Κακοκαιρία Elias: «Βυθισμένη» στο νερό και τη λάσπη η Εύβοια – Με βάρκες απεγκλώβισαν κατοίκους

Σκηνές Aποκάλυψης με τεράστιες καταστροφές σε περιουσίες και υποδομές στην Εύβοια από την κακοκαιρία Elias. Άνθρωποι κάθε ηλικίας μεταφέρθηκαν με βάρκες προκειμένου να σωθούν από τα ορμητικά νερά. Ολόκληρα χωριά έχουν «βυθιστεί» στα νερά και τις λάσπες μετά τις σφοδρές καταιγίδες μακράς διάρκειας με τις οποίες χτυπάει από χθες η κακοκαιρία Elias την Εύβοια. Οι κάτοικοι της Ιστιαίας ανέβηκαν πάνω σε βάρκες για να σωθούν.

Κακοκαιρία Elias: Νέο έκτακτο δελτίο – Μαγνησία, Σποράδες, Εύβοια, Φθιώτιδα, Φωκίδα και Βοιωτία στο επίκεντρο

Το ύψος του νερού σε περιοχές του δήμου Ιστιαίας Αιδηψού είναι τόσο μεγάλο που έχει σκεπάσει τα πάντα, γεγονός που δεν επιτρέπει σε σωστικά συνεργεία και κλιμάκια της πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας να πλησιάσουν έτσι ώστε να απεγκλωβίσουν κόσμο.

Ωστόσο τις πρώτες πρωινές ώρες οι άνδρες των εποχιακών Πυροσβεστών βγήκαν με βάρκες και απεγκλώβισαν κατοίκους από τον Νέο Πύργο.

Ο καιρός σήμερα: Επιμένει η κακοκαιρία Elias – Σε ποιες περιοχές θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Κακοκαιρία στην Εύβοια: Με βάρκες απεγκλώβισαν κατοίκους

Οι πυροσβέστες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, evima.gr, χρειάστηκαν να παρέμβουν για να απεγκλωβίσουν μία μητέρα και ένα μικρό παιδί στο Ασμήνιο που τους είχαν κυκλώσει τα νερά.

Κακοκαιρία Elias: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε τέσσερις οικισμούς της Βόρειας Εύβοιας

Κακοκαιρία στην Εύβοια

Το τελευταίο 24ωρο στην Ιστιαία έχουν πέσει 400 κυβικά μέτρα νερού ανά στρέμμα. Το νερό σε πολλές περιπτώσεις έχει ξεπεράσει και τα 60 εκατοστά.

Πριν από το πρώτο φως της ημέρας οι κάτοικοι σε Ασμήνι, Πευκί, Αρτεμίσιο και Γούβες, έλαβαν μήνυμα από το 112 να μείνουν στα σπίτια τους και να αποφύγουν κάθε μετακίνηση.

«Με εντολή του Δημάρχου απαγορεύεται η κυκλοφορία, λόγω της εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων» ανέφερε το μήνυμα.

Τα προβλήματα που δημιούργησε η κακοκαιρία Elias στην Βόρεια Εύβοια είναι τεράστια με τόνους λάσπης και πλημμύρες να έχουν θέσει σε κίνδυνο περιουσίες και υποδομές.

Αποκομμένα 4 χωριά στον Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού

Τέσσερα χωριά στον Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού έχουν αποκοπεί μετά τις έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Η έδρα του δήμου είναι απροσπέλαστη ενώ το περασμένο βράδυ κινδύνευσαν οικογένειες με μικρά παιδιά, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, tvstar.gr.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ