Κακοκαιρία Elias – Βόλος: Κραυγή απόγνωσης από τους κατοίκους – Χάθηκαν στις λάσπες περιουσίες και αυτοκίνητα

Τις πληγές τους μετρούν οι κάτοικοι του Βόλου, έπειτα από τo σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Elias που έπληξε τις γύρω περιοχές προκαλώντας ανυπολόγιστες ζημιές. Κάτοικος της περιοχής σε επικοινωνία της με το enikos.gr επιβεβαίωσε πως η πόλη εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προβλήματα με το φως, το νερό και τα τηλέφωνα χαρακτηρίζοντας την κατάσταση «άνευ προηγουμένου».

Κακοκαιρία Elias: Υπερχείλισε ξανά ο Κραυσίδωνας, «πνίγηκε» στις λάσπες ο Βόλος – Πλημμύρισε το νοσοκομείο, αποκομμένο το Νότιο Πήλιο

Του Δημήτρη Καλογερόγιαννη 

«Δυστυχώς το φως της ημέρας καθρεφτίζει το μέγεθος της καταστροφής», μας είπε η κ. Σοφία, κάτοικος Νέας Δημητριάδας Βόλου.

Κακοκαιρία Elias – Βόλος: «Το ρεπορτάζ σήμερα γίναμε εμείς» λέει η εγκλωβισμένη δημοσιογράφος της ΕΡΤ

«Παραμένουμε χωρίς ρεύμα, νερό και τηλέφωνα. Τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας άλλοτε λειτουργούν κι άλλοτε όχι. Προσπαθώ να επικοινωνήσω εδώ και ώρα με τους γονείς μου που μένουν Πήλιο αλλά αυτό μοιάζει ανέφικτο», συμπλήρωσε η ίδια.

Η κατάσταση είναι τραγική σε όλο τον Βόλο, άνευ προηγουμένου. Μόνο και μόνο που μια πόλη χτυπιέται δύο απανωτές φορές μέσα σε δύο εβδομάδες από τα καιρικά φαινόμενα αποτυπώνει την τραγικότητα της κατάστασης», αναφέρει η κ. Σοφία σχολιάζοντας την καταστροφική επέλαση της κακοκαιρίας από την περιοχή με την ίδια μάλιστα στην συνέχεια να κάνει έκκληση για βοήθεια μέσω του enikos.gr.

«Το Πήλιο και ο Βόλος χρειάζονται πραγματική βοήθεια και έργα αυτή τη στιγμή, όχι υποσχέσεις και λόγια», λέει χαρακτηριστικά.

Τέλος, το μέγεθος της καταστροφής αποτυπώνεται και στις φωτογραφίες που έστειλε η ίδια στο enikos.gr.

Δείτε τις φωτογραφίες

Χαμένα στις λάσπες αυτοκίνητα και περιουσίες

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, από το χτύπημα της κακοκαιρίας στην Αγριά Βόλου κάτοικοι προσπαθούν να αναγνωρίσουν το τοπίο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, χιλιάδες τόνοι φερτών υλικών έχουν συγκεντρωθεί σε κεντρικούς δρόμους της πόλης με αποτέλεσμα να αλλάξει η μορφολογία του εδάφους.

Ταυτόχρονα, τα ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν προκαλέσει προβλήματα και στην κυκλοφορία των οχημάτων, η οποία πραγματοποιείται μετ’ εμποδίων με την μετακίνηση προς το Ανατολικό Πήλιο να καθίσταται εξαιρετικά δύσκολη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ