Ν. Φιλαδέλφεια: «Θλιβερή εικόνα, φταίει η γραφειοκρατία» – Τι λέει ο Βούρος για το πλημμυρισμένο σχολείο

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» προκάλεσε πολλά προβλήματα στην Αττική. Οι εικόνες από το σχολείο στη Ν. Φιλαδέλφεια, το οποίο πλημμύρισε, με τους μαθητές να φτιάχνουν «γέφυρα» με θρανία για να μπορέσουν να βγουν έξω, έχουν προκαλέσει οργή και αγανάκτηση.

κακοκαιρία- πλημμύρα- Νέα Φιλαδέλφεια

Μιλώντας στο MEGA, ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας, Γιάννης Βούρος είπε ότι «τα σχολεία αυτά έχουν τέτοια προβλήματα. Είναι θλιβερή η εικόνα τα παιδιά αυτά να κάνουν μάθημα από το 1999 σε πρόχειρα κοντέϊνερ».

Γιάννης Βούρος-Ν. Φιλαδέλφεια

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «φταίει η γραφειοκρατία, η οποία σε σκοτώνει. Γιατί σίγουρα κανένας Περιφερειάρχης ή δημοτικός άρχοντας δεν θέλει μια αποτυχημένη παρέμβαση, αυτό είναι βέβαιο. Πρόκειται για μια γραφειοκρατία και έναν σκουριασμένο μηχανισμό που είναι ευθύνη αυτής της εμμονής που έχουμε στο τυπικό έγγραφο, στο πρωτόκολλο».

Όπως είπε ο κ. Βούρος, «από την προηγούμενη δημοτική Αρχή, αλλά και με συνεχείς δικές μας παρεμβάσεις έχει προκηρυχθεί διαγωνισμός και έχει βρεθεί ανάδοχος για τον συλλεκτήρα 7 και εδώ και τρία χρόνια έχουμε κολλήσει στην Εφορεία Νεοτέρων Μνημείων που πρέπει να κάνει αντίστοιχες έρευνες για το από πού θα περάσει, πώς είναι το υπέδαφος, αν υπάρχει υδροφόρος ορίζοντας κ.α.».

«Θλιβερές είναι οι εικόνες και με τα βυθισμένα λεωφορεία, το ξεχαρβαλωμένο δίκτυο, τους αγνοούμενους κ.α.» είπε ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας και πρόσθεσε ότι «Δικαιολογώ απόλυτα τα παιδιά του σχολείου».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ