Μεξικό: Αυτό είναι το συμπέρασμα των γιατρών που εξέτασαν τα «εξωγήινα σώματα»

Χαμό έχει προκαλέσει στους λάτρεις των θεωριών συνωμοσίας για UFO, δύο «μη ανθρώπινα σώματα» που είχαν ανακαλυφθεί στο Περού και παρουσιάστηκαν στο Κονγκρέσο του Μεξικού, την περασμένη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, οι γιατροί στο Μεξικό δεν βρήκαν «κανένα στοιχείο συνδεσμολογίας ή παραμόρφωσης των κρανίων,» των αποκαλούμενων «μη ανθρώπινων όντων» που παρουσιάστηκαν στο κογκρέσο την περασμένη εβδομάδα, κάτι που φαινομενικά αποδεικνύει ότι τα λείψανα δεν ήταν ανθρώπινης κατασκευής.

Οι επιστήμονες πραγματοποίησαν μια σειρά δοκιμών στα δύο δείγματα στην κλινική Noor τη Δευτέρα και μετέδωσαν ολόκληρη τη διαδικασία στο κανάλι του Jaime Maussan στο YouTube.

Στο τέλος, ο José Zalce Benitez, διευθυντής του Ινστιτούτου Ερευνών Επιστημών Υγείας στη γραμματεία του γραφείου του Μεξικανικού Ναυτικού, είπε ότι οι μελέτες απέδειξαν ότι οι υποτιθέμενοι εξωγήινοι ανήκαν μόνο σε έναν σκελετό και δεν ήταν φτιαγμένοι με άλλα ανθρώπινα στοιχεία.

εξωγήινοι
REUTERS/Raquel Cunha

Είπε επίσης ότι η ομάδα του ανακάλυψε ότι το ένα δείγμα «ήταν ζωντανό, ήταν άθικτο, ήταν βιολογικό και βρισκόταν σε κύηση», δείχνοντας μεγάλα εξογκώματα μέσα στην κοιλιά της υποτιθέμενης εξωγήινης , τα οποία εκτίμησε ότι θα μπορούσαν να είναι αυγά.

«Μπορώ να βεβαιώσω ότι αυτά τα σώματα δεν έχουν καμία σχέση με ανθρώπινα όντα», υποστήριξε.

Το ζευγάρι – το οποίο φέρεται να ανακαλύφθηκε στο Κούσκο του Περού, το 2017 – έχει επιμήκη κεφάλια με τρία δάχτυλα σε κάθε χέρι. Αλλά κατά τα άλλα, έχουν ανθρωποειδές σχήμα, με δύο χέρια και δύο πόδια το καθένα.

Ο Maussan είπε ότι είχαν δυνατά, ελαφριά οστά, δεν είχαν δόντια, και είχαν εμφυτεύματα από κάδμιο και όσμιο, το οποίο είναι ένα από τα πιο σπάνια στοιχεία στη Γη.

Σχεδόν το ένα τρίτο του DNA τους είναι «άγνωστο», κατέθεσε, υποστηρίζοντας ότι τα συγκεκριμένα όντα δεν αποτελούν μέρος της «επίγειας εξέλιξής μας».

«Αυτά τα δείγματα δεν αποτελούν μέρος της εξελικτικής μας ιστορίας της Γης», είπε ο Massaun σε αξιωματούχους της κυβέρνησης του Μεξικού και εκπροσώπους από τις ΗΠΑ.

«Δεν είναι όντα που προήλθαν από τη συντριβή κάποιου UFO. Αντίθετα, βρέθηκαν στο Περού και στη συνέχεια απολιθώθηκαν».

«Αυτά τα δείγματα δεν αποτελούν μέρος της εξελικτικής μας ιστορίας της Γης», είπε ο Massaun σε αξιωματούχους της κυβέρνησης του Μεξικού και εκπροσώπους από τις ΗΠΑ.

Η χρονολόγηση με βάση τον άνθρακα που έκανε το Εθνικό Αυτόνομο Πανεπιστήμιο του Μεξικού (UNAM) διαπίστωσε ότι τα σώματα ήταν ηλικίας άνω των 1.000 ετών.

REUTERS/Raquel Cunha

«Είναι η πρώτη φορά που (εξωγήινη ζωή) παρουσιάζεται σε τέτοια μορφή και νομίζω ότι υπάρχει ξεκάθαρη απόδειξη ότι έχουμε να κάνουμε με μη ανθρώπινα είδη που δεν σχετίζονται με κανένα άλλο είδος στον κόσμο μας», δήλωσε ο Maussan, λάτρης των UFO.

Ωστόσο, πολλοί εξέφρασαν σκεπτικισμό σχετικά με την συγκεκριμένη ανακάλυψη.

Για χρόνια, ακαδημαϊκοί, αρχαιολόγοι και επιστήμονες υποστήριζαν ότι τα μουμιοποιημένα υπολείμματα που οι λάτρεις των UFO ισχυρίζονται ότι οι εξωγήινοι είναι σε γενικές γραμμές απλώς παραμορφωμένα ανθρώπινα σώματα.

Άλλα, ειδικά τα μικρότερα όντα – όπως αυτά που παρουσιάστηκαν στο Μεξικό – είναι φτιαγμένα από έναν συνδυασμό οστών ζώων και ανθρώπων.

Μεταξύ των σκεπτικιστών είναι ο καθηγητής φυσικής Μπράιαν Κοξ, ο οποίος ζητούσε να σταλεί δείγμα στην εταιρεία βιολογικής τεχνολογίας 23andMe για ανεξάρτητη επαλήθευση ότι τα συγκεκριμένα είδη είναι εξωγήινοι, αναφέρει το Sky News.

«Είναι πολύ απίθανο ένα είδος που εξελίχθηκε σε άλλο πλανήτη να μοιάζει με εμάς», είπε την περασμένη εβδομάδα.

Η Julieta Fierro, επιστήμονας στο Ινστιτούτο Αστρονομίας του Εθνικού Αυτόνομου Πανεπιστημίου του Μεξικού, είπε επίσης ότι κανένα από τα στοιχεία δεν δείχνει «κάτι μυστηριώδες που δεν θα μπορούσε να υποδεικνύει βιοχημικές ενώσεις ζωής που δεν υπάρχουν στη Γη», ενώ η περουβιανή κυβέρνηση ισχυρίστηκε ότι τα λείψανα είναι απλώς προ-ισπανικά αντικείμενα.

Ωστόσο, οι πολιτικοί στο Μεξικό είπαν την περασμένη εβδομάδα ότι η παρουσίαση του Maussan τους προκάλεσε «σκέψεις» και «ανησυχίες» καθώς σταθμίζουν την ψήφιση του νόμου για την προστασία του εναέριου διαστήματος, ο οποίος θα μετατρέψει το Μεξικό στην πρώτη χώρα στον κόσμο που θα αναγνωρίσει την παρουσία εξωγήινων στον πλανήτη.

εξωγήινοι
REUTERS/Raquel Cunha

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ