Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Πυκνές χιονοπτώσεις σήμερα στα βόρεια της Αττικής – Το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο

Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ για την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα», με βάση και τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, που δείχνουν ότι οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και σήμερα στα ανατολικά και τα νότια της χώρας.

Οδοιπορικό του enikos.gr στη χιονισμένη Πεντέλη: Οι δρόμοι – «παγίδες» και η μάχη για να ανοίξουν

Στην Αττική προβλέπεται χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις, μέχρι τις απογευματινές ώρες, κυρίως στα βόρεια.

Το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε στις 03-02-2023/13:00 τοπική ώρα, επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Σφοδρή χιονοκαταιγίδα στον Βόλο – Στους δρόμους εκχιονιστικά και υδροφόρες

Πιο αναλυτικά:

Για σήμερα Τετάρτη (08/02/2023)

1) Θα συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις ή το χιονόνερο στα ανατολικά και νότια. Στην ανατολική Μαγνησία, την κεντρική και βόρεια Εύβοια, τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία προβλέπεται κατά τόπους ένταση των φαινομένων μέχρι και τις απογευματινές ώρες.

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Ανακοίνωση από την Hellenic Train – Αλλαγές στα δρομολόγια των τρένων

2) Ειδικά για την Αττική προβλέπεται χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις οι οποίες θα είναι κατά διαστήματα πιο πυκνές μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες κυρίως στα βόρεια.

Για αύριο Πέμπτη (09/02/2023)

Οι χιονοπτώσεις προβλέπεται να συνεχιστούν στις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά. Ειδικότερα στην ανατολική Μαγνησία, την κεντρική και βόρεια Εύβοια, τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία προβλέπεται κατά τόπους τα φαινόμενα να είναι έντονα μέχρι τις μεσημβρινές ώρες.

Επιπροσθέτως ισχυρός παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ημιορεινά-ορεινά, ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ολικός (καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας αρνητικές θερμοκρασίες).

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ