos.gr, το νερό βγαίνει με ορμή από το φρεάτιο που βρίσκεται σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της περιοχής.

Κερατσίνι κακοκαιρία

 

Χαλάζι στο κέντρο της Αθήνας – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ αναγνώστη

Στο κέντρο της Αθήνας έριξε μέχρι και χαλάζι. Όπως φαίνεται στη φωτογραφία και το βίντεο που έστειλε αναγνώστης στο enikos.gr, στην Πατησίων, στο ύψος του σταθμού του τρένου «Βικτώρια» έπεσε χαλάζι αρκετά μεγάλο σε μέγεθος.

κακοκαιρία στην Αττική

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

Στην Αττική Οδό, στο ύψος της Παιανίας, η βροχή ήταν τόσο έντονη που η ορατότητα για τους οδηγούς ήταν περιορισμένη. Τα αυτοκίνητα κινούνταν με χαμηλές ταχύτητες λόγω της κακοκαιρίας, ενώ η μέρα έγινε… νύχτα.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων παρατηρήθηκε νωρίτερα και στην παραλιακή, στο ύψος του Δέλτα Φαλήρου, όπου οι οδηγοί κινούνταν σημειωτόν, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που έστειλε αναγνώστης του enikos.gr

Σημειώνεται ότι νωρίτερα είχε κλείσει ο δρόμος επί της νέας παραλιακής στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα (λίγο πριν από την υπόγεια σήραγγα) στο ύψος του «Σταύρος Νιάρχος».

Προβλήματα υπήρξαν νωρίτερα και στην οδό Πειραιώς, στο ύψος της Χαμοστέρνας, στο ρεύμα προς Αθήνα, αλλά η κυκλοφορία πλέον έχει αποκατασταθεί.

Κίνηση

Κίνηση-κακοκαιρία

Λακωνία: Πλημμύρες, αδιάβατοι δρόμοι και ζημιές στον Δήμο Ευρώτα

Τεράστια προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία που επικρατεί από το πρωί της Πέμπτης (26/1) στην περιοχή του Δήμου Ευρώτα στην Λακωνία, ο οποίος βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού. Σύμφωνα με το lakonikos, έχουν σημειωθεί εκτεταμένες πλημμύρες, λόγω της ισχυρής και αδιάκοπης βροχόπτωσης,  ενώ ο Ευρώτας έχει «φουσκώσει» και η στάθμη του έχει ανεβεί σε επικίνδυνα επίπεδα, λίγους πόντους από το ύψος του οδοστρώματος.

Έχει διακοπεί η κυκλοφορία επί της Εθνικής οδού, καθώς η μεταλλική γέφυρα παραμένει αποκλεισμένη, ενώ και άλλα σημεία στο τμήμα μεταξύ Σκάλας – Βλαχιώτη είναι αδιάβατα λόγω μεγάλου όγκου νερού. Επιπλέον, έχουν εκκενωθεί επιχειρήσεις κατά μήκος του δρόμου Σκάλα-Βλαχιώτη και στην ευρύτερη περιοχή, που στο παρελθόν -όπως το 2016- είχαν καταγραφεί ζοφερές εικόνες με εγκλωβισμό ανθρώπων και κίνδυνο ακόμη και για τη ζωή τους.

Επίσης, στο ύψος της Στεφανιάς, τμήμα του δρόμου έχει αποκλειστεί λόγω κατολίσθησης, όπως γνωστοποίησε  ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας. Σύμφωνα με πληροφορίες μεγάλα προβλήματα καταγράφονται και στην περιοχή του Γερακίου, όπου δρόμοι της περιοχής έχουν κλείσει, καθώς έχουν ξεχειλίσει ρέματα και σε αρκετά σημεία είναι δύσκολη ως αδύνατη η κίνηση των οχημάτων.

Δεκάδες είναι οι κλήσεις που έχει δεχθεί η Πυροσβεστική για απάντληση υδάτων σε κατοικίες και επιχειρήσεις που βρέθηκαν στο «μάτι» των καιρικών φαινομένων.

Για την ένταση των φαινομένων και τα αποτελέσματά τους, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης -έως τις 10:45 το πρωί της Πέμπτης- καταγράφηκαν στον νομό Λακωνίας.

 

 

Κακοκαιρία: Πλημμύρες και κατολισθήσεις στη Ζάκυνθο

Η σφοδρή κακοκαιρία έπληξε την Ζάκυνθο προκαλώντας πολλά προβλήματα στο νησί. Κτηνοτροφικές μονάδες και καλλιέργειες υπέστησαν ζημιές, ενώ σημειώθηκαν κατολισθήσεις σε πολλά σημεία του νησιού.

Από το μεσημέρι της Τετάρτης 25/01 άρχισαν να εκδηλώνονται πλημμυρικά φαινόμενα σε διάφορα σημεία του νησιού και συγκεκριμένα, σε Λαγανά, Καλαμάκι και Άγιο Δημήτρη.
Η κυκλοφορία των οχημάτων διεκόπη για κάποιες ώρες μέχρι οι τοπικές αρχές (Π.Ε. Ζακύνθου, Τεχνικές Υπηρεσίες, Τμ. Πολιτικής Προστασίας) να απομακρύνουν φερτά υλικά. Επίσης, σημειώθηκε μικρή κατολίσθηση στο Αργάσι και έκλεισε για λίγη ώρα ο δρόμος προς Βασιλικό.

Κακοκαιρία - Ζάκυνθος

Ζάκυνθος-κακοκαιρία

Με απόφαση του Δημάρχου κλειστές παρέμειναν σήμερα όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Ζακύνθου, (Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια, Λύκεια). Τα μαθήματα έγιναν με τηλεκπαίδευση.

Κατολίσθηση στη Ναυπακτία – Λίγο νωρίτερα από το σημείο είχε περάσει λεωφορείο με μαθητές

Κατολίσθηση λόγω των έντονων βροχοπτώσεων συνέβη πριν από λίγες ώρες στα όρια των δήμων Θέρμου και Ναυπακτίας.

Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα, καθώς όπως αναφέρει το Nafpaktianews.gr περίπου μια ώρα πριν από την κατολίσθηση, πέρασε από το συγκεκριμένο σημείο σχολικό λεωφορείο που μετέφερε μαθητές από την Φαμίλα για να πάνε στο σχολείο του Θέρμου. Λίγο μετά ο δρόμος έκλεισε λόγω της κατολίσθησης. Το μεσημέρι το σχολικό αναγκάστηκε να κάνει ολόκληρο ταξίδι για να επιστρέψει στα χωριά.

Δείτε εικόνες από το σημείο με την άμεση παρέμβαση των μηχανημάτων του δήμου Θέρμου.

Την ίδια ώρα, τα πρώτα χιόνια έστω και με καθυστέρηση έπεσαν στην Ορεινή Ναυπακτία. Δείτε εικόνες από την Άνω Χώρα

Εύβοια: Η κακοκαιρία «βούλιαξε» την Ερέτρια

Προβλήματα έχει δημιουργήσει η επέλαση της κακοκαιρίας και σε πολλές περιοχές του νομού της Εύβοιας. Οι μεγάλες ποσότητες νερού που έπεσαν στην πόλη της Ερέτριας είχαν ως αποτέλεσμα να μετατρέψουν τους δρόμους σε ποτάμια.

Άμεση ήταν η αντίδραση της δημοτικής αρχής με συνεργεία να βρίσκονται επι ποδός, όπως αναφέρει το evima.

Εύβοια κακοκαιρία

Εύβοια κακοκαιρία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ