Οπτική ψευδαίσθηση: Μόνο το 1% μπορεί να εντοπίσει την κρυμμένη μαϊμού σε 9 δευτερόλεπτα;

Μια οπτική ψευδαίσθηση μπορεί να αμφισβητήσει τον τρόπο με τον οποίο ο ανθρώπινος εγκέφαλος αντιλαμβάνεται τα πράγματα. Οι μελέτες αποκαλύπτουν ότι οι οπτικές ψευδαισθήσεις αποτελούν μέρος του πεδίου της ψυχανάλυσης που ρίχνει φως στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται τα πράγματα. Οι άνθρωποι μπορούν να δουν τις εικόνες από διαφορετική οπτική γωνία, διαμορφώνοντας και διαφορετικές αντιλήψεις.

Στην παρακάτω φωτογραφία μπορούμε να δούμε έναν μεγάλο ζωολογικό κήπο και μέσα σε αυτόν υπάρχει μια κρυμμένη μαϊμού. Το στοίχημα είναι να βρείτε την μαϊμού που υπάρχει κάπου μέσα στην εικόνα. Έχει υποστηριχθεί ότι μόνο το 1% των ανθρώπων μπορεί να βρει την κρυμμένη μαϊμού μέσα σε 9 δευτερόλεπτα. Αυτή η εικόνα οπτικής ψευδαίσθησης είναι απλώς ένας άλλος διασκεδαστικός τρόπος για να δοκιμάσετε το IQ σας.

οπτική ψευδαίσθηση
Πηγή: Cool Side

Αν δυσκολεύεστε να εντοπίσετε την κρυμμένη μαϊμού, είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε. Αν κοιτάξετε προσεκτικά την εικόνα, θα δείτε τις καμηλοπαρδάλεις μέσα στον ζωολογικό κήπο. Ένας άνδρας τις τραβά φωτογραφίες. Η γυναίκα και τα παιδιά ξαφνιάζονται βλέποντας τα ζώα. Μάλιστα, το αγόρι ταΐζει την μία καμηλοπάρδαλη. Δείτε καλά ξανά την εικόνα και αποδείξτε πόσο καλή είναι η όρασή σας.

Spoiler για την οπτική ψευδαίσθηση

Δείτε πού είναι κρυμμένη μαϊμού μέσα στον ζωολογικό κήπο στην παρακάτω εικόνα. Η μαϊμού κρύβεται στην αριστερή πλευρά της εικόνας. Αυτή η οπτική ψευδαίσθηση έχει αφήσει χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου με το στόμα ανοιχτό, καθώς προσπαθούν να εντοπίσουν την μαϊμού που κρύβεται μέσα στην εικόνα.

οπτική ψευδαίσθηση

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ