Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Έρχεται νέο κύμα με πυκνό χιόνι στην Αττική – Τα μέτρα που εξετάζονται, τι θα γίνει με τα σχολεία

Νέο κύμα με πυκνή χιονόπτωση αναμένεται στην Αττική τις επόμενες ώρες ενώ στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για νέα έκτακτα μέτρα.

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί σε όλη την χώρα

Σε νέα επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου για την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» προχώρησε η ΕΜΥ.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία:

Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» έντυσε στα «λευκά» την Αττική: Εικόνες του enikos.gr από τα χιονισμένα βόρεια προάστια

1) Σήμερα Δευτέρα (06/02/2023) οι χιονοπτώσεις που ήδη σημειώνονται στην ανατολική χώρα και νότια χώρα θα συνεχιστούν και από αργά το απόγευμα θα είναι κατά περιόδους πυκνές στην ανατολική Μαγνησία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ανατολικής Πελοποννήσου, των Κυκλάδων και της Κρήτης.

2) Ειδικά για την Αττική χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο οι οποίες θα είναι κατά περιόδους πυκνές από το βράδυ έως τα ξημερώματα της Τρίτης (07/02/2023) κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια. Θα χιονίσει εκ νέου και για λίγο το απόγευμα της Τρίτης.

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Οι θερμαινόμενοι χώροι για το κοινό σε Αθήνα και Πειραιά – Χρήσιμα τηλέφωνα

Κατά τόπους θα σημειωθεί παγετός ο οποίος στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

3) Την Τρίτη (07/02/2023) οι χιονοπτώσεις προβλέπεται να συνεχιστούν στις Σποράδες (έως τις προμεσημβρινές ώρες), στην ανατολική Μαγνησία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ανατολικής Πελοποννήσου, των Κυκλάδων (κυρίως στα δυτικά τμήματα) και της Κρήτης (κυρίως στα δυτικά και κεντρικά).

Σταδιακή ύφεση των φαινομένων αναμένεται από το μεσημέρι και από τα βόρεια.

Παγετός

Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ολικός (καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας αρνητικές θερμοκρασίες).

Θυελλώδεις άνεμοι

Βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο και από την Τρίτη (07/02/2023) σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Νέα σύσκεψη για έκτακτα μέτρα το απόγευμα – Οι σκέψεις για σχολεία, τηλεργασία και καταστήματα την Τρίτη

Νέα σύσκεψη στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας προκειμένου να ληφθούν νέα έκτακτα μέτρα για την αυριανή ημέρα. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, η σκέψη είναι να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία την Τρίτη στα βόρεια προάστια της Αττικής. Επίσης, να εφαρμοστεί τηλεργασία στον δημόσιο τομέα και ισχυρή σύσταση για τηλεργασία στον ιδιωτικό τομέα ενώ στις περιπτώσεις που αυτό δεν γίνεται, η προσέλευση των εργαζομένων να αρχίσει από τις 10:00.

Αναφορικά με τα καταστήματα, οι σκέψεις είναι αύριο να λειτουργήσουν στην βόρεια Αττική, αλλά να ανοίξουν μετά τις 10:00 το πρωί.

Η Πυροσβεστική μετέφερε νεφροπαθείς

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το πρωί της Δευτέρας, η πυροσβεστική υπηρεσία μετέφερε νεφροπαθείς σε δομές υγείας για αιμοκάθαρση, καθώς ήταν αδύνατη η μεταφορά τους με ταξί. Επιπλέον, η πυροσβεστική δέχτηκε κλήσεις για κοπές δέντρων.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ