Κακοκαιρία: Δύσκολη νύχτα στην Ηλεία – “Έσπασε” ο ποταμός Βέργας – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Δύσκολη θα είναι η νύχτα στην Ηλεία λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή, καθώς ο ποταμός Βέργας έχει “σπάσει” σε κάποια σημεία και μηχανήματα έργου επιχειρούν να ενισχύσουν τα αναχώματα καθώς υπάρχει κίνδυνος για τους παραποτάμιους οικισμούς.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, η βροχή έχει σταματήσει τις τελευταίες ώρες, ωστόσο τα νερά έχουν επιβαρύνει αρκετά το ποτάμι, και αν βρέξει τις επόμενες ώρες θα δημιουργηθούν νέα προβλήματα. Στο «πόδι» βρίσκονται η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, η Πολιτική Προστασία, η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος: «’Εσπασε ο ποταμός Βέργας, που βρίσκεται ανάμεσα σε Βάρδα και Μανωλάδα, ο οποίος σημειωτέον είχε καθαριστεί, και χρειάστηκε η επέμβαση των μηχανημάτων, ώστε να κάνουν παρεμβάσεις, προκειμένου να μη κινδυνεύσει η πόλη της Μανωλάδας».

«Υπήρχε έτοιμο σχέδιο για προληπτική εκκένωση της Μανωλάδας, ώστε να μην αντιμετωπίσουν κίνδυνο οι κάτοικοι». Ακόμη, πλημμυρικά φαινόμενα καταγράφηκαν και στην περιοχή Κουρτέσι, για αυτό και χρειάστηκε να κλείσει για περίπου μιάμιση ώρα η εθνική οδός Πατρών – Πύργου» πρόσθεσε.

Κακοκαιρία – Ηλεία: Θρήνος για τον 65χρονο συνταξιούχο εκπαιδευτικό που έχασε τη ζωή του

Θρήνος στην Ηλεία για τον θάνατο 65χρονου οδηγού λόγω της κακοκαιρίας που έπληξε τη χώρα μας την Παρασκευή. Ο άτυχος 65χρονος παρασύρθηκε μαζί με το αυτοκίνητό του από τα ορμητικά νερά που προκάλεσε η βροχόπτωση στο Βαρθολομιό Ηλείας.

Σύμφωνα με το ilialive.gr, πρόκειται για συνταξιούχο εκπαιδευτικό και χοροδιδάσκαλο από τη Λυγιά Βαρθολομιού, ο οποίος επιχείρησε να διασχίσει δρόμο που περνούσε πάνω από γεφύρι μικρού χειμάρρου.

Λόγω του όγκου και της ορμής του νερού παρασύρθηκε και εγκλωβίστηκε στο μικρό εύρος του χειμάρρου. Το αυτοκίνητο παρασύρθηκε περίπου 200 μέτρα, ενώ ο 65χρονος βρέθηκε νεκρός σε απόσταση περίπου 300 μέτρων από το αυτοκίνητο.

νεκρός Ηλεία

νεκρός Ηλεία

νεκρός Ηλεία

Πλημμύρες και αρκετά προβλήματα στην Ηλεία

Πολλά ήταν τα προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας στο νομό Ηλείας. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, στα Λεχαινά, τη Γαστούνη, το Βαρθολομιό, το Τραγανό, το Καρδιακαύτι η στάθμη του νερού ανέβηκε σημαντικά, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν καταστήματα και σπίτια.

κακοκαιρία Ηλεία κακοκαιρία Ηλεία κακοκαιρία Ηλεία κακοκαιρία Ηλεία κακοκαιρία Ηλεία κακοκαιρία Ηλεία κακοκαιρία Ηλεία κακοκαιρία Ηλεία κακοκαιρία Ηλεία κακοκαιρία Ηλεία

Απεγκλώβισαν με… τρακτέρ μαθητές Δημοτικού στην Ηλεία

Από τις σφοδρές βροχοπτώσεις προκλήθηκαν σοβαρές πλημμύρες σε σπίτια και καταστήματα και στις περιοχές του Κάμπου στην Ηλεία. Μάλιστα, το μεσημέρι της Παρασκευής από την έντονη βροχόπτωση απειλήθηκε και το δημοτικό σχολείο του Βαρθολομιού, καθώς οι γύρω δρόμοι πλημμύρισαν με αποτέλεσμα οι γονείς να μην έχουν την δυνατότητα να προσεγγίσουν το σχολείο και να πάρουν τα παιδιά τους.

Για τον απεγκλωβισμό των μικρών μαθητών χρειάστηκε η συνδρομή της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πηνειού, όπου με τρακτέρ και άλλα οχήματα μετέφεραν τα παιδιά. Προληπτικά επίσης εκκενώθηκαν το νηπιαγωγείο και ο παιδικός σταθμός της Βάρδας.

Βαρθολομιό Κακοκαιρία Βαρθολομιό Κακοκαιρία Βαρθολομιό Κακοκαιρία βαρθολο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ