Κακοκαιρία «Daniel»: «Πήγαμε από μόνοι μας, δεν γνωρίζαμε τι είχε από κάτω» – Συγκλονίζουν οι «ήρωες» που έσωσαν εκατοντάδες κατοίκους στη Γιάννουλη

Αφανείς ήρωες της διπλανής πόρτας βοήθησαν στις διασώσεις πολιτών, που εγκλωβίστηκαν από τις πλημμύρες μετά το πέρασμα της φονικής κακοκαιρίας Daniel, στην Γιάννουλη της Λάρισας.

Ο λόγος για δύο αδέλφια, τον Μαρσέλ και τον Νίκο, οι οποίοι απομάκρυναν με την βάρκα τους περισσότερους από 200 ανθρώπους

Τα δύο αδέλφια, που μένουν στην Γιάννουλη, γνωρίζουν καλά την περιοχή και έσπευσαν να βοηθήσουν από την πρώτη στιγμή. Αρκετοί ήταν οι κάτοικοι που δεν θέλησαν να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους, όταν δόθηκε εντολή για εκκένωση. Ωστόσο, όταν ξεκίνησε να ανεβαίνει η στάθμη του νερού πανικοβλήθηκαν και κάποιοι θέλησαν να φύγουν, κάτι όμως που ήταν δύσκολο εκείνη την ώρα. Ο Μαρσέλ και ο Νίκος πήραν την βάρκα τους και έσπευσαν να απεγκλωβίσουν αρκετούς απ’ αυτούς.

Τα δύο αδέλφια στη συνέχεια μίλησαν στην ΕΡΤ: «Άρχισε να φορτώνεται νερό από τις παλιές… Εδώ δεν είχε καθόλου νερό. Ήδη εγώ είχα αρχίσει να φτιάχνω τη βάρκα γιατί το υποψιάστηκα ότι θα έρθει από εδώ, τους υπονόμους… Μετά ήμουν πάνω στο σπίτι, έρχεται η πυροσβεστική μου χτυπάει την πόρτα, με ρωτάει ποιανού είναι η βάρκα και μου είπαν “έλα να μας βοηθήσεις να βγάλουμε κόσμο. Κι έτσι ξεκίνησε», ανέφερε αρχικά ο Μαρσέλ.

Και στη συνέχεια τόνισε: «Από την Παρασκευή “βαράω” 10ωρα, μπορεί να έχω βγάλει 800 ανθρώπους, μπορεί να έχω βγάλει 900, μπορεί 700. Ο Νίκος κουβαλούσε ανθρώπους με προβλήματα υγείας, ηλικιωμένους με κινητικά προβλήματα».

Ο Νίκος από την πλευρά του ανέφερε: «Για μένα η πιο δύσκολη στιγμή μου εχθές στις παλιές. Πήραμε κάποιους ηλικιωμένους, μία κυρία ήταν καρκινοπαθής, την έπιασε κρίση πανικού, μετά μας έσβησε και η μηχανή… Εκείνη την στιγμή ήταν που αγχώθηκα πολύ».

Ο Μαρσέλ στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Ξεκινήσαμε από τις παλιές να το δοκιμάσουμε δεν γνωρίζαμε τι έχει από κάτω. Πήγαμε από μόνοι μας. Πήραμε τέσσερα άτομα. Όταν πήγαμε δεν είχαν απλωθεί τα λάστιχα ποτίσματος. Στη συνέχεια όμως απλώθηκαν τα λάστιχα, μας πήρε πήρε ρέμα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ