Πρώην πράκτορας της CIA κατηγορείται ότι νάρκωσε και βίασε δεκάδες γυναίκες – Τώρα καλεί ψυχολόγους στην δίκη του

Ειδικούς καθηγητές ψυχολογίας αναμένεται να επιστρατεύσει ένας 47χρονος πρώην πράκτορας των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών CIA που κατηγορείται ότι νάρκωσε και βίασε δεκάδες γυναίκες.

Ο Μπράιαν Ρέιμοντ, που συνελήφθη και φυλακίστηκε το 2020, αναμένεται να καλέσει ως μάρτυρα υπεράσπισης την καθηγήτρια Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Νεβάδα, Ντέμπορα Ντέιβις. Η καθηγήτρια ειδικεύεται στην μνήμη ενός ανθρώπου όταν βρίσκεται υπό την επήρεια αλκοόλ.

Σύμφωνα με έγγραφα της υπόθεσης, που δημοσιεύει το Fox, η Ντέμπορα Ντέιβις «θα εξηγήσει ότι ένα άτομο στην διάρκεια ενός μπλακ άουτ από κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να είναι σε θέση να επιδείξει συγκατάθεση σε σεξουαλική δραστηριότητα μέσω σωματικής ή λεκτικής ενέργειας».

Η καθηγήτρια ψυχολογίας είχε καταθέσει το 2022 και στην πολύκροτη δίκη για βιασμούς του κωμικού Μπιλ Κόσμπι, ο οποίος καταδικάστηκε. Η υπερασπιστική γραμμή που φαίνεται ότι θα ακολουθήσει ο 47χρονος είναι να πείσει το δικαστήριο ότι τα θύματα δεν είναι σε θέση να θυμηθούν ότι συναίνεσαν.

Παράλληλα θα κληθεί να καταθέσει υπέρ του 47χρονου και η καθηγήτρια Ψυχολογικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, Ελίζαμπεθ Λόφτους, που ειδικεύεται στην δημιουργία ψευδών αναμνήσεων από τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Η ειδικός είχε καταθέσει στην δίκη του μεγαλοπαραγωγού του Χόλυγουντ, Χάρβεϊ Γουάινστιν, που κατηγορήθηκε για βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις.

Η υπόθεση με τον 47χρονο πρώην πράκτορα αποκαλύφθηκε τον Μάιο του 2020 όταν η αστυνομία κλήθηκε στο διαμέρισμα του στο Μεξικό, το οποίο νοίκιαζε η αμερικανική πρεσβεία στην χώρα. Μία γυμνή γυναίκα είχε βγει στο μπαλκόνι και ούρλιαζε. Αν και η γυναίκα δεν θυμόταν τι είχε γίνει το προηγούμενο βράδυ τον κατηγόρησε ότι την νάρκωσε και την βίασε.

Σε βάρος του 47χρονου ξεκίνησε έρευνα που οδήγησε στην παραίτηση του από την CIA. Έτσι στη συνέχεια το FBI έκανε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και βρήκε στα κινητά τηλέφωνα του εκατοντάδες βίντεο και φωτογραφίες με γυναίκες, τις οποίες κατηγορείται ότι νάρκωσε και κακοποίησε σεξουαλικά.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ο Μπράιαν Ρέιμοντ επιτέθηκε σεξουαλικά σε τουλάχιστον 25 γυναίκες στην διάρκεια των τελευταίων 15 ετών στις ΗΠΑ, το Μεξικό και ακόμη 4 χώρες.

Ο 47χρονος συνελήφθη και κρατείται σε φυλακές της Ουάσινγκτον μέχρι την δίκη του. Τον περασμένο Απρίλιο το δικαστήριο αρνήθηκε την αποφυλάκιση του με την καταβολή εγγύησης. Το σκεπτικό της δικαστή ήταν ότι «το ιστορικό περιγράφει ένα σεξουαλικό αρπακτικό με τα μέσα και το κίνητρο να αναζητήσει ανυποψίαστες γυναίκες σε εφαρμογές γνωριμιών, να τις ναρκώσει, να τις κακοποιήσει και να τις αφήσει χωρίς τη μνήμη ή τα μέσα για να καταγγείλουν τα διεστραμμένα σχέδια του στις αρχές επιβολής του νόμου».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ