Κακοκαιρία Daniel: Στους 15 οι νεκροί – Στον 42χρονο αγνοούμενο από τον Βόλο ανήκει η σορός που εντοπίστηκε στο Τρίκερι

Αυξάνεται ο θλιβερός αριθμός των νεκρών από την κακοκαιρία Daniel, που έπληξε την χώρα μας. Σύμφωνα με πληροφορίες, στον 42χρονο αγνοούμενο από τον Βόλο ανήκει η σορός που εντοπίστηκε το μεσημέρι της Κυριακής (10/9) στην θαλάσσια περιοχή Μικρά Τρικερίου, στον Παγασητικό Κόλπο. Οι νεκροί ανέρχονται πλέον σε 15, ενώ δύο Αυστριακοί (πιθανόν ζευγάρι) αγνοούνται στα Ποτιστικά Πηλίου από τις 7 Σεπτεμβρίου.

Ο άτυχος 42χρονος άνδρας ήταν αγνοούμενος από το πρωί της Τρίτης 5 Σεπτεμβρίου, όταν ξέσπασε η μεγάλη νεροποντή στον Βόλο και χάθηκε μπροστά στα μάτια του 16χρονου γιου του, ο οποίος κατάφερε να βγει από το αυτοκίνητο και σώθηκε.

Η σορός του βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι από χειριστή ιστιοπλοϊκού σκάφους και περισυνελέγη από το Λιμενικό. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Βόλου, όπου κλήθηκαν οι συγγενείς του άτυχου 42χρονου και τον αναγνώρισαν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα gegonota.news.

«Βρήκαμε μόνο το παντελόνι του»

Νωρίτερα σήμερα, ο γιος του 42χρονου, που βρισκόταν μαζί του στο αυτοκίνητο όταν παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά, μίλησε στον ΑΝΤ1 και περιέγραψε τις τελευταίες εικόνες που έχει από τον πατέρα του. Η περιγραφή του ραγίζει καρδιές.

«Τελευταία στιγμή που είδα τον πατέρα μου ήταν κρεμασμένος στην πόρτα του αυτοκινήτου, μέσα στην ορμή του ρέματος. Μόλις άκουσε από τη φωνή μου ότι είμαι καλά, μου είπε “δεν αντέχω άλλο” και άφησε τα χέρια του. Εγώ κατάφερα να βγω και να σκαρφαλώσω στην οροφή του αυτοκινήτου. Ο πατέρας μου δεν τα κατάφερε, δυστυχώς», είπε ο γιος του 42χρονου. «Από την στιγμή που μου είπε ότι δεν αντέχει άλλο, δεν τον ξαναείδα. Τον πήρε ο χείμαρρος», πρόσθεσε.

Ο ίδιος εξέφρασε το παράπονό του: «Την πρώτη ημέρα που ειδοποίησα την Πυροσβεστική μου έστειλαν μία ομάδα πέντε ατόμων, πεζοπόρων από τον Βόλο, και μου έστειλαν και ένα μηχάνημα για να μπορέσει να μετακινήσει το αυτοκίνητο, μήπως έχει εγκλωβιστεί από κάτω. Από εκεί και έπειτα δεν έχουμε καμία βοήθεια, εκτός από μία ομάδα που ήταν δικοί μας άνθρωποι. Δεν έχει έρθει κανείς άλλος να μας βοηθήσει. Μόνοι μας είμαστε όλοι μέρα στο ποτάμι, περπατάμε, σκάβουμε και τον ψάχνουμε. Σκάβουμε με τα χέρια μας και δεν βρίσκουμε τίποτα», είπε ο γιος του 42χρονου.

Στον τηλεοπτικό σταθμό μίλησε και η αδελφή του 42χρονου. «Επιμέναμε από την πρώτη στιγμή να έρθει ένα κλιμάκιο της ΕΜΑΚ… Μπήκε το παιδί μέσα στο ποτάμι που καταλήγει στη θάλασσα και βρήκε το παντελόνι του, σχεδόν ένα χιλιόμετρο από το αυτοκίνητο… Ξέραμε ότι ζωντανό δεν θα τον βρούμε, αλλά ας τον βρίσκαμε. Δεν έχουμε εγκαταλείψει την ελπίδα μας, θέλουμε να τον βρούμε. Ας έρθει να μας βοηθήσει κάποιος να τον βρούμε», είπε η αδελφή του 42χρονου άνδρα.

Τρεις νεκροί αγνοούμενοι εντοπίστηκαν σήμερα στην Καρδίτσα

Νωρίτερα το μεσημέρι της Κυριακής, εντοπίστηκαν νεκροί δύο αγνοούμενοι στη Μεταμόρφωση Καρδίτσας, που έχει υποστεί ολοκληρωτικές καταστροφές από το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel.

Πρόκειται για την 85χρονη και τον 65χρονο γιο της, που συμπεριλαμβάνονταν στην λίστα αγνοούμενων, που εξέδωσε χθες το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης.

Το πρωί εντοπίστηκε νεκρός και ένας 58χρονος άνδρας, ανάμεσα στους οικισμούς του Αγίου Δημήτριου και του Πέτρινου στην Καρδίτσα. Η σορός, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ανήκει σε 58χρονο αγρότη, ο οποίος επίσης ήταν στην λίστα αγνοούμενων.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ