Κακοκαιρία Elias: Οι 4 περιοχές που απειλεί τις επόμενες ώρες – Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Η κακοκαιρία Elias πλήττει αρκετές περιοχές της χώρας. Το μεσημέρι της Τετάρτης 27/9 επικαιροποιήθηκε το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε στις 25-09-2023/0100, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Το σύστημα κακοκαιρίας Elias θα εξακολουθήσει να επηρεάζει περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Αναλυτικά:

Σήμερα Τετάρτη (27-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στη Στερεά (Ευρυτανία, Φθιώτιδα, Φωκίδα και τα βορειότερα τμήματα της Βοιωτίας), τη Θεσσαλία (κυρίως ανατολική και νότια), τις Σποράδες και την Εύβοια (κεντρική και βόρεια).

Την Πέμπτη (28-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται έως τις πρωινές ώρες στη Μαγνησία, τις Σποράδες, την Εύβοια (κυρίως την κεντρική και βόρεια), τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία.

Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Τα έκτακτα δελτία της ΕΜΥ ανανεώνονται ανά δωδεκάωρο και για περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού ανατρέξτε στα τακτικά δελτία καιρού και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).

Κακοκαιρία Elias: Πολύ έντονα φαινόμενα στα ανατολικά και νότια

Τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες εκδηλώθηκαν μέχρι σήμερα το πρωί κυρίως στη Βόρεια Εύβοια και στην κεντρική και ανατολική Στερεά, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, σύμφωνα με το Μeteo.gr

Αξιοσημείωτη είναι η καταγραφή του μετεωρολογικού σταθμού του meteo.gr/Eθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στη Βατερή Ευβοίας όπου μέχρι τις 08:30 είχαν καταγραφεί 198 χιλιοστά.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr, οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο κατά τη διάρκειας της σημερινής ημέρας εντοπίζονται πρωτίστως στους νομούς Ηλείας, Αχαΐας, Κορινθίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Ευρυτανίας, Φωκίδας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Αττικής, Εύβοιας και Μαγνησίας και δευτερευόντως στους νομούς Μεσσηνίας, Λακωνίας και Χανίων.

κακοκαιρία Elias

Τα φαινόμενα, σε πρώτη φάση, θα επεκταθούν στα Κύθηρα, στις Σποράδες και στη δυτική Κρήτη και σε δεύτερη φάση σε αρκετά νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου. Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης σήμερα αναβαθμίζεται στην Κατηγορία 4 (Πολύ Σημαντική).

Αύριο τα ισχυρά φαινόμενα θα επιμείνουν στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), επηρεάζοντας παράλληλα τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και ενδεχομένως περιοχές της βορειοανατολικής χώρας.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ