Κακοκαιρία Daniel: Ολική καταστροφή σε Βόρεια και Νότια Εύβοια – Έπεσαν δέντρα, αυτοκίνητα «βούλιαξαν» στις λάσπες

Η ακραία κακοκαιρία Daniel που πλήττει σκληρά την Εύβοια έχει σημαντικές επιπτώσεις σε σπίτια, επιχειρήσεις, δρόμους, μαγαζιά και αυτοκίνητα καταστρέφοντας τα πάντα στο περασμά της.

Σφυροκοπείται η Βόρεια Εύβοια από την κακοκαιρία «Daniel». Σύμφωνα με την ιστοσελίδα evima.gr, τα χωριά Πήλι, Αγία Άννα, Στροφυλιά, Μετόχι, Σπαθάρι στη Βόρεια Εύβοια δέχονται μεγάλες ποσότητες νερού εδώ και ώρες.

Χείμαρροι κατέβασαν φερτά υλικά με αποτέλεσμα να κλείσουν δρόμοι και να πλημμυρίζουν σπίτια. Ο δρόμος για τον οικισμό Ρετσινόλακο είναι κλειστός, ενώ οι άνεμοι που πνέουν είναι ισχυροοί με αποτέλεσμα να πέφτουν πεύκα στο οδόστρωμα.

Είκοσι μηχανήματα του δήμου Λίμνης Μαντουδίου Αγίας Άννας, της Περιφέρειας και πυροσβεστικά οχήματα ενεργούν στα σημεία ενώ ενισχύσεις από τη Λαμία φτάνουν στη Βόρεια Εύβοια.

«Ολική καταστροφή έχουμε πάθει παντού», δήλωσε στο evima.gr ο αντιδημαρχος πολιτικής προστασίας του δήμου Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας, Αργύρης Λιάσκος.

Υπάρχουν παράλληλα σύμφωνα με όσα δήλωσε στο evima.gr, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας Γιώργος Κελαιδίτης πολλά σπίτια πλημμυρισμένα, «τα ποτάμια αντέχουν για την ώρα, εάν όμως συνεχιστεί η έντονη βροχόπτωση που έχουμε αυτή την ώρα, πολύ φοβόμαστε πως θα δούμε εικόνες που είδαμε σε άλλες περιοχές», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σοβαρά προβλήματα υπάρχουν και στο δήμο Ιστιαίας Αιδηψού με πολλά πλημμυρισμένα σπίτια και δρόμους, στην περιοχή Γούβες.

Μετρούν πληγές στη Νότια Εύβοια

Αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες και από την παραλία Αλμυροποτάμου στη Νότια Εύβοια, όπου η κακοκαιρία Daniel ρήμαξε ότι βρήκε μπροστά της, με τα μαγαζιά εστίασης, τα ξενοδοχεία αλλά και τα σπίτια να μετράνε πληγές.

Κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν στο evima.gr, «Έχουν πλημμυρίσει τα πάντα, πάθαμε τεράστια καταστροφή τόσο νερό δεν έχουμε δει πότε ξανά στην περιοχή μας, έχουμε δέσει με σκοινιά τα αυτοκίνητά μας για να μην τα πάρει το νερό».

Ο μεγάλος όγκος νερού κατάφερε να καλύψει μέχρι και την παραλία του Αλμυροποτάμου χαρακτηριστικά όπως θα δείτε στο βίντεο του evima.gr, το νερό κατάφερε να γίνει ένα με την θάλασσα.

Η κακοκαιρία στο πέρασμα της μάλιστα, παρέσυρε αυτοκίνητα στην παραλία του Αλμυροποτάμου με αποτέλεσμα να βουλιάξουν στις λάσπες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ