Καιρός: Οι περιοχές που θα επηρεαστούν από την αφρικανική σκόνη – Δείτε τους χάρτες

Άστατος θα είναι ο καιρός τις επόμενες ώρες, καθώς θα επιμείνουν η αφρικανική σκόνη και οι λασποβροχές, όπως προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι.

Το επεισόδιο μεταφοράς Σαχαριανής σκόνης προς τη χώρα μας, το οποίο βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη σήμερα (Δευτέρα 22/04), αναμένεται να κορυφωθεί αύριο, Τρίτη (23/04).

Το meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών επισημαίνει ότι, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, την Τρίτη 23/04 εκτός από τις πολύ αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης που θα περιορίζουν την ορατότητα, αναμένεται να εκδηλωθούν και λασποβροχές, κυρίως στη βόρεια και δυτική χώρα.

Την Τετάρτη 24/04 η στροφή των ανέμων σε δυτικούς θα έχει ως αποτέλεσμα τον περιορισμό της σκόνης στα Δωδεκάνησα και την προοδευτική απομάκρυνσή της προς τα ανατολικά.

Παραθέτει στη συνέχεια και προγνωστικούς χάρτες, όπου παρουσιάζονται:

– Με κόκκινες αποχρώσεις η συγκέντρωση σκόνης στην ατμόσφαιρα κατά τις μεσημεριανές και βραδινές ώρες της Τρίτης 23/04.

– Με κίτρινες αποχρώσεις οι περιοχές όπου θα εκδηλωθούν λασποβροχές κατά τα ίδια χρονικά διαστήματα.

Η ανάρτηση Κολυδά για την αφρικανική σκόνη

«Σκόνη είναι, θα περάσει! Υπομονή μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης όπου θα απομακρυνθεί γρήγορα από δυτικά προς ανατολικά. Ο καιρός από Τετάρτη και μετά “γυρίζει” σε Δ-ΒΔ και περίπου μέχρι το τέλος της εβδομάδος η σκόνη δεν θα μας απασχολήσει ξανά» αναφέρει ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ