Kακοκαιρία Daniel: Εφιαλτική νύχτα στην Θεσσαλία – Αγωνία για τους εγκλωβισμένους

Ακόμα μία νύχτα αγωνίας στις περιοχές που έπληξε η κακοκαιρία Daniel. Στους δέκα ανέρχονται, έως τώρα, οι νεκροί από το φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel στη χώρα μας, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, σε έκτακτη ενημέρωση, το απόγευμα της Παρασκευής (8/9). Παράλληλα, ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε ότι τέσσερις άνθρωποι αγνοούνται στον Βόλο και το Πήλιο.

Το βράδυ της Παρασκευής η πυροσβεστική ενημέρωσε για την ανάσυρση σορού ηλικιωμένης από οικία στην περιοχή Μαραθέα Καρδίτσας, δημιουργώντας αρχικά την εντύπωση πως πρόκειται για το ενδέκατο θύμα. Σύμφωνα, όμως με τις νεότερες πληροφορίες όπως διευκρινίσθηκε ο αριθμός των νεκρών είναι 10.

Τα στοιχεία για τους 10 νεκρούς

Αναλυτικά, οι 10 συνάνθρωποί μας που έχουν εντοπιστεί νεκροί μέχρι στιγμής σε Πήλιο, Βόλο, Καρδίτσα και Δομοκό, είναι οι εξής:

1. Στις 5-09-2023 άνδρας 51 ετών που παρασύρθηκε στον Άγια Αικατερίνη Βόλου

2. Στις 6-09-2023 γυναίκα 87ετων στο Πάλτση Πηλίου

3. Στις 6-09-2923 άνδρας 82 ετών στον Ελληνόπυργο Καρδίτσας

4. Στις 7-09-2023 51 ετών στο Πετρωτό Δομοκού

5. Στις 7-9-2023 2 ηλικιωμένες (75 και 85) από οικία στην Αστρίτσα

6. Στις 8-09-2023 μια ηλικιωμένη στη Μαραθέα από οικία

7. Στις 8-09-2023 δυο γυναίκες από δύο διαφορετικές οικίες στον Παλαμά, η πρώτη πνιγμένη και η δεύτερη καταπλακωμένη

8. Στις 8-09-2023, μια γυναίκα από την παραλία Θεοτόκος πλησίον του οικισμού Λυρή στο νοτιοανατολικό Πήλιο. Τη δικογραφία ανέλαβε το Λιμενικό επειδή εντοπίστηκε στην παραλιακή περιοχή. Μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Βόλου.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό ότι ακόμη ένας άνθρωπος έχασε την ζωή του στον Βόλο. Πρόκειται για γνωστό επιχειρηματία της πόλης, ο οποίος στην προσπάθειά του να πάρει λίγο νερό από την θάλασσα, στην περιοχή του Αναύρου, γλίστρησε και έπεσε στη ακτή που είναι γεμάτη με τεχνικά μπλόκια με αποτέλεσμα να τραυματισθεί και στη συνέχεια να πνιγεί. Η σορός του εντοπίσθηκε σήμερα το πρωί, μπροστά από τον “Ίσαλο” και περισυνελέγη από άνδρες του Λιμενικού που ειδοποιήθηκαν και έσπευσαν στην περιοχή.  

Στήνουν αναχώματα στην Λάρισα

Οι κάτοικοι στην Λάρισακαι στήνουν αναχώματα με σακιά προκειμένου να προστατευτούν από τα νερά. Σε βίντεο στα social media αποτυπώνονται οι προσπάθειες τους και η αγωνία τους.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννη Αρτοποιό, το κέντρο της Λάρισας δεν έχει πληγεί, «ωστόσο τα περίχωρά της στο νότιο και βόρειο κομμάτι έχουν μεγάλης έντασης πλημμυρικά φαινόμενα».

«Είμαστε σε εγρήγορση, έχουν σταλεί μηνύματα από το “112” στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, στην Γιάννουλη, στον Ιπποκράτη, στον Άγιο Θωμά με σκοπό να αποφύγουμε οποιαδήποτε απειλή για τους πολίτες οι οποίοι μένουν στην περιοχή. Όλο το βράδυ οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του Λιμενικού, του Στρατού, της τοπικής αυτοδιοίκησης, όλοι θα είμαστε στο πεδίο. Το κέντρο της Λάρισας δεν έχει πληγεί, ωστόσο τα περίχωρά της στο νότιο και βόρειο κομμάτι έχουν μεγάλης έντασης πλημμυρικά φαινόμενα» τόνισε ο κ. Αρτοποιός μιλώντας στο Open.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ