Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Γαϊτανάκι ευθυνών για το… υποβρύχιο λεωφορείο

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» που έπληξε και την Αττική, προκάλεσε πολλά προβλήματα. Οι εικόνες με το βυθισμένο λεωφορείο στη Λεωφόρο Ποσειδώνος δημιούργησαν «πλημμύρα» από σχόλια.

Η εισαγγελία της Αθήνας διέταξε έρευνα σχετικά με το τι συνέβη, για να διερευνηθούν τα αίτια του περιστατικού. Έπειτα από 30 ώρες πάντως, κατάφεραν να απομακρύνουν το… υποβρύχιο λεωφορείο από το σημείο.

Ωστόσο έχει αρχίσει ένα πινγκ πονγκ μεταξύ των αρμοδίων σχετικά με τις ευθύνες.

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ- ΟΣΥ, Κώστας Σιορίκης είπε μιλώντας στο STAR ότι «ο οδηγός είδε από την αριστερή πλευρά έναν χείμαρρο, έναν όγκο νερού και ξαφνικά να ανεβαίνει η στάθμη του νερού. Ευτυχώς δεν έχασε την ψυχραιμία του, άνοιξε τις πόρτες και κατέβασε τον κόσμο».

Κακοκαιρία Μπάλλος Λεωφορείο

Σύμφωνα με τον ΟΣΥ, τη στιγμή εκείνη δεν υπήρχε διακοπή κυκλοφορίας από την Τροχαία. Ακριβώς μπροστά από το όχημα υπήρξε τη στιγμή εκείνη διέλευση φορτηγού και ενός ΙΧ αυτοκινήτου, όπως αναφέρει.

Ο ΟΣΥ σύμφωνα με το ρεπορτάζ του STAR ρίχνει ευθύνες στην Τροχαία, η Τροχαία με τη σειρά της αφήνει αιχμές για τον οδηγό λέγοντας ότι υπήρχαν αμέτρητες κλήσεις σε ολόκληρη την Αττική ενώ αρκετοί οδηγοί καταγγέλλουν ότι δεν υπήρξε πρόληψη από το κέντρο ελέγχου της ΟΣΥ.

Οδηγός του ΟΣΥ υποστηρίζει ότι το κέντρο θα έπρεπε να έχει κάνει αυτοψίες διότι τα σημεία όπου πλημμυρίζουν οι δρόμοι είναι κάθε χρόνο τα ίδια. «Η συγκεκριμένη γέφυρα κάθε χρόνο πλημμυρίζει» είπε χαρακτηριστικά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ