Κακοκαιρία Gaia: Μήνυμα από το 112 στην Κρήτη – Επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου

Μήνυμα από το 112 έλαβαν το μεσημέρι της Κυριακής όσοι βρίσκονται στην Κρήτη. Η κακοκαιρία Gaia πλήττει αρκετές περιοχές της χώρας, έχοντας ήδη προκαλέσει αρκετά προβλήματα.

Συγκεκριμένα, λίγο πριν από τις 12.30, οι πολίτες έλαβαν προειδοποιητικό μήνυμα από την Πολιτική Προστασία για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα από το μεσημέρι έως και το βράδυ της Κυριακής.

Το μήνυμα καλεί τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις ενώ παραθέτει σχετικό σύνδεσμο με οδηγίες αυτοπροστασίας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε το Σάββατο (10-12-2022) με α.α.21, επικαιροποιείται σύμφωνα με τα νεώτερα προγνωστικά στοιχεία. Επισημαίνεται ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις.

Το σύστημα κακοκαιρίας με την ονομασία “GAIA” από τις απογευματινές ώρες της Κυριακής (11-12-2022) αρχίζει να εξασθενεί.

Τα κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται στη δυτική Ελλάδα μέχρι το απόγευμα, στις Κυκλάδες, την Κρήτη, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου μέχρι το βράδυ και στα Δωδεκάνησα μέχρι αργά το βράδυ.

Σημειώνεται ότι, τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα στη δυτική και τη νότια Κρήτη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (από τη Σάμο και νοτιότερα) και στα Δωδεκάνησα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ