Κακοκαιρία Elias: Βυθίστηκαν στα λασπόνερα τα χωριά Υπέρεια και Σωτήριο – ΦΩΤΟ

Δραματικές ώρες βιώνουν οι κάτοικοι στις πληγείσες περιοχές από το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Elias με τις εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας να αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής.

Όπως αναφέρει το larissanet.gr, τεράστια προβλήματα έχουν προκληθεί στο χωριό Υπέρεια Φαρσάλων αλλά και στο Σωτήριο.

Η χθεσινή νεροποντή είχε ως αποτέλεσμα οι δρόμοι και οι αγροτικές εκτάσεις μέσα στα χωριά να καλυφθούν από τεράστιους όγκους λασπόνερων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στην Υπέρεια οι κάτοικοι κλήθηκαν να εγκαταλείψουν το χωριό, ενώ από το πρωί της Πέμπτης κάποιοι εξ αυτών παραμένουν στη γέφυρα του χωριού με τις μνήμες από την κακοκαιρία Daniel πριν από τρεις εβδομάδες να παραμένουν ζωντανές και τους κατοίκους να μην μπορούν να κρύψουν την απογοήτευσή τους.

Όσον αφορά στο Σωτήριο, χωριό που επλήγη και κατά την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel, εκκενώθηκε από κατοίκους το βράδυ της Τετάρτης, ωστόσο πέντε άτομα αρνήθηκαν να αποχωρήσουν και παρέμειναν.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, παρόλο που η στάθμη του νερού παραμένει σε επικίνδυνο ύψος, έχουν μετακινηθεί σε δημοτικό κατάστημα του χωριού καθώς αρνούνται να φύγουν, ενώ με βάρκες αναμένεται να εφοδιαστούν με τρόφιμα και νερό.

Τέλος, στο Σωτήριο βρίσκεται και η 8η ΕΜΑΚ που με βάρκες έχουν μπει στο χωριό και επιχειρούν όπου χρειάζεται.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ