Κακοκαιρία Elias: Ποτάμι παρέσυρε σπίτι στην βόρεια Εύβοια – ΒΙΝΤΕΟ

Μεγάλες καταστροφές προκάλεσε στην βόρεια Εύβοια η κακοκαιρία Elias, που έπληξε πολλές περιοχές της χώρας τα προηγούμενα 24ωρα. Οι εικόνες στην Κρύα Βρύση, του δήμου Λίμνης Μαντουδίου Αγίας Άννας, είναι ενδεικτικές των ζημιών που προκάλεσαν οι πλημμύρες και η υπερχείλιση των ποταμών. Το χωριό παρέμεινε αποκλεισμένο οδικά επί τρεις ημέρες.

Κακοκαιρία Elias: Βουτηγμένος στη λάσπη ο Βόλος, προβλήματα με το νερό – Κλειστοί δρόμοι στην Εύβοια

Όπως φαίνεται στις εικόνες που μεταδίδει το Star Κεντρικής Ελλάδας, οι όχθες του ποταμού στην περιοχή διευρύνθηκαν και τα νερά πέρασαν μέσα από σπίτια. Το ποτάμι παρέσυρε μία από τις κατοικίες του οικισμού. Ευτυχώς, δεν υπήρχαν μέσα οι ένοικοι κι έτσι δεν κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές. Δίπλα απ’ αυτό το σπίτι υπάρχουν, όμως, κι άλλες κατοικίες που κινδυνεύουν.

Σύμφωνα με κατοίκους ο καθηγητής Δυναμικής και Τεκτονικής, Ευθύμιος Λέκκας, σε επίσκεψή του στον οικισμό είχε προειδοποιήσει για τέτοια φαινόμενα. «Χάνονται περιουσίες, πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα για να κρατηθεί η κοίτη στη θέση της», δήλωσε κάτοικος του χωριού.

Kακοκαιρία Elias: Εικόνες καταστροφής στην Εύβοια – Σπίτι παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά, διαλύθηκαν δρόμοι και γέφυρες

Δείτε το βίντεο:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ