Στεφανοβίκειο: Απειλούν και την «φωλιά των Apache» τα νερά που έφτασαν ως την πίστα

Οι πλημμύρες στην Μαγνησία απειλούν ακόμη και την βάση της 1ης ΤΑΞΑΣ της Αεροπορίας Στρατού, της «φωλιάς των Apache», με το νερό ήδη να έχει μπει σε μέρος της πίστας.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Τα πλημμυρικά φαινόμενα που πλήττουν την Μαγνησία απειλούν και το αεροδρόμιο της Αεροπορίας Στρατού, στο Στεφανοβίκειο. Εκεί όπου εδρεύει η 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού (ΤΑΞΑΣ), που αποτελεί την «φωλιά» τόσο των επιθετικών ελικοπτέρων Apache όσο και των «ινδιάνων του Αιγαίου» των αναγνωριστικών Kiowa Warriors.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, τα νερά έχουν μπει σε τμήματα της βάσης, πλημμυρίζοντας μάλιστα μέρος της πίστας. Ωστόσο, το αεροδρόμιο είναι πλήρως λειτουργικό ενώ τα ελικόπτερα είχαν από νωρίς μεταφερθεί σε άλλο σημείο, προς το βορεινό τμήμα, όπου δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Παρόλα αυτά, δεδομένου ότι ακριβώς δίπλα βρίσκεται η λίμνη Κάρλα ή Βοιβηίδα, η οποία ήδη έχει υπερχειλίσει, ο Στρατός βρίσκεται σε εγρήγορση για παν ενδεχόμενο. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει εάν το βράδυ κατεβάσει επιπλέον νερό από τις πλημμυρισμένες περιοχές και ανέβει η στάθμη.

Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρουν στρατιωτικές πηγές στο enikos.gr, αυτή τη στιγμή δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας και τα μέτρα που έχουν ληφθεί προληπτικά καθιστούν πλήρως λειτουργική την βάση.

Η 1η ΤΑΞΑΣ διαθέτει 4 μοίρες ελικοπτέρων, μεταξύ των οποίων το 1ο και 2ο Τάγμα Επιθετικών Ελικοπτέρων (ΤΕΕΠ) που περιλαμβάνει τα επιθετικά ελικόπτερα Apache, τα «διαμάντια» της Αεροπορίας Στρατού, που αποτελούν το φόβητρο για κάθε αντίπαλη άμυνα.

Η 1η ΤΑΞΑΣ με απόφαση του ΚΥΣΕΑ από το Νοέμβριο του 2013, υπάγεται οργανικά στην 1η ΣΤΡΑΤΙΑ και με διάθεση στην Ι ΜΠ, ενώ το Στρατηγείο της Ταξιαρχίας εδρεύει στο αεροδρόμιο Στεφανοβικείου [Στρδο «Υπλγού (ΠΒ) ΠΕΡΙΣΑΚΗ»] εγγύς του ομώνυμου χωριού του Ν. Μαγνησίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ