Κακοκαιρία: “Πολλά παιδιά είχαν πανικοβληθεί” – Τι λένε οι μαθητές του σχολείου στη Νέα Φιλαδέλφεια

Τα όσα δραματικά βίωσαν όταν το σχολείο τους πλημμύρισε από τις ισχυρές καταιγίδες που προκάλεσε η κακοκαιρία “Μπάλλος” περιέγραψαν οι μαθητές στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Οι εικόνες των μαθητών να κάνουν “γέφυρα” με τα θρανία, ώστε να μπορέσουν να βγουν από το σχολείο, έχουν κάνει τον γύρο του διαδικτύου και προκάλεσαν αντιδράσεις.

Οι μαθητές μίλησαν σήμερα στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Πρωινοί Τύποι». Ο Μάνος Αρίζος, πρόεδρος του 15μελούς μαθητικού, που χτύπησε και το χέρι του στην προσπάθειά του να κρατήσει ανοιχτή μια πόρτα, που πίεζαν μεγάλοι όγκοι νερού, περιέγραψε όσα συνέβησαν εκείνο το πρωί.

«Είμασταν πάνω στο σχολείο, αρχίσαμε να ακούμε φωνές, κατεβήκαμε κάτω και είδαμε την στάθμη του νερού στους 40 πόντους», συμπληρώνοντας ότι «τα παιδιά στις κάτω τάξεις είχαν εγκλωβιστεί και έπρεπε να βρούμε τρόπους να βγουν», ανέφερε. Όπως σημείωσε, «ήταν σε ένα κοντέινερ 22 άτομα και πολλά παιδιά είχαν πανικοβληθεί λόγω του νερού και είχαν αρχίσει να παθαίνουν πανικό». Γονείς επιβεβαίωσαν ότι πολλά παιδιά υπέστησαν κρίσεις πανικού.

κακοκαιρία Μπάλλος - Ν. Φιλαδέλφεια

Άλλος μαθητής είπε ότι «αυτό έχει ξαναγίνει στο σχολείο, όταν εμείς είμαστε σε πιο μικρές τάξεις. Είναι πρόβλημα κτηριακό».

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του απερχόμενου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, τόνισε στην εκπομπή ότι «δεν υπάρχει μελέτη για να γίνει ανέγερση και αποκατάσταση των σχολικών αιθουσών. Δεν υπάρχει χώρος για να πάνε αλλού τα παιδιά να κάνουν μάθημα. Ήδη μέσα στο σχολείο υπάρχουν διάδρομοι που έχουν μεταμορφωθεί σε αίθουσες».

Όπως ειπώθηκε, τα παιδιά θα γυρίσουν για μάθημα στο κοντέινερ, με τα θρανία που έκαναν «γέφυρα» για να μην κινδυνεύσει κάποιο από τα νερά. Κι όλα αυτά, όπως είπαν οι γονείς «σε απόσταση 50 μέτρων από το μελλοντικό στολίδι της Νέας Φιλαδέλφειας, το νέο γήπεδο της ΑΕΚ».

Πηγή: ΑΝΤ1

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ