Θεσσαλία: Συνολικά 181 κρούσματα γαστρεντερίτιδας, 187 λοιμώξεις αναπνευστικού – Δύο ύποπτα περιστατικά λεπτοσπείρωσης

Στοιχεία για τη δημόσια υγεία στις πληγείσες περιοχές από την κακοκαιρία Daniel έδωσε κατά την ενημέρωση από το συντονιστικό κέντρο επιχειρήσεων στη Λάρισα, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη. Συνολικά έχουν διαγνωστεί 181 κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 187 κρούσματα λοίμωξης του ανώτερου αναπνευστικού.

Η κα Αγαπηδάκη ενημέρωσε πως σε συνεργασία με την Αστυνομία και την Πολιτική Προστασία συνεχίζεται η διανομή εξοπλισμού προστασίας στους κατοίκους χωριών της Καρδίτσας, δηλαδή γαλότσες, μάσκες, γάντια. Πρόκειται για την τρίτη διανομή που γίνεται.

Σχετικά με θέματα υγείας, η κυρία Αγαπηδάκη είπε ότι στις 26 δομές υγείας του ΕΣΥ προσήλθαν 1.429 άτομα το τελευταίο 24ωρο. Αναφέρονται 62 νέα κρούσματα λοίμωξης του αναπνευστικού και 51 νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας. Συνολικά έχουν διαγνωστεί 181 κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 187 κρούσματα λοίμωξης του ανώτερου αναπνευστικού.

Σε σχέση με τις νοσηλείες, έγιναν τρεις νέες νοσηλείες σήμερα και 12 ανθρώπους που νοσηλεύονται για γαστρεντερίτιδα, ενώ σε σχέση με τις λοιμώξεις του αναπνευστικού έγιναν 7 νέες νοσηλείες και 15 συνολικά.

Η αναπληρώτρια υπουργός ανέφερε επίσης ότι στο νοσοκομείο Λάρισας ελέγχονται δύο ύποπτα περιστατικά λεπτοσπείρωσης. Ο πρώτος έλεγχος ήταν αρνητικός.

Αύριο τα αποτελέσματα για το νερό στο Βόλο

Σε σχέση με το δίκτυο υδροδότησης και την ασφάλεια του νερού: «Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 170 δειγματοληψίες και έχουμε δύο αλλαγές σε σχέση με το Δήμο Τεμπών. Για τις υπόλοιπες περιοχές τα αποτελέσματα παραμένουν ως έχουν. Δηλαδή ό,τι έχουμε ανακοινώσει ως τώρα για τους δήμους, όπου το νερό είναι κατάλληλο και ακατάλληλο, εξακολουθεί να ισχύει.

Για την πόλη του Βόλου περιμένουμε κάποιες μικροβιακές αναλύσεις για συγκεκριμένα παθογόνα μέχρι αύριο το μεσημέρι. Εάν λοιπόν αυτές οι δύο αναλύσεις είναι καθαρές και οι μικροβιολογικοί δείκτες είναι και αυτοί εντός των πλαισίων, τότε θα μπορέσουμε από αύριο να πούμε ότι το νερό στο Βόλο είναι κατάλληλο και για ανθρώπινη χρήση.

Αναμένουμε λοιπόν αυτές τις αναλύσεις. Για τις υπόλοιπες περιοχές παραμένουν ίδια τα στοιχεία και έχουμε διαφοροποίηση: Στο Δήμο Τεμπών, στη Δημοτική Ενότητα Νέσσωνος, Μακρυχωρίου, Γόννων, Κάτω Ολύμπου και την Ιστορική Κοινότητα Αμπελακίου, όπου το νερό είναι ακατάλληλο για ανθρώπινη χρήση. Για το Δήμο Τρικκαίων, στις Κοινότητες Προδρόμου, Πρίνου, Πλατάνου, Ξυλοπάροικου, Γοργογυρίου, Γενεσίου και Αρδανίου είναι επίσης ακατάλληλο το νερό.

Το Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που είναι εργαστήριο του ΕΟΠΥΥ, πραγματοποιεί καθημερινά αναλύσεις με νέες δειγματοληψίες για το νερό και κάθε μέρα θα σας δίνουμε ό,τι νέο στοιχείο υπάρχει σε σχέση με την ανοσολογική επιτήρηση, για να έχουμε έγκαιρη και άμεση αναγνώριση των περιοχών υψηλού κινδύνου για λοιμώδη νοσήματα που μεταδίδονται με τα κουνούπια».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ