Οδοιπορικό του enikos.gr στη χιονισμένη Πεντέλη: Οι δρόμοι – «παγίδες» και η μάχη για να ανοίξουν

Η Πεντέλη είναι μία από τις περιοχές της Αττικής που επλήγησαν από την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» με τα συνεργεία του Δήμου να δίνουν μια συνεχή «μάχη» προκειμένου να κρατήσουν ανοικτό το κεντρικό οδικό δίκτυο, αλλά και να καθαρίσουν τους μικρότερους δρόμους.

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» – Εύβοια: Πού υπάρχουν προβλήματα ηλεκτροδότησης – Ενισχύονται τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ

Άλλωστε οι μικροί, κάθετοι δρόμοι μετατρέπονται σε «παγίδες» αφού όχι μόνο υπάρχει αρκετό χιόνι, αλλά τη νύχτα και νωρίς το πρωί λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών παγώνουν με αποτέλεσμα να είναι αρκετά ολισθηροί με όποιους κινδύνους κάτι τέτοιο εγκυμονεί.

Το enikos.gr πραγματοποίησε μίνι- οδοιπορικό στην Πεντέλη. Όπως φαίνεται στα βίντεο οι κεντρικοί δρόμοι είναι καθαροί αφού εκχιονιστικά μηχανήματα περνούν διαρκώς προκειμένου να τους διατηρούν προσβάσιμους.

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Κομμένη στα δύο η Εύβοια – Χωριά χωρίς ρεύμα «θαμμένα» στο χιόνι

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή οι κάτοικοι που τα σπίτια τους βρίσκονται σε δρομάκια, καθώς εκεί η χιονόστρωση είναι μεγάλη με αποτέλεσμα πολλοί να μην μπορούν να μετακινήσουν τα αυτοκίνητά τους, τα οποία είναι καλυμμένα με χιόνι, ενώ με δυσκολία γίνονται οι μετακινήσεις και για τους πεζούς.

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Καθυστερήσεις στα λεωφορεία λόγω παγετού – Ποια δρομολόγια επηρεάζονται

Σε άλλο βίντεο φαίνεται ένα από τα κεντρικότερα σημεία της Παλαιάς Πεντέλης, όπου συγκεντρώνεται αλάτι, το οποίο ρίχνουν συνεργεία του Δήμου ώστε να αντιμετωπιστεί ο παγετός, ο οποίος είναι και ο μεγάλος «εχθρός» αυτή τη στιγμή.

Το enikos.gr επικοινώνησε με την Δήμαρχο Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά, η οποία δήλωσε ότι «επιχειρούμε συνεχώς. Όλα τα μηχανήματα του Δήμου είναι έξω προκειμένου να ανοίξουν τους δρόμους και αν δεν χιονίσει ξανά υπολογίζουμε εντός της ημέρας να έχουν καθαριστεί όλοι οι μικροί δρόμοι, καθώς οι κεντρικές αρτηρίες είναι ανοιχτές».

Η κα Κεχαγιά είπε ακόμη ότι έως τώρα έχουμε ρίξει πάνω από 400 τόνους αλατιού «και συνεχίζουμε».

Η ίδια τόνισε ότι «οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι θα έχουμε ένα νέο κύμα με χιονόπτωση, οπότε ό,τι ανοίγουμε τώρα θα πρέπει να επιχειρήσουμε ξανά για να το ανοίξουμε εκ νέου».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ